Kladdkaka super-de-luxe

Nu jädrans tänkte jag bjuda på mitt recept på denna heeeelt fantastiska skapelse. En FLÖSCH de luxe kladdkaka med extra allt på. den här blev en riktig höjdare och något Du absolut måste bjuda dina gäster på nån gång. Eller varför inte som efterrätt på fredagsmyset eller söndagsfikat?!

   

 RECEPT:

3 ägg

3 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

2 dl vetemjöl

150 gram smält smör

1 krm salt

100 gr vit choklad

Dekoration:

1 burk karamelliserad mjölk

1 dl maltesers (chokladgodis)

1 pkt OREO kex

3 dl Indian popcorn (Estrella)

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i smöret. Häll i smeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter, den ska fortfarande vara lite kladdig invändigt. Min blir perfekt efter 26 minuter kan man säga. (varmluftsugn) Låt kakan svalna något och bred sedan ut ett tunt laget av karamelliserad mjölk. Häll sedan den karamelliserade mjölken i en bytta och värm den i ca 30 sekunder i micron. Lägg på popcornen. Dela sedan maltesers chokladgodisarna på hälften och lägg på dom. Dela oreokakorna på mitten och lägg på dom. Avsluta sedan med att ringla över den uppvärmda karamelliserade mjölken. Ät och njut! 

  

0
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mitt liv 2.0 "Ett experiment på min kropp"
8 years ago

Oj, den var verkligen extra allt 🙂
Måste tipsa dig, om du inte redan har testat, att prova Proteinpuddingen Chocolate från Nijie.
Den är laktosfri, innehåller 20 gram protein, inget tillsatt socker och smakar som riktig chokladpudding.
Den är supergod och passar även som ”nyttig” efterrätt 🙂

http://chocochock.se
”Nyttig chokladpudding”

Niiinis
Niiinis

Åh det måste jag testa! Tack för tipset!

Hanna
Hanna
8 years ago

Hej!

Nu ska jag äntligen få pröva baka denna maffiga kaka men jag har en fundering. Vad ska jag göra med den vita chokladen? Det står nämligen att man ska ha 100g vit choklad men jag hittar ingenstans vad jag ska göra med den?

Tack på förhand!
Hanna

Niiinis
Niiinis
Reply to  Hanna
8 years ago

Tryckfelsnisse har nog bara smugit sig in…. 😉

Nästa inlägg

Födelsedagen

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x