Att tänka positivt och grillmiddag

Godmorgon! ❤️

Sovit lite knackigt men nu är det en ny härlig dag igen! Det är så jag mer ska börja tänka. Vända det negativa till något positivt. Tänka positivt föder positivitet och gör att mer positiva saker kommer till en. Har just avslutat boken ”Att välja glädje” med Kay Pollak på Storytel. Oerhört bra och ett fantastiskt hjälpmedel när man vill ta tag i sig själv och förändra hur man tänker i livet. Att välja Glädje ger verktyg för att mer kunna vara ”den man var ämnad att vara”. Tryggare och modigare, mer spontan och kraftfull. Dag efter dag, vecka efter vecka… All förändring börjar med en själv. Man kan sluta vara offer och istället bli en mer ansvarstagande och skapande kraft i sitt eget liv. 

Mitt nya är att läsa/lyssna på böcker på mina promenader. Självhjälpsböcker. Något som ger mig något. Något som hjälper mig att må bra och lära mig att ta mer makt över mitt tänk och mitt välmående. Alla människor kan påverkas i rätt riktning. Alla människor kan styra sina tankar. En tanke sätter igång miljontals celler att agera. Bara en sån sak. Det är det som är tankens kraft! Att tänka positivt hjälper dina celler i kroppen att ta positiva vägar och ge dig positiva känslor. EN positiv tanke är STARKARE än en negativ. 

Det var morgonens lilla ”peptalk”. 🙂 

Apropå positivt: Igår satt vi ute fast det var svinkallt. Vi tände en brasa, lindade in oss i filtar och njöt av att det var sommar och inte mitt i vintern. Så kan man ju vända på det. Det är inte snöslask och 3 plusgrader liksom. Det går att sitta ute om kvällarna. Det regnade inte. Positivt tänk! 

  
Igår spontanbjöd vi över våra vänner Fritte & Johanna. Bästis Maria kunde också så hon kom över också. Det roliga var att vi redan på dagen fikade tillsammans i vår trädgård. Jag slängde ihop en vit kladdkaka som du ska få receptet på senare. Vi bestämde att vi även skulle käka middag hos oss. Vi fixade helgrillad fläskfile, grillad potatis, stor fräsch sallad och en fantastisk röra som du också ska få receptet på senare. 

   

Vi började med lite bubbel i vårt poolhus. Sen väntade middag under äppelträdet. Så gott var det, jag åt som en häst. Mysigt att umgås med vänner till sena natten. Vi lyssnade på gamla låtar från 80 talet och satt och mindes tillbaka. Jag och Fritte är uppvuxna i samma område och skola så det blir riktigt kul att minnas tillbaka.

   

  

  
Grannarna Helena & Mats kom också över en liten stund efter de kom hem från sitt. Min ljusslinga i trädet funkar fint med solceller och lyser upp fint. Tända brasa i grillen är det nya svarta. Haha…. Värmer bra och håller myggen borta. 🙂 

Nu ska jag klä på mig träningskläder och ge mig ut på en liten promenad. Sen väntar frukost. Tror jag ska baka glutenfria scones åt oss. Vi hörs sen igen! ❤️

1
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Emma på berget
Emma på berget
8 years ago

Så otroligt mysigt det såg ut! Var är ljusslingan ifrån?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Emma på berget
8 years ago

TACK! ♥ Köpte den på ICA Maxi. 🙂

Mallan
Mallan
8 years ago

Om du inte lyssnat på Morgan Allings bok på storytel så gör det. Den är underbar!
Ha en fin dag <3

Niiinis
Niiinis
Reply to  Mallan
8 years ago

Tack för tips! ♥

Helene i Götet
Helene i Götet
8 years ago

Hej Nina, det ser helmysigt ut:-) Jag tycker att du verkar vara en fena på att se det goda,
även om du är ärlig nog att berätta om saker som du oroar dig för etc.
Vips så ’slänger’ du ihop en glutenfri mysfika; det är en riktigt ’vardags guldkant’ tycker jag. Tack för tips; jag undviker laktos och gluten oxå!
Ha en fin dag, kram Helene

Nästa inlägg

Myskväll

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x