Såhär sköter du ditt sommarhår!

sommarhår

 

Såhär sköter du ditt sommarhår!

Igår snackade jag ju om att sköta sommarhuden. Idag tänkte jag snacka om att sköta håret. Det man ska komma ihåg och ha som en liten ”kom-ihåg” i bakhuvudet är att man borde sköta håret likadant som man sköter huden. Går man efter dom riktlinjerna får man ett välvårdat och snyggt hår.

1) KLIPP DIG. Under sommaren slits håret som allra mest. Då är det bäst att klippa det ungefär var 6:e vecka.

2) ANVÄND SOLSKYDD FÖR HÅRET. Solen torkar nämligen ut håret massor och gör att det blir sprött (går sönder) och torrt. För att få bukt på det rekommenderas att man använder solskydd. Det finns både solskydds schampoo och balsam samt en gelé som är perfekt att använda under sommaren.

scandinavian-formula-solskydds-kit_500x500

Scandinavian Formula Solskydds-Shampo rengör håret milt och effektivt från klor, salt och andra föroreningar. Skyddar hår och hårfärg mot UV-strålar, skyddar mot slitage, stärker håret, ger glans och smidighet.HÄR (adlink) hittar du det. 

3) ANVÄND INPACKNING. Först och främst ska man tvätta håret 3-4 ggr i veckan med schmapoo och balsam. En gång i veckan bör man använda ett djuprengörande schampoo så att hårstråt öppnar sig för att ”ta emot” inpackningen. Så en gång i veckan med djuprengörande schampoo och inpackning alltså. Ett bra tips är att lägga en platspåse på huvudet och sätta sig i en bastu medan inpackningen får verka.

lee-stafford-deep-nourishing-treatment_500x500

Lee Stafford Argan Oil from Morocco Deep Nourishing Treatment
Lee Stafford Arganoil from Morocco Deep Nourishing Treatment är en lyxigt krämig djupverkande inpackning som är intensivt återfuktande och återställer hårets balans. Utöver Arganolja håller extra mega quat ditt frizziga och flygiga hår i schack! HÄR (adlink) hittar du den. 

0
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Åsa T
Åsa T
9 years ago

Hej Nina. Har aldrig riktigt brytt mig om mitt hår å nu börjar det hämnas… Så jag försöker bättra mig. Har precis beställ Kevin Murphy-schampo å balsam. Hört från bla dig att det ska vara himla bra. Men nu skriver du om djuprengörande schampoo. Vad är det?????? Å sakerna ska gärna vara ekologiska…. Å gärna om du har tips om ekologisk ansiktskräm, jag är 49 med normal hy. Har alltid gillat Vischy men har nu provat massa ekologiskt från Life som varit ok. Tack från en förrvirad kvinna:-)

Louise Johansson
Louise Johansson
9 years ago

Hej!!
Var hos frissan i maj och då hade jag inte klippt mig på 2 år.
Ursäktade mig lite för henne att jag inte skött det så bra det senaste och sa att jag tvättat håret max en gång i veckan. Hon sa då att det säkert räddad mitt hår och att det bara är bra att inte tvätta det så ofta.
Har så tjockt hår med mycket självfall också så det kräver nästan planering när jag ska tvätta det. Köpte ett ekologiskt schampo och balsam med olivolja i som är superbra och även en skonsam hårborste gjord av bambu. Ha en härlig sommar ! Kram

Nästa inlägg

Apropå på Ernst!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x