Go’kväll

Hej finisar! ❤️

Till er som kommenterar: TACK!

Jag vet att det är mitt i sommar och semestrar, jag vet (efter 12 års bloggande) att det alltid går ner lite i trafik på bloggar under semester och sommar. Vill därför säga tack till er som kommenterar. Blir alltid glad när ni gör det! ❤️

   
I morse började jag dagen med promenad. Även om jag absolut inte sköter maten just nu (förutom att jag äter helt gluten och laktosfritt) så promenerar jag i alla fall. Det gör sååå gott och man får sin dagliga dos av endorfiner på det sättet. Imorgon blir det nog regnjacka på promenaden då jag kollade vädret nyss. Vi bor i ett regnande ”arselhål” nu känns det som. Som om regnstråken är stationerade rakt över oss. Men hur var det nu? Positivt tänk! Det är inte snöslask och 3 plusgrader i alla fall. 😉 

   

Eftersom jag inte solar alls så satt jag idag på vår trapp – på en hög av dynor. Det var alltså när det var lite soligt ute. Det var jag och mitt manchesterbröst. Älskar det uttrycket, tror att det var Maggan som började med det faktiskt. 🙂 Det där manchesterbröstet kom som över en natt. Plötsligt försvann inte sovrynkorna bara. Tänker att jag förbereder dig som ännu inte har det men kanske kommer få. 🙂 

   
   
Tony åkte och handlade glass åt barnen och köpte glass åt mig samtidigt. Den här glassen är laktosfri och så sjukt god. Fräsch och krämigt vaniljig på samma gång. Mums! Det är lite utmanande att ha uteslutit både gluten och laktos ur min kost ska jag erkänna. Svårt tycker jag då jag aldrig behövt tänka på såna här saker tidigare. Nu går jag och funderar över hur jag ska lyckas lösa en kedja, en fikakedja som bara har laktos och glutenfria bakverk. Hur alla restauranger borde ha en innehållsförteckning och märkta menyer för gluten och laktos. Plötsligt kan jag inte dricka kaffe överallt. Finns det inte laktosfri mjölk så kan jag inte dricka kaffe. 

Jag är inte intolerant, jag ska bara undvika för att inte få problem med min mage. Men hur är det för er som lider av laktos/glutenintolerans på riktigt?! Det måste ju vara ett litet helvete att äta ute eller fika på stan? 

   
    

Vi åkte ut till mamma o pappa som sagt. Vi tog med oss grannens lilla pojke Anton. Milos bästa lekkompis. Dom skulle leka 24/7 om dom bara kunde och fick. Helt underbart lyxigt att ha en sån kompis som bor i huset bredvid. Jag är så glad för honom. 

Det blev en lugn kväll hos mamma o pappa med lite mat och fika. Jag hoppade fikat då det inte var glutenfritt. Men det gjorde verkligen INGENTING då jag frossat mest hela dagarna nu. 🙂

Nu ska jag fortsätta kolla filmen på 4:an. Den med Tom Cruise. Hoppas Du haft en mysig dag vad du än gjort. ❤️

Kram & go’natt

1
Subscribe
Notify of
guest

13 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
8 years ago

Jag undviker gluten sedan 2 år tillbaka och det blir sällan fikabröd för min del ute på fik. Jag önskar att det var mer utmärkt vad saker och ting innehåller, så som det är på menyer i Finland. Mina söner har mjölkproteinallergi och dem Tycker jag mer synd om.Hemma bakar jag mjölkfritt och glutenfritt.

Annie
Annie
8 years ago

Funderar också på att i alla fall ta bort gluten ett tag nu. mår så mycket bättre då i magen. åhhh den där glassen är för god! måste nog hitta en sån rackare idag tror jag : ) Manchesterbröst ja, var kom dem ifrån helt plötsligt? Inte sexigt men jaja finns värre saker : ) Tack för bästa, mysigaste, naturligaste,mest igenkännande bloggen! Kram Annie

Lisoball
8 years ago

Min man fick sin glutenintolerans-diagnos lagom till semestern för 3 år sedan å det har varit en himla omställning. Man får läsa på allt å försöka sej på att hitta lösningar som funkar. Jag bakade jättemycket innan(med surdeg å hela kokarongen) men jag har fortfarande inte återfunnit glädjen för det. I dag tänker jag dock testa en av dina senaste kakor här! 🙂
Tack för att du inte tar semester från oss! 😛

Fraidy83
Fraidy83
8 years ago

Haha bästa uttrycket Manchesterbröst:). Så fin du är Nina! Jag har beställt bus-sprayen från YR och väntar med spänning. Du ser ju så brun och fräsch ut tycker jag. Är det busen som gjort underverk? (I o med du skrev du ej solar). Önskar dig en fin dag! Kram <3

Irene Löthegård
Irene Löthegård
8 years ago

Gluten är besvärligt problem eftersom det förekommer lite dolt i många produkter så man måste läsa noga på allt. Jag har aldrig tänkt på att tex soja innehåller vete. Den goda smaken av färskt bröd som bakats på riktigt mjöl går inte att få till med glutenfria alternativ det är så tråkigt så ibland måste jag bara få äta en riktigt god macka och tar då smällen dagen därpå med lite snabb mage. Fikabröd går bättre men är då ofta väldigt söta istället.
Tack för bra recept, allt låter så gott som du gör. Ha det gott! //Irene

Heléne
Heléne
8 years ago

Hej!
Jag har fått för mig att manchesterbröst till viss del kan bero på vätskebrist… Känns iaf som att när jag är i balans och druckit tillräckligt mycket vatten så är det lite slätare på morgonen! 🙂 Sååå kul att du håller igång bloggen även på sommaren. Har blivit som en vana för mig att titta in hos dig en liten stund på förmiddagen när jag kommit till jobbet. Jobbar några timmar till den här veckan, men sen blir det fyra veckors ledighet!!
Ha det fint!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Heléne
8 years ago

Kul att du tittar in hos mig! ❤️ Tack för tips, ska testa och bälga i mig vatten då…. 😉

Anna
Anna
8 years ago

Jaaa, världens bästa affärsidé på riktigt ju!! Det är ju på riktigt något du borde satsa på Nina!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Anna
8 years ago

Ellerhur! 🙂

Sophia Brunnberg
Sophia Brunnberg
8 years ago

Jag blev laktosintolerant efter min gbp men om jag är på restaurang så tar jag alltid Laktostabletter som funkar om jag får i mig laktos… Det är annars en djungel att hålla koll på allt.. När jag går ut och äter så mitt problem att jag bara äter vegetariskt, kyckling och fisk samt så får maten inte var fet, söt och helst laktosfri…

Niiinis
Niiinis
Reply to  Sophia Brunnberg
8 years ago

Det har jag hört talas om. Gårdagens restaurang hade märkt ut vad som innehöll både gluten och laktos så det blev ju busenkelt.

Låter svårt att äta ute för dig, skönt att du kan ta tabletterna i alla fall.

Kram

Mallansvardag
8 years ago

Vill börja med att be om ursäkt för att vara fruktansvärt dålig på att kommentera!!! Fy på mig, vet ju av egen erfarenhet att kommentarerna är det bästa med bloggen och det behöver ju inte vara värsta romanen utan det räcker med ett litet”hej jag läser det du skriver” typ.
Jag har nog skrivit detta förut men det tål att sägas igen – du har en av de mest naturliga, igenkänningsbara, hysteriskt roliga, läsvärda, intressanta, inspirerande bloggar jag läst.
Hoppas fortsätter minst 12 år till.
Kram Malin

Niiinis
Niiinis
Reply to  Mallansvardag
8 years ago

Men tack fina fina fina du! Du gjorde mig så himla glad med din kommentar. Det är som du säger roligare när man får kommentarer. Såna här är underbara dessutom!

Tack fina du! Tack! ❤️

Nästa inlägg

Regnvänt…..

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x