Paviljong, utemys, poolhus

Go’kväll! ❤️

Idag fick jag helt enkelt skaffa horn i pannan och ett bra munläder för att få karln att gå med på alla mina önskningar. Alltså såhär, jag blir typ….hur ska jag säga…..besatt. Jo men när jag fått nåt på näthinnan så måste jag bara få göra det. På studs. Helst igår. Typ så. Mitt tålamod är inte det bästa när det kommer till min kreativa hjärna, när jag fått en bild så är det så det är. Det måste hända….. NU! 

Ja, så när Tony kom hem från jobbet så fick jag försiktigt klappa honom medhårs, kurra som en katt och snällt lägga fram det. 

”Alltså, om jag ska komma igång med den där paviljongen så vore det så himla bra om jag kunde få åka förbi JYSK”. 

Ok, helt ok. Ingen rynkad panna eller sur min. So far so GOOD. Men det var sen utmaningen började på riktigt. Tyget inne i paviljongen behövde köpas på IKEA. Helvittinen vad jag ville köpa det där tyget alltså. 

”Sen har jag planerat ett specifikt tyg inne i paviljongen, det finns på IKEA.” 

Du vet när man säger det snabbt och typ vänder sig om för att man inte vill se reaktionen. Hörde ingen reaktion. Mer…..ja men då måste vi åka nu om vi ska hinna. Fifan så bra, jag var bra! 🙂 Grejen är den, självklart kan jag åka själv men det är ju svintråkigt. Bättre med sällis. Å sällis blev det! Dock så var det nog decenniets snabbaste besök på de blågula varuhuset. In, leta, köpa, betala, ut. 

Så, nu ska du få se hur jag fick ihop en paviljong. Precis så som jag ville ha den! 

  
Paviljongen är tänkt som ett litet ”poolhus”. Nu tog jag i så jag fes, men du hajjar va? En mysig liten uteplats under tak i anknytning till poolen. Där ska man kunna ta sig en kall öl, äta nåt litet, mysa, dricka the, värma sig efter man badat osv. Idag fick jag den nästan klar – lite detaljer kvar men sen jäklariminlillalåda så har jag ett litet mysisar vid poolen.

   
   

Här har vi ett ”uterum” för umgänge. Det ska tillkomma lite kuddar och mys på lastpallarna. Funderar på någon form av ryggstöd. Funderar på att bygga ett själv, fick just en ide om hur jag skulle kunna göra. Jag vill ha lite större växter på golvet i stora rottingkrukor eller korgar. Kanske nån puff till eller nåt mer mys att sitta i.

   
  

  
Har hängt upp lite lyktor ifrån taket i hampasnöre. Snöret fick hänga lös sådär. Jag har också tagit vårt gamla skoställ från IKEA och gjort om det till ett litet bord med lyktor och blomma på. Ett litet typ avlastningbord. Har också hängt upp batteridrivna ljusslingor i hörnen. 

   
 

Milo testade självklart vårt lilla uterum direkt. Det fick klart godkänt direkt. ”Ska vi sitta här och fika” frågade han. Det är min grabb det…. 🙂 Fika är livet! 😉

  
Vattnet har fått stå på till och från under eftermiddagen/kvällen. Imorgon fortsätter vi igen. På onsdag ska det bli kanonväder så lagom tills dess kanske vi har en klar pool, färdig att värmas upp. Underbart! Kanske sätter vi oss och myser i vårt lilla poolhus på onsdagkväll. Ska bannemig slänga bubblet på kylning redan nu. 😉 

Hepp, nu lockar soffan och lite TV innan man somnar dreglandes. Hoppas du haft en fin måndag. ❤️

  

0
Subscribe
Notify of
guest

19 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lotta
Lotta
8 years ago

Hej Nina! Jäklar i min gata vilken fantastisk paviljong!! Mysigt så det står härliga till!! Det lite skumma ljuset som lyser genom tyget i sommarnatten, såna minnen kan man leva på en hel vinter!!:-) Och sen den glutenfria kladdkakan på det, my gooood!! Tack för recept med glutenfritt du bjuder på! Har själv ibs och krångelmage som går i skov, inte kul någonstans. Men glutenfritt är snällare mot magen så jag blir jätteglad för dina recept och din underbara blogg så klart!! Kramar/Lotta(Varberg)

Niiinis
Niiinis
Reply to  Lotta
8 years ago

Tack fina du! ❤️ Ja paviljongen blev URMYSIG, där kommer vi sitta massor tror vi.

Jag har nog också IBS, allt tyder på det. 🙁 Men skovet gick över när jag körde strikt glutenfritt och laktosfritt faktiskt. Fortsätter nog så….

Kram!

Mia
Mia
8 years ago

Men ååå så fint! Hur mysigt som helst ju! Hur många par gardiner behövde du? Förstår inte varför inte mitt huvud fylls av massa sånna fiffiga ideer 🙂

Niiinis
Niiinis
Reply to  Mia
8 years ago

TACK! ❤️

Jag har 3 gardiner på varje sida, en i fram.

Well, mitt huvud är alldeles för kreativt ibland så du kan få lite av mig. 😉

Kram

Nina
Nina
8 years ago

Hej Nina! Så himla mysigt o fint du gjort det!!
Är själv inredningstokig och älskar att mysa till trädgården på sommaren. Har ett litet tips om ni inte orkar flytta möbler och klippa gräset, så finns det så fina utemattor på rusta, har själv köpt några till altanen. De hindrar säkert gräset lite grann! Tack för världsbäst blogg! Kram

Niiinis
Niiinis
Reply to  Nina
8 years ago

Tack! ❤️

Vet inte om du följer mig på instagram? Skrev just det där nämligen, vi ska ha mattor på marken….annars blir man ju galen på allt gräs. Det blir plastmattor från Rusta. Ska dit och kika idag. 🙂

Kram

Annika
Annika
8 years ago

Åh, jösses vad fint!!!
Sådär ska jag fixa på min balkong – hahaha! 😉

Niiinis
Niiinis
Reply to  Annika
8 years ago

Du kanske kan bygga en mindre variant? Eller bara sätta upp en skena och hänga ner lite tyg ifrån den?

Du ser, min kreativa hjärna! Zzz…. Ibland orkar jag inte med mig själv. Haha! 😀

Kram

frulilja
frulilja
8 years ago

Alltså, hur mysigt!! Vilka idéer du har, helt fantastiskt! Här kommer ni tillbringa många kvällar i sommar!
Iden med lyktorna på snöre snor jag rakt av 😉 Hoppas det är ok….
Måste också fråga vilket tyg du använt på sidorna? Vi ska sätta segel över en bit av uteplatsen och den ena sidan skulle jag vilja någon form av tyg som myser in det men det måste tåla att hänga ute, orkar inte ta in och ut varje dag…
Tack för att du delar med dig!!
Kram

Niiinis
Niiinis
Reply to  frulilja
8 years ago

Självklart snor du den iden! 🙂 Det här tyget är ifrån IKEA, det är såna gardiner. Snorbilligt! Ett par kostar 29 spänn liksom. 🙂

Kram

Liza
Liza
8 years ago

men alltså vad du kan och jäklar i min låda så snyggt det blev!!

Liza
Liza
Reply to  Liza
8 years ago

Ahhh nu glömde jag det där med emojis så nu försvann halva kommentaren….

Jag håller på och fixa en lastpallssoffa på vårt trädäck och kapade en på ca mitten för att få till ett ryggstöd som jag satt ovanpå jag har även sett de som satt en hel bakom och på så sätt också fått ett ryggstöd!

Sååå mysigt ni fått det och vilken härlig sommar ni kommer få i ert underbara hus!

Massor med kramar

Niiinis
Niiinis
Reply to  Liza
8 years ago

Tack! ❤️

Jag ska ta lite överblivet virke och snickra till ryggstöd tänkte jag. Din ide har jag också sett, det är också smart.

Kram

Petra
Petra
8 years ago

meeeeeen!!!!! Va fiiiiint!!!! Jag vill haaaa!!! Men det får vänta, bor mitt inne i stan så det blir lite svårt. Drömmen är en liten sommarstuga. Skoj å se hur fint ni har fått det. Å sonen blev ju vansinnigt fin i sin nya frisyr:-)

Niiinis
Niiinis
Reply to  Petra
8 years ago

Tack & tack! ❤️

Har du balkong då? Där finns ju massor man kan göra.

Kram

Berit
Berit
8 years ago

Åh så underbart det ser ut! All eloge till Tony som går med på alla dina idéer 🙂
Saknar det lilla hjärtat som man kunde trycka på men får väl skicka ett här i stället ”HJÄRTA”
Smart tips om matta så ni slipper klippa gräset.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Berit
8 years ago

Äsch då, Tony gillar också IKEA så sån stor eloge behöver han inte. Haha! 😀 Han är mest glad att jag fixar och donar så vi får mysigt säger han. Då kanske man kan stå ut med lite IKEA då och då. Haha…. 🙂

Ja, det lilla hjärtat försvann nu. Med desto mer härliga kommentarer kanske? 🙂 ❤️

Kram

Lena
Lena
8 years ago

God morgon

Höll på att sätt morgonkaffet i halsen………..jisses va fiiiiiint! Så härligt med inredning . Blir ju glad i hela kroppen.

Ha en toppendag
Kram Lena

carita
carita
8 years ago

hej
kanonmysigt 🙂
Ställ pallar på högkant så blir det perfekt ryggstöd
puss Carita

Nästa inlägg

Godaste kladdiga rabarberkakan

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x