Öland i bilder

Sent hej ifrån mig!

Igår kväll blev det så sent så jag orkade verkligen inte skriva när vi väl landade. Vi hade en helt fantastisk dag igår på många sätt. Den där solen som vi faktiskt jagade visade sig igår, ok….inte så mycket som man önskat men den var mer på Öland än hemma, typ så. 

  
Vi började dagen med att packa ihop oss. Hade ju bara en natt i stugan på Böda Sand så det blev en snabbvisit i den kan man säga. 🙂 

image

image
image

image

Vi började dagen med ett besök i skateparken. Milo ÄÄÄÄÄLSKADE det. Snabbt fylldes det på med andra kids. En del så duktiga. Milo var minst och kollade storögt på de andra killarna. Lärde sig lite trix gjorde han också.

image

image

Skapligt fint va? På vägen ner till stranden och den uppsprickande himlen gick vi förbi det här fina stället. Känns som man är uttomlands.

image

Grabbarna på väg ner till stranden. Sorry för de svarta prickarna i kameran. Har fått in skit i den som jag inte får bort 🙁 Dags för en ny kanske, fyller år om en månad. 😉

image

image

image

Milo älskar vatten och bad och hade nog velat plumsa i på direkten. Men vi hade inte ätit lunch ännu och jag var svinhungrig. Som vanligt. 🙂 Älskar den vita sandstranden.

   

En glad mamma och pappa. Också ett väldigt spontant par. Vi har skrattat en del åt oss själva för att vi är såhär. Just spontana. Vi bara drar iväg och gör såna här saker. Packar grejerna och draaaar. Men det gjorde oss gott! Vi är lite galna! 😉

   

image
image

image

Vi käkade buffé inne i Böda Sands centrum. Fint ställe verkligen och hela centrumet var fullt med folk.

   

  
Efter lunchen for vi till Tonys mamma och pappa som campade på campingen bredvid. Snabbt packade vi en strandväska och gav oss av ner till stranden. Exakt 2 minuter efter den här bilden blev jag stucken av en geting eller biten av en brons i ärslet. Såg inte vad det var. Det gjorde bara vansinnigt ont så jag for upp ur min stol. Snabbt ner till vattnet och badda med vatten. Sen stod jag och putade rumpan åt Tony så han skulle se vad som egentligen hänt? Såg nog rätt kul ut tänker jag för dom som var i närheten. 🙂 Min rump verkar inte ha ett bra 2015 direkt. Analböld med tillhörande fistel i januari, fästing för ett par veckor sen och nu geting/broms igår. Året är långt inifrån slut än dessutom. 🙂 Närå, skämt åsido men utsatt är den. 
 

Efter att himlen tornade upp sig till oväder rusade vi tillbaka till husbilen. Tur, i samma sekund som vi kom tillbaka small det till och det öste ner. Som tur var sken det upp igen och vi tog en tur. Milo somnade en stund efter lite dåligt med sömn. Vi väckte honom vid långe Erik. Fyren högst upp på udden. Mäktigt vackert så stod fyren där.

image

Milo var så modig så han följde med Tony högst upp i fyren. Jag, med min höjdrädsla stod med kameran nedanför och väntade.

image

image

image

Högst där uppe stod dom sen och vinkade ner åt oss. Milo tyckte det var lite pirrigt och häftigt att man såg så långt. 🙂

image

image

Vackert var det även där nere vid vattnet. Även om det står att man inte får bygga stentorn så fanns det några som ni ser. 🙂

image

Efter fyren ville svärfar bjuda på middag. Det blev ett grekiskt ställe uppe vid Byxelkrok. Riktigt härligt att sitta nere vid vattnet i solen.

   
   
Livskvalitet kallar jag detta. Att njuta av varje minut. Av lukten av tång, av brisen från havet, av nära och kära, av att få vara på en så vacker plats i vårt land. 

image

Vi tog en tur bland de små bodarna. Det var restauranger och butiker som avlöste varandra. 

  
Sen tog vi oss tillbaka till bilen och åkte vidare mot raukarna ute vid Byrum. Här ser ni min lilla konkarong. Farmor på kryckor och Milo hoppande över vattenpölarna.

   
    

Medan vi var där så gick solen ner. Alltså, hur häftigt och hur vackert? Breathtaking som jag skrev på instagram. Så sjukt vackert! Vet ni att dessa berg av kalkavlagringar tagit miljoner år att byggas? En mm kalklager tar 1000 år! Sen kan man hitta fossiler i dessa. 

  
Som en sån här. En snäcka som förvandlats till sten. Så häftigt. Jag kunde inte sluta titta efter såna här. 

   

Sent igår kväll åkte vi över till fastlandet för att slippa dagens köer hem ifrån Öland. Vi stannade och sov på en av Sveriges finaste rastplatser. Gissa om det var rart att bara kliva ur bilen och in i en stor säng i en husbil och bara få somna efter lite tandborstning på sängkanten.  Farmor & farfar i dubbelsängen, vi i den utbyggbara 2 m breda sängen. Underbara husbil! I morse direkt efter frukost ute vid rastplatsens bord fick Milo åka lite kickbike igen. Abstinensen satte in. 😉

  
Vi stannade till på detta ställe och käkade lunch idag. Sedan bar det av hemåt. Nu är vi äntligen hemma och myser i soffan med lilla familjen. Jag har redan packat upp allt och hunnit tvätta en maskin. What liksom? Våra väskor som brukar släpa i veckor. Men redan på fredag drar vi till västkusten med husbilen så lika bra att få upp allt så man kan börja om o packa om några dagar igen. 😉

Det var lite bilder ifrån vår spontana Ölandsvistelse. Nu blir det filmkväll här. ❤️

0
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva
Eva
8 years ago

Vad ska ni hitta på här på Bästkusten?

mysig dagpå Öland ni fick!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Eva
8 years ago

Först blir det Tylösand och sen blir det Smögen! Ska bli underbart!

Annie
Annie
8 years ago

Åh jag älskar öland!! härligt att få se dina bilder. Kunde inte ta mig dit denna sommar eftersom jag och barnens pappa ( med körkort och bil) separerat.så nu fick jag nog, nu ska denna snart 40 åring försöka ta körkort! för nästa sommar vill jag tillbkas dit!! får se hur det går …. : ) Kram och tack för din blogg.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Annie
8 years ago

Hejja dig! Du klarar det! Klart du ska kunna åka till Öland igen. Stor kram!

Angelica
8 years ago

Har själv aldrig besökt Öland , men blev ännu ner sugen nu efter att ha sett dina bilder därifrån 🙂

Niiinis
Niiinis
Reply to  Angelica
8 years ago

Jaaa gör’t! Supernajs är det!

Fröken M
8 years ago

Oj ! Vi missade helt klart ”pärlorna” när vi var på Öland för ett par veckor sedan !!
Jag var inte alls imponerad, men av dina bilder att döma så var vi visst på helt fel ställen 🙂

Nästa inlägg

underbara & fantastiska

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x