Hjälp för torr hud

Dagens tips….

…handlar om torr hud. Alltså nu är perioden här när jag själv blir torr som en kamel. Fötterna är fnöske. Smalbenen bara dammar när man drar på dom. Ansiktet stramar. Händerna får små självsprickor och hårbotten känns torr torr torr. Så är det i alla fall för mig. Jag vet inte om ni är fler torrisar där ute? Tänkte i alla fall ge er några av mina bästa tips på hudvård. Dessutom är det en rajd nu som ger dig 100 kr i rabatt om du handlar för mer än 399 kr. Ange rabattkod  SKIN100 i kassan.

FÖTTERNA

yves rocher fotkräm

En fotkräm (<–länk) som t.o.m blivit omnämnd i pressen. Såhär kan du läsa om den:

Räddningen för torra fötter! Den här lena crèmen ger intensiv vård och näring åt även de torraste fötterna. Macadamiaolja mjukar upp fötterna och håller dem smidiga och behagliga, medan den ekologiska lavendeloljan lugnar och ökar känslan av välbefinnande.Testad under kontroll av hudläkare. Parabenfri.

Vill man skämma bort sig ännu mera så finns det ett helt KROPPEN:

IMG_2802

Den här kroppspeelingen sveper bort all fnösk kan jag säga. Under en lång period, typ halva mitt liv, så hade jag aldrig peelat mig på kroppen. På sant alltså! Sen var det nångång då jag ville göra min brun utan sol sådär ordentligt så då gjorde jag det. Ämen, HALLÅÅÅ…..jag blev ju typ babystjärt på kroppen. Snacka om underskattad produkt och snacka om att jag förlorat ÅR av babystjärtskropp! T.o.m de små knottrorna på skinkorna som man kan ha försvann. 😀 Jag brukar ta en sån minihandduk att mörscha runt det med.  ÄLSKAR all form av peeling numera och just den här är HELT fantastisk. Kan inte vara utan. Läs bara:

INNEHÅLL:
– Ekologisk arganolja
– Marockansk lera
– Pulver med argankärnor

– Pulver med aprikoskärnor
– Rosenvatten 

Arganolja har alltid uppskattats för att den är så otroligt välgörande för huden. 
Den är också en av de hemligheter, som de orientaliska kvinnorna har bevarat bäst. Arganfrukterna torkas i solen, sedan tas fruktköttet bort och slutligen samlas kärnorna in. När de krossats utvinner man arganolja. Utvinningen av denna 100 % ekologiska olja sker i Marocko och utförs hantverksmässigt ännu i våra dagar. 

IMG_2808

IMG_2800

Denna underbara kroppsbalsam (<–länk) i rund stor burk kan jag inte vara utan under denna fnöskiga period. Jag har dessutom burken står framme i badrummet för jag tycker den är fin. Den och peelingen står framme. Smalbenen slutar genast fnasa och jag blir helt babylen av den här. Argan har ju fantastiska egenskaper så har du inte testat det innan MÅSTE du göra det. Nedan kan du läsa om produkten, bara det gör ju att man vill bada i den här cremen.

INNEHÅLL:
-Vårdande arganbalsam

– Ekologisk arganolja
–  Essentiell ekologisk oljan från apelsinblomman
– Rosenvatten
– Sheasmör
– Olivextrakt 

HÄNDERNA

handkräm

En testvinnande handkräm (<–länk) för de fnöskigaste händer. Även mina. Alltså, jag får stora självsprickor på fingrarna om jag inte vårdar händerna under hösten och vintern. Det gör förbannat ont! Så ont så man nästan inte kan använda händerna. Jag hatar verkligen det. Den här krämen kostar 50 spänn och räcker en hel evighet.

0
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
D Diana
8 years ago

handkräm är ju något jag absolut borde kolla upp, jag har ofta torra händer efter allt pappersarbete man har att göra med. 😀

Niiinis
Niiinis
Reply to  D Diana
8 years ago

Köp den här – GRYM!

Nästa inlägg

Det ständigt dåliga samvetet som mamma….

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x