Fjäderholmarna i bilder

Go’kväll! 

Jag sitter inne och bloggar medan familjen är ute och njuter av den varma kvällen. Vi har haft en jättemysig dag idag. Milo tyckte allt var toppen och hade många roliga saker att se fram emot idag. Båtfärd, bada från klipporna, köpa glass, se stora båtar osv. 

image

image

Vi hoppade på båten på Strömkajen. Det blev nästan fullt med folk. Vi satte oss så vi kunde se vattnet ordentligt. Milo älskar mina solbrillor som han speglar sig i ofta. 🙂

image

Vi passerade vackra Nacka Strand på vägen ut. Jag har ätit den godaste ceasarsalladen ever på restaurang J som ligger där vid den forsande  statyn. (Skrev sprutande först men det lät så äckligt….haha). 

image

Såhär ser det ut när man kommer in i hamnen på Fjäderholmarna. Lite ”västkustkänsla” ändå tycker jag. 😉 
image

Medsamma man kommer av båten möts man av denna fiskerestaurang. Eller Rökeriet som det heter. Där åt vi när vi var här sist. Det kan du läsa om HÄR. Vi pratade om hur längesen det var vi var här idag. 2-3 år sen sa jag. 3 år sen sa Tony. Var ju bara 5 (!!!!!) år sen. Men herreminjeee i gatan, var tar tiden VÄGEN?!?! 

image

image

Vi gick upp på klipporna direkt och åt vår sallad. Massor med folk på klipporna så man fick slå sig ned nära alla andra. Sånt är jag heller inte van vid ifrån en småstad. Hos oss lägger man sig låååångt ifrån varandra för att inte störa varandra. Det blir aldrig så fullt liksom. Kommer ihåg de första gångerna jag åkte tunnelbana och det var fullt! Stod som sillar och kände folks andedräkt i ansiktet, bröst som borrades in i någons rygg och lår som stod tätt emot varandra liksom. Jag hade ju ALDRIG varit med om det. Så otroligt obehagligt när man inte var van vid det. 

image

image

Jag och Milo tog en tur för att köpa glass. Tony fick ligga i lugn och ro och sola en stund vilket han älskar. Skulle han kunna skulle han jobba med att sola….typ så. 😉 På vägen finns ett glasblåseri som jag och Milo stannade vid. Hon höll på att tillverka en blåsfisk medan vi stod och tittade. 

image

image

Ytterligare en utav krogarna på ön. Har inte provat denna. Tony och jag sa att vi kanske skulle ta en dejtnight, åka ut på tu man hand och kanske ta en öl eller två nån kväll. Vore mysigt. 

image

image

Milo hade siktat in sig på den här Klippan på vägen dit, på vägen till båten fick han prova. Glad som få när han lyckades ta sig ner. 🙂 

image

Här stod vi i kön till båten hem sen. Just nu går båtarna en gång i halvtimman. Fr o m måndag går dom en gång i timman. 

image

image

image

På båtfärden hem fick vi sitta ute. Det är en mysig färd på 25 minuter. Kaknästornet passerar man också, en massa roligt faktiskt. 

image

Fina vyer ser man massor av. Hela Stockholm finns ju där när man kommer tillbaka. 

image

Stora Viking Line båtar som vi vinkade åt.

image

image

Underbart vackra Gröna Lund. Fifan sa jag till Tony. Aldrig i helsicke att jag skulle åka varken fritt fall, uppskjutet eller den där snurrmojöngen högt upp i stolpen. Får ångest bara jag tänker på det! 🙁

image 

image

På vägen in till kajen är det så vackra byggnader. Vi sa just det, undra hur länge det sett ut såhär? Vackert är det i alla fall. 

Det var vår dag på Fjäderholmarna det. En perfekt dagsutflykt. Nästa gång blir det nog Utö eller Sandhamn. Underbart! Har du möjlighet tycker jag du ska åka (om du inte testat hittills). 135 kr per person betalade vi för tur/retur biljetter. Kommer inte ihåg vad Milo kostade, barn under 5 år åker gratis i alla fall. 

Nu ska jag få lite fotpill här. Hoppas EU haft en mysig söndag och känner dig glad och harmonisk. ❤️

0
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kina
Kina
8 years ago

Härlig dag ni haft! Hur gick det med milo och hans ögonlapp? Och hur gick det med dej och din rumpa?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Kina
8 years ago

Vi går fortfarande på koller med Milo. Fram till han är 8 ska vi göra det.

Rumpen är det återbesök med i slutet av augusti. 🙂

Berit
Berit
8 years ago

Såg underbart ut! Att få se solen i sommar gör en ju så LYCKLIG!

Eva stridh
Eva stridh
8 years ago

halloj härliga Nina! Har läst din blogg ett tag nu men är skamligt dålig på att kommentera.. Men nu måste jag kolla om det bara jag som har problem . Läser alla mina bloggar via Bloglovin o sen ett tag tillbaks så kommer inte några av dina bilder upp där, bara text.. Ska jag se bilderna språk jag klicka på ”läs originalinlägg”.
Knepigt va?
Annars vill jag bara säga att du är störtskön o jag älskar att läsa din blogg! Du rockar, eftersom du verkligen skriver om ALLT!
Kraaaam Eva

Niiinis
Niiinis
Reply to  Eva stridh
8 years ago

Hej!

Tack för dina ord!

Har kollat detta med AFF, dock så låg det inte på deras bord så nu ska jag kolla med BLOGLOVIN också.

Kram

Nästa inlägg

Hej från Fjäderholmarna

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x