Äpple och Kokos paj

äpple kokos paj

 

Vad sägs om ett recept som inte är fullt så ”onyttigt”? Jag, som ändrat min kosthållning nu – strypt socker och kolhydrater, vilket gör att det blir lite ”svårare” att baka godsaker. Den här godingen kan du som äter kolhydrater och lite socker kan baka och äta med lite bättre samvete. Du kan också få den både glutenfri och sockerfri och då snackar vi ytterligare lite ”nyttigare”. Vad sägs om det? Detta är ett viktväktarrecept som du kan få både sockerfri och glutenfri som sagt! HUR BRA? GOTT är det också…bara en sån sak.

ÄPPLE/KOKOS PAJ MED VANILJKESELLA (6 portioner – enligt VV är det 8PP/portion)

75 g Smör
1 3/4 dl Vetemjöl (mjölmix för glutenfritt)
6 msk Socker (3 msk stevia för dig som kör sockerfritt)
2 tsk Vaniljsocker (Vaniljpulver för sockerfritt)
1 1/2 dl Kokosflingor torkade
4 st Äpplen
1 msk Potatismjöl
6 msk Vaniljkesella (eller vaniljkvarg utan tillsatt socker)

Gör såhär:
Skär smöret i små bitar, blanda vetemjöl, 3 msk strösocker (1,5 msk för stevia), vaniljsocker (vaniljpulver) och kokosflingor. Lägg i smöret och blanda hastigt ihop allt till en grynig och smulig deg, ställ den sedan i kylskåp. Skala och skiva äpplen, lägg dem i en liten ugnssäker form. Pudra på potatismjöl och strö på 3 msk socker (1,5 msk för stevia). Fördela smuldegen jämt över äpplena och grädda mitt i ugnen, 200° i ca 25 min. Servera pajen ljummen tillsammans med kesella (eller kvarg). Ät och njuuuut!

0
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
angelicasandberg
angelicasandberg
8 years ago

Åh va gott det där såg ut!
jag måste ta tag i mitt bakande igen, det är ju så roligt 🙂

Kramar <3

Nästa inlägg

Vinn presentkort på My Ztyle!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x