Behöver hjälp!

   
   
Vår lilla Toxy! 

Jag tycker så synd om honom så jag vet inte vad jag ska göra. Han är opererad nu och har ett dränage (precis som sin matte) som ska hålla såret rent. Han är helt förtvivlad över den här tratten på huvudet och dreglar massor. Springer och krockar med saker. Mitt hjärta går sönder när jag ser honom såhär. Har gjort en bädd åt honom i vår säng med ett täcke som vi inte är rädda om för att få honom att ligga ned och vila. Men han vägrar ligga där. Nu lämnade jag honom i sängen och gick ned. Tror han behöver vara ifred. Vi har fått all info om hur vi ska ta hand om honom. Tratt i fem dagar efter att dränet är borttaget. (Blågul emoijgubbe med händerna på kinderna). Hur ska det gå till? Vi ska ta bort dränet när han äter. Han får inte gå ut så länge såret inte är läkt. 

Du din kattjäkel som gjort detta alltså! Usch…. Har ni några tips till mig får ni gärna komma med dom. Jag gick tillbaka upp och sitter bredvid honom här nu. Försöker klappa och prata lugnande. Har lagt ett täcke på honom så nu är han lugn. Om 3-5 dagar ska vi tillbaka och ta bort dränaget. Det är steg 1. Som sagt, hjälp! Vänjer han sig snart vid tratten. Hur lång tid tar det? Varför dreglar han så? Ögonen är helt uppspärrade och han tittar på den här tratten och backar. Veterinären trodde han bara skulle sova när han kom hem men det här är allt annat än sova. 🙁 

Älskade kattskrälle! ❤️

3
Subscribe
Notify of
guest

16 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Berit
Berit
8 years ago

Åh stackare..båda två! Han lugnar nog ner sig efter en stund. Säkert påverkad av medicinerna just nu!

Lillemor
8 years ago

Försök att låta honom få vara ifred. Tratt på katt är otroligt uppstressande. Ibland funkar det att ha dom i ett mindre rum där bara katten maten och lådan är. Man kan få lugnande till katten om han blir hysterisk ( vilket kan hända) det finns även uppblåsbar krage som ser ut som en badring som Kan funka ibland. Beror lite på om han når såret ändå trots ringen. De är ju som gummi i kroppen . Min katt vill ha sällskap precis hela tiden när han är
Skadad och har tratt . Tycker extremt synd om sig själv. Blir extremt stressad av tratten och att han inte får gå ut. Så han äter knappt. Brukar köpa extremt god blötmat till honom när han har tratt ( bråkstake. Sydd 3 ggr i år och blivit biten av huggorm
en ggn). Jag får typ bo i sovrummet med katten varje ggn. Ensam. Tills stygnen är borta, tratten är väck och han får gå ut igen.
Hoppas det går bra ❤️

Helena
Helena
8 years ago

Ja, det är synd om de små liven när de blir utsatt med tratt såhär. Den förstärker ju upp ljuden också så dom blir ju ön mera rädd då. Han dreglar nog av illamående från narkosen. Håller med Lillemor här, låt honom lugna ner sig i ett rum dör han får vara ifred och vakna till. Det tar nog hela dagen för honom att pigga på sig. Se bara till att han dricker och ge honom blötmat så han får i sig både vätska och näring. Det kommer gå jättebra Nina!

Emma
Emma
8 years ago

När vi kastrerade vår katt så klippte vi till en kroppsstumpa utav en gammal långärmad mjuk t-shirt. Vi gjorde hål för benen och drog den sedan över hela kroppen. Det funkade jättebra, men är kanske ingenting ni ska prova. Eftersom vi bara försökte undvika tvätt av de nedre regionerna och inte ett utslitet dränage så kanske det passade bättre på vår katt.

aa
aa
8 years ago

Köp Feliway, finns på apotek, djuraffärer och hos veterinärer, även online. Finns i olika modeller men köp den som man sätter i ett eluttag då den ger regelbunden dos genom avdunstning. Googla och läs om det. Jag lovar att det funkar genom att lugna en orolig katt, det botar givetvis ingenting men en stressad katt blir gradvis lugnare och då skapas bättre förutsättningar för att såren ska läka. Kanske bäst om du köper det idag då det kan ta något dygn innan full effekt uppnås.
Låt katten välja själv vart den vill ligga och prova sätt en mjuk filt/täcke på den plats han verkar föredra. Sjuka djur brukar vilja gömma sig så någon skyddad plats tex. garderob med halvt öppen dörr kan ge katten lite lugn och ro.

Ninniz
Ninniz
8 years ago

Är du mycket orolig då ringer du veterinären o rådfrågar. De vet bäst. När våra katter o hundar varit sövda o fått starka mediciner blir de inte sig själva förrens på natten. De är ”höga” helt enkelt. Dagen efter brukar det vara bortblåst. Ett lugnt rum med låda, mjuk bädd och vatten. Ev.mat. Huvudsaken att de dricker. Se till att det inte finns ställen han kan krypa inunder eller mellan och fastna med tratten bara. Kolla till honom emellanåt förstås. Försök att undvika prat och dalt som kan göra ett stressat djur än mer stressat. Lugn och saklig. Våra katter har haft dränage många gånger. När jag varit hemma har jag tagit av tratten emellanåt o passat dem hela tiden så att de inte slickar på/vid dränaget. En paus från tratten då och då. Men inte den första dagen förstås när de fortfarande är drogade.

Sara
Sara
8 years ago

hej på dig,

Ett tips är att köpa en sån här: http://www.zoosajten.se/hund/vard/ovrig-vard/uppblasbar-krage

Köptes en till min hund när han hade ett sår på benet och den är 100 gånger bättre än en tratt. De slipper krocka med allt, de kan äta ur skålar normalt och iaf min hund brydde sig inte om den alls.

//Med vänlig hälsning Sara

maria
8 years ago

stackars liten, då vi kastrerade våran dvärgpudel så fanns det en body att köpa hos veterinären, som hade extra förstärkt tyg vid magen, nu vet jag inte vars dränaget sitter på katten, men detta fungerade jätte bra på våran voffsa, så behövde hon inte ha tratt.
hopppas ni hittar en lösning för kisse.

Lotta
Lotta
8 years ago

Hej Nina, är han likadan i morgon ringer du veterinären och ber att få recept på lugnande till honom, då kommer han köpa att ha på sig tratten och får möjlighet att ligga ner och vila/sova. Har jag fått ge min hund som är opererad många gånger, även morfin är bra att ge i liten dos om de verkar ha ont, men det får ju veterinären bedöma så klart. Lycka till med er fine katt ♥

Anne
Anne
8 years ago

När vår hund reagerade så och det inte blev bättre, tog vi av kragen och satte tossor på tassarna så att han inte skulle kunna klia sig. Det gick hur bra som helst.

Linda
Linda
8 years ago

Min katt fick amputera svansen och då fick jag en tyg tratt att sätta på henne. Den fungerade ypperligt då den går att vika bakåt. Hon kom inte åt att slicka i såret.

Maria B
8 years ago

Skrev tidigare, men min kommentar kom nog inte fram.
Vet inte vars dränaget sitter på eran kisse, men då vi kastrerade våren pudel så fanns det en body att köpa hos vetrinären, jätte bra, den var extra förstärkt vid magen, hon trivdes bättre i den än med tratt.

Hoppas det löser sig för lill-kissen, jobbigt då dom lider.

Ammi
Ammi
8 years ago

Jag tror att veterinärer har en övertro på tratt. Djuren blir superstressade och även hela familjen. Min hund blev opererad i maj och fick då en tight tröja/kroppsstrumpa på kliniken. Som en tröja som man knäpper vid sidan av svansen. Fungerade toppen. Vi hade en större binda innanför tröjan som sög upp vätskan från såret. Aldrig mera tratt!

hanna
hanna
8 years ago

När vi kastrerade våran honkatt hatade hon att ha tratten på sig och såg såå sur och ledsen ut med den på sig, så vi sökte runt lite och såg att det fanns som en uppblåsbar krage (ser ut lite som en badring men tyg runt) som egentligen är till hundar tror jag men den minsta storleken passade utmärkt till våran katt. Vi köpte den på djuraffären. Och hon vart mycket nöjdare när hon hade den på sig istället. Hoppas eran katt mår bra fort!

Kristina Hagfalk
Kristina Hagfalk
3 years ago

Hej!
Vår katt har rymt inför veterinärbesök, med tratt på sig!
Kan vi få låna din bild för att visa hur det ser ut, vi vill lägga lappar i brevlådorna i området+

niiinis
niiinis
Reply to  Kristina Hagfalk
3 years ago

Gör det!

Nästa inlägg

To the catdoctor….

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x