Parken Zoo i Eskilstuna

Goddagens! ♥

Tack för alla kommentarer angående det förra inlägget. Jag har haft en härlig känsla i bröstet tack vare allt detta. Det är så härligt att kunna hjälpa, att kunna bidra till att någon annan får det lättare eller bättre. Att hjälpa någon annan ger en tillfredsställelse som inte går att jämföra med något annat.  Tänk på det nästa gång du hjälper någon annan, känn efter hur det känns i bröstet. Den känslan är härlig.

parkenzoo_eskilstuna parkenzoo_eskilstuna

Igår tog vi en spontanare till Parken Zoo. Aldrig tänkt att det skulle vara ett alternativ så sent på året. Men det var ju verkligen supernajs. Lagom lite folk, inga köer och pigga djur. Milo var eld och lågor. Min pappa har ju opererat sig för några veckor sedan och har inte varit ute så mycket då han är gipsad i hela benet. Svårt att åka bil när benet måste vara rakt och sen har han haft ganska så ont. Mamma och jag pratade om att vi skulle hitta på något när pappa blev bättre. Vad passade inte bättre då än ett litet parkbesök tänkte vi.

parkenzoo_eskilstuna

Vädret var mulet till en början så regnjackan var på. SIst vi var på parken zoo var vi blöta som katter så idag hade vi riggat lite bättre.

djurpark_eskilstuna

VI började med djuren. Tydligen var det en ny Tamandua-unge som hade fötts. Lyckades dock inte fånga den på bild. Det finns ju ett skithäftigt ökenhus på Parken Zoo.

parkenzoo_eskilstuna

Vackra blommor innan Asienhuset. Där var det ett himlans slappande. De låg på hög och vilade verkligen!

djurparken_eskilstuna djurparken_eskilstuna

Haha, snacka om avslappnad…..

djurparken_eskilstuna

Svälj….

djurparken_eskilstunaPippi Långstrump apan….

IMG_1404

Fina mamma och pappa. Pappa var otroligt tapper och orkade en hel del. Bra att få komma ut lite när man suttit hemma en längre period, bara varit ute på små korta promenader.

eskilstuna_djurparkBland de coolaste djuren jag vet. Flamingos.

eskilstuna_djurpark

eskilstuna_djurpark

eskilstuna_djurpark eskilstuna_djurpark eskilstuna_djurpark eskilstuna_djurpark

Vi åt buffé först, sen var jag bara tvungen att äta pannkakor på Pannkakshuset innan vi gick vidare till nöjesparken.

IMG_1457

eskilstuna_djurpark

Den här karusellen ÄLSKADE Milo. Han skrattade så han kiknade….

eskilstuna_djurpark

Tony och Pierre fick ställa upp och åka karuseller med Milo där han inte ville åka själv.

eskilstuna_djurpark

Sen var det givetvis dags för masken, även syrran följde med på ett hörn.

eskilstuna_djurpark

Pappa och mamma var åskådare precis som jag. Men vi drev rätt hårt med hur kul det skulle vart om farsan hade åkt karusell med sitt stela ben. Å hur gipset skulle lossna och flyga rätt ut från karusellen. 😀 Precis min humor.

eskilstuna_djurpark

Typiskt Tony, hahahaha….

eskilstuna_djurpark

parken_zoo

IMG_1514

Alltså, som jag skrattade när de åkte den här. Älskar att titta på andra när de åker karusell. Helt underbart! 😀 Syrran sa att denna var bättre än den på Grönan, och det måste vara ett sjuhelsickes bra betyg. IMG_1575

Värt att minnas namnet på kanske? 😉

IMG_1612 IMG_1614

Denna karusell ”Flying Frog” blev en riktig höjdare. Han hamnade bredvid den här söta pojken (som jag inte vill visa ansiktet på) och dom skrattade och hade sååå kul i den här karusellen. Milo åkte den tre gånger på raken Han skrek rakt ut: ”Iiiiiiiih, det kittlas i min pung” så det ekade i hela nöjesparken. En mamma (faktiskt en läsare fick jag veta sen på Instagram) och vi skrattade så vi kiknade. Unge! 🙂

IMG_1529 IMG_1530

Milo fiskade ankor så han vann en frisbee. Överlycklig var bara förnamnet.

IMG_1596Tony och Pierre åkte den här två gånger, Tonys kommentar till varför han ville åka den fler ggr var för att det sög i hela pungen. Sådan far, sådan son. HAHA!

IMG_1548 IMG_1549 IMG_1551 IMG_1552

Vi spelade givetvis på chokladhjulet. Men vad  hjälpte det? Vi vann fasen ingen choklad!

IMG_1553Men för vissa andra gick det bättre! 🙂 Mamma har mycket mer tur än mig i spel, det har hon alltid haft.

IMG_1554 IMG_1556 IMG_1557

Sen var det dags att kasta bollar på burkarna. Milo ville vinna en guldhatt, men Tony lyckades få ned alla på första försöket så det blev en minion. Själv fick jag ner alla utom en på första försöket och blev så inihelsickes nervös så jag bommade den sista burken. BLÖK! Pappa däremot fick ned sin och vann en guldhatt som Milo fick. 🙂

IMG_1571

Jag vann minsann den här på de stora kulorna som ska pricka små hål med poäng i.

IMG_1625 IMG_1637 IMG_1639 IMG_1643

Jag älskar såna här gammaldagsa karuseller. Har väl levt ett tidigare liv och kanske skött en sån här nångång. 😉 Varje gång jag ser en så måste jag ta massor med bilder.

IMG_1629

Vi avslutade dagen med den här svingande båten. Det blev en toppendag på alla sätt. Perfekt höstnöje verkligen. Parken Zoo hade tydligen öppet ända fram till 1/11 med undantag för några dagar. Allt står på hemsidan ifall ni nu skulle vara sugna på ett höstbesök också.

1
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Den stora överraskningen…..

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x