Daimcheesecake med smak av aprikos

Den här gamla godingen tål att delas igen! 

Den här cheesecaken är så fantastiskt god så tungan krullar sig. En av mina absoluta favorit-cheesecakes. Den är dessutom enkel att göra och ALLA som smakar den tycker den är gudomlig!

 



RECEPT: 

20 st digestivekex

100gr smör

Fyllning:

5st gelatinblad

2 st ägg

400 g Philadelphiaost

1,5 dl crème fraiche

1 dl socker

2 tsk vaniljsocker

2 Daim chokladkakor

1 msk aprikos saft (jag kör med aprikos smak till soda stream)

Lite vatten att blanda saften i.

Gör såhär:
1) Krossa kexen fint. Smält smöret. Blanda ihop och tryck sedan ut smulorna i rund form med avtagbar botten. Ställ i kylen.

2) Fyllning: Lägg 5 gelatinblad i kallt vatten ca 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker och vaniljsocker till en slät smet.

3) Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Blanda lite saft (vatten och saft) och värm den i en kastrull och tag sen av den från värmen. Krama ur gelatinbladen och låt dem sedan smälta i saften. Låt blandningen svalna något innan den försiktigt hälls ner i ostsmeten under omrörning. Häll blandningen över kakbotten och ställ åter in i kylen, minst en timme.
När kakan stelnat hackar du dajm och strör uppepå.

APGOTT! Den absolut godaste cheesecaken enligt mig!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

    1. niinis skriver:

      Ca 1 msk saft och 3 msk vatten

  1. Ska man ha två omgångar saft? En omgång i smeten och en omgång som värms upp med gelatinbladen? Står nämligen att saften ska användas vid två olika tillfällen. Hälften varje gång isf?

    1. niinis skriver:

      Det står fel, jag har ändrat nu så det blev rätt. Tack för du påkallade det.

    1. niinis skriver:

      Du blandar ut den som en saft och värmer upp den.

  2. Ewa skriver:

    Ska hela smeten med aprikossaften i alltså värmas, hur varmt ?

    1. niinis skriver:

      Saften värms på plattan, inte smeten. Jag brukar sjuda upp det bara, så pass varmt att du kan smälta gelatinbladen i den.

  3. Hej jag undrar över Aprikos saften,
    De står i receptet att den ska i smeten och sen även värmas. Stämmer detta?
    Mvh Jeanette

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..