Kladdkaka med PLOPP

 Dagens kladdis! 

Denna kladdis är faktiskt en av mina absolut godaste kladdkakor. Den går verkligen inte av för hackor och alla älskar den som har smakat. Ska du göra en kan du lika gärna göra två för den går åt också. 🙂

recept_kladdkaka_plopp
RECEPT:

3 ägg

3 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

2 dl vetemjöl (2,5 dl mjölmix för glutenfritt)

150 gram smält smör

1 krm salt

1 påse plopp

Gör såhär: 
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i smöret. Häll i smeten och lägg på några ploppbitar, mängd efter smak . Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter, den ska fortfarande vara kladdig invändigt.

3
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Långpannebröd glutenfritt

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x