Så lär du dig leva med mindre stress och oro!

LÄR DIG LEVA!

Ja som jag berättade om igår så har jag ju börjat läsa en bok. Jag är totalt fast och kan inte annat än längta till nästa gång jag ska få läsa. Den här boken ska lära mig något så fint som att leva här och nu. Som jag skrev igår är det tufft att lära sig det. Man lär sig det inte på en kvart och det krävs träning. Jag är beredd att hitta det i mitt liv nu.Jag vill inget hellre. Jag vill kunna njuta av alla stunder, jag vill vara i mitt liv och inte i mitt liv från förr eller i mitt liv längre fram.. Jag vill vara där jag är JUST NU! Jag vill dessutom sluta oroa mig för ALLT. Jag orkar inte hålla på och oroa mig mer.

Mycket handlar förstås om att lära hjärnan att vara närvarande i det du gör. Plockar man i diskmaskinen kan det vara bra att tänka på att det är just det man håller på med. Jag läser att man gärna kan prata högt med sig själv när man lär sig att vara i nuet. Typ: ”Nu plockar jag i det här fatet i diskmaskinen, det är härligt vitt det här fatet. Nu plockar jag i en sked…osv” Låter det hjärndött? Men det ÄR inte hjärndött, det är just det de inte är. Man är närvarande i det man pysslar med nu! JUST NU! Står inte och tänker och ältar saker som man ändå inte kan påverka, eller tänker på saker som hänt. Eller saker man planerar att göra sen. Det kan alltså vara så enkelt att leva i nuet. Sitter man ute så kan man upprepa för sig själv vad det är man ser, vad man känner, vad man känner för doft, hur något ser ut. Det här mina damer och herrar är svinsvårt för mig som är en grubblare av rang förstås, men jag kommer hjälpa mig själv att vara i nuet genom meditation….det är del 1 i boken. Att lära sig korta meditaionsformer. Jag kommer öva, det kan jag lova. Man kan ta 5-10 minuter på sig att bara meditera på morgonen. Säga ”Nu andas jag in, nu andas jag ut”. Hjärnan klarar bara en tanke åt gången. Fladdrar tankarna iväg…upprepa: ”Nu andas jag in, nu andas jag ut.” 

Den här boken lär mig så otroligt mycket om mig själv och hur jag ska gå tillväga för att lära mig att njuta av mitt liv där jag är just nu. Inte tänka…..

…..nästa sommar, då ska vi…

….när jag får pengar ska jag…..

….om vi nångång köper hus då minsann….

…tänk om det här onda i magen är något farligt….

….tänk om det händer barnen nånting….

Förstår du? Varför inte bara låta det du har omkring dig just nu få vara det som gör dig nöjd, tacksam och tillfreds. Det finns alltid något i nästan alla situationer att hitta något postivit, fint och härligt med. Man SKA inte behöva oroa sig för saker som inte hänt ännu, eller älta saker som redan hänt!

Jag sitter bara och nickar instämmande nu när jag läser mig igenom boken. Jag kommer att läsa den fler gånger. Jag kanske ska ha den vid frukostbordet varje morgon och bara bläddra i den. Påminna mig själv gång på gång tills det sitter som en smäck i pallet. Tills att jag lärt mig hur jag ska göra på riktigt!

Om du vill köpa boken så finns den HÄR! (adlink)

Köper du den så kan vi väl kanske ha lite feedbacksmöten här inne hos mig. Hur det går och hur vi känner? Lär vi oss nånting? Vad har vi förändrat? Har något förändrats och på vilket sätt!? Jag kommer i varje fall att skriva om det här.  Boken toppar försäljningslistorna i sverige just nu och såhär kan man läsa om den:

I den här banbrytande boken visar Mats Billmark och Susan Billmark att det är fullt möjligt att komma till rätta med stress och oro. De berättar hur viktigt kommunikation är för att ett förhållande ska fungera och att förändring är ett måste om du inte är tillfreds med ditt liv. På ett enkelt och tydligt sätt förklarar de varför medveten närvaro i nuet är nyckeln till ett lugnare, gladare och mer harmoniskt liv. ”Någon gång har vi alla varit med om att allt plötsligt faller på plats och att vi under några korta ögonblick upplever ett lugn och en inre stillhet som vi vill stanna kvar i och ha mycket  mer av. Du vet säkert vad vi menar, några sekunder av total kärlek och intensiv glädje tillsammans med ditt barn, din partner, ditt husdjur eller en fantastisk upplevelse i naturen. Du har fått uppleva ett litet smakprov av medveten närvaro.”

LÄR DIG LEVA ÄR BOKEN MED LIVSKUNSKAPEN SOM KOMMER FÖRÄNDRA MÅNGA MÄNNISKORS LIV!

 ”Tacksamheten över att någon valt att skriva en så här underbar bok med många redskap i går inte att beskriva i ord. Jag hoppas den kommer hjälpa dig lika mycket som den hjälper mig!” Anne-Marie Eriksson 

 ”En mycket läsvärd bok för alla med stressrelaterade symtom.” Inga-Lill Morén Hubinette, Läkare 

 ”Kan verkligen rekommendera LÄR DIG LEVA! Den får mig att varva ner och stressa av. Känner mig både gladare och positivare:” Eva Vigulv

 ”Fick boken av min fru. Är egentligen ingen större bokläsare men oj vad många bra råd jag har fått att hantera både min stress och oro.” Mattias Ljung

 ”Är sååå lycklig att jag hittade denna bok, den hjälper mig när tankarna blir för mycket. Rekommenderar LÄR DIG LEVA till alla jag känner.” Erika Lindström

 ”Boken är min bibel vid frukostbordet varje morgon, kommer aldrig att låna ut den. Mitt verktyg 2015!” Mikaela Thim

 ”Jag har läst många böcker om stress, men LÄR DIG LEVA är helt klart bäst. Så många klockrena och bra tips som jag har tagit till mig.” Ulrika Bäckman

Jag fick den här boken av min vän och granne Helena. Hon var helt såld på boken och hade, gulllig som hon är, köpt två och tänkte på mig. Helena vet mycket om mig, bl a att jag har haft det otroligt tufft med hypokondri och oro. SÅ gulligt av henne tyckte jag.  Nu vill jag tipsa dig som är lite stressad och bara kör på i livet, eller du som är oroligt lagd (ni är många som är det som läser här – jag får så mycket fina mejl och historier om era liv) om den här boken. Kanske kan den hjälpa ännu fler tänker jag? Jag hoppas det i alla fall! Massor!

Nu ska jag faktiskt sätta mig för att läsa. Har lite gnagande oro i magen och behöver sätta mig och flytta fokus, fokus till boken får det bli.

Du, tack för att du finns och läser här! ♥

0
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Annie
Annie
8 years ago

ojojoj vad jag behöver denna bok! stress,jaaa. Var sjukskriven i februari för stress. och är på väg dit igen. kommer beställa den nu direkt. Tack för tipset!!! Kram från Annie

Susanne M
Susanne M
8 years ago

Har sneglat på den boken ett tag och även en väninna tipsade om den. Lider också av att jag oroar mig jämt och ständigt och för alla omöjliga och möjliga saker vilket gör mig stressad. Ska försöka köpa hem boken också nu så kanske man kan njuta av här och nu istället 🙂

Å
Å
8 years ago

Jag har oxå plöjt boken i veckan- fantastisk! Har även som du Nina kommit fram till att jag orkar inte längre med alla katastrof och hypokondriska tankar- det får vara nog nu! Den här boken är ett steg i rätt riktning känner jag. Kram ❤️

Lotta
Lotta
8 years ago

Tack för ett så sant och fint inlägg!! Håller med allt du skriver! Varför ska det vara så förbenat svårt att leva här och nu?! Man har ju allt serverat framför sig att bara ta in! Nä, då är hjärnkontoret i full färd att planera allt som händer framåt, och vad blir man….stressad!! Och missar ta in allt fantastiskt som händer här och nu, njuta av stunden som är, och i många fall bevara det som ett fint minne! Kram från ännu en hypokondriker 😉

Anne
Anne
8 years ago

Tror att var och varannan i dagens samhälle hade behövt boken. Det kan låta hur flummigt som helst att träna på att vara i nuet, med tanke på diskmaskinexemplet du gav. Men faktum är att det fungerar! Man måste bara träna tills det fungerar och när man glömmer av sig får man träna igen, ett livslångt tränande. Det fick jag göra med stress och det har fungerat grymt. Man får bara komma ihåg att i början träna lite åt gången och inte för ofta, för annars blir hjärnan för trött. Haha, låter konstigt – men man kan faktiskt bli helt slut!

Lotta
8 years ago

Kanonbra bok!! Vet du om att Susanne Billmark har en liten hantverksbod och även säljer sin o Mats bok i Byxelkrok på Öland. En bit ifrån Böda Sand där ni var!
Besök dom gärna nästa sommar om ni har vägarna hitåt.
Kram fr Lotta i Kalmar

Josefin
Josefin
8 years ago

Boken är beställd åt mig och åt min syster ❤️ Nu måste mitt katastroftänk och min beredskap för sjukdom ersättas av här och nu

Susan Billmark
8 years ago

Varmt Tack för allt fint du skriver!❤️ Vi blir så rörda av att läsa om hur vår bok kan vara till hjälp i vardagen! Att träna på närvaro är ett underbart antistressverktyg och vi är så glada att fler och fler upptäcker det.

Nästa inlägg

Det blev en dag på stranden….

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x