Blogg/Konditorduellen i bilder!

God förmiddag! 

Inte alls sent eller så alls va? Jag har lämnat barn på skolan, tagit en promenad, börjat lyssna på Alex och Sigges bok TID. Majj gadd, den första delen jag lyssnat på ljudboken är så bra. Jag grät för mig själv där ute på promenaden. Nu sitter jag och jobbar på Systrar Två. Riktigt mysigt faktiskt förutom att jag börjar få lite träsmak i rumpen så snart kanske jag måste röra mig lite.

Måste berätta om gårdagen, helt fantastiskt! På så många sätt. Jag har fått lära mig så mycket nytt och jag har också fått så mycket inspiration till att baka nya roliga saker. Jag måste först och främst skaffa mig en pralinform. Fifan som jag ska gjuta praliner nu! Wihoooo….

IMG_2371

Det var en dimmig färd mot Sthlm. Riktigt läskigt på en del av bron, kolla bara?!

IMG_2381 IMG_2384

Dessa snyggingar var ju också med och tävlade vilket var fasligt kul! Vi hamnade dock inte i sama heat så jag fick först sitta och titta när dom tävlade.

IMG_2387

Magnus Johansson, koditormästare var en av konferenciererna.

IMG_2391

Det roliga var att Tony och Milo hamnade i juryn på deras tävling. Milo tyckte verkligen att det var smaskigt!

IMG_2407 IMG_2410Efter en del konfererande och planerande var det då äntligen dags för oss att tävla.

IMG_2433

Vi var sammanlagt 6 par som tävlade, vi var i heat 2. Vi gick sen vidare till final. WIOOO! 😀

IMG_2457 IMG_2488 IMG_2515 IMG_2522 IMG_2534 IMG_2537 IMG_2547 IMG_2549 IMG_2556 IMG_2575 IMG_2585

Först bakade vi eclairer och sen blev det praliner. Galet häftigt med praliner som sagt!

IMG_2588 IMG_2590 IMG_2592 IMG_2614 IMG_2616

Hur snyggt? Det var på detta som vi gick vidare till final!

IMG_2593 IMG_2612 IMG_2618 IMG_2620

Lyckliga och glada efter att ha gått vidare till final! IMG_2635 IMG_2636 IMG_2637

Här blev vi sen presenterade inför finalen. Haha….. jag ser ju ut som en hobbit bredvid Per! Haha!

IMG_2655 IMG_2697 IMG_2701 IMG_2706 IMG_2716 IMG_2722 IMG_2724

I finalen skulle vi göra en Grand Dessert! En dessert som innehåller i stort sett allt. Frukt, bär, mousse, nån botten, glass och choklad. Ja typ allt! Denna blev fantastiskt fin måste jag säga. Här hade vi inte lagt på blodapelsin sorbét. Den fick tungan att krulla sig av godhet! MUMS!

IMG_2734 IMG_2741 IMG_2742 IMG_2762

Vi vann inte tyvärr, men vi kom på en hedersvärd andraplats. Det var en del strul med poängräkningen en struntsamma. Vi är jättenöjda med vår prestation och förlorade med en endaste poäng. Vår dessert var klart snyggast och fantastiskt god, får man vara så osvensk och säga så?!

En underbart härlig upplevelse och jag fick Pers receptbok som present för att vi kom till finalen! Bara en sån sak, så nu ska jag faktiskt börja baka i klass med en konditor med hjälp av Pers bok! 🙂

0
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Linn
Linn
8 years ago

Fantastiska bilder och vilken lycka att få baka med Pär! Höll på honom i dessertmästarna 🙂 Nina, du bara MÅSTE avslöja hur man gör sånt fint mönster på chokladen (plattorna). Tack för en fantastisk blogg 🙂 kram

Annika
Annika
8 years ago

Men vilka härliga bilder! Grattis till andraplatsen – jättebra ju!!!! Du ser ut att ha haft kul!
Kram!

Kina
Kina
8 years ago

Grattis till 2a platsen!! Och du dom där pralinerna såg såååå goda ut!!!

Ann
Ann
8 years ago

Stort Grattis. Du kan väl öppna en Webbshop och sälja praliner. De såg gudomliga ut kram

Nästa inlägg

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x