Inredning, depp och bortskämd så det förslår!

Hejsan!

Mår ni bra? Det är fredag så många mår säkert toppen. Jag ska vara helt ärlig, jag mår skit. Värsta perioden med min reflux som jag lider av så bröstet bränner som björkved i brasan. Fifan alltså! Det har hållit på fram och tillbaka i många år men faktiskt varit riktigt bra en lååång period. Sen fick jag den smarta idén att prova LCHF igen samtidigt som jag struntade i omeprazolen. SMART DRAG eller inte. FIFAN som jag haft strul sen dess…. Varit hyfsat i en liten period för att vara så kasst i nästa. Just nu sitter jag här och är uppsvälld som en liten julegris över magen. Ser ut som jag är i 6:e månaden typ. Å vi som ska åka imorgon. 🙁 Det blir nada alkohol för mig, det är ju som att hälla tändvätska på brasan så det kan jag vara utan. Har du några bra husmors knep får du gärna tipsa. Jag sover högt, jag äter inte stekt mat, jag äter inte rött kött, jag äter snäll magmat, knaprar 1 kapsel oomeprazol per dag. Typ så….men om du har nåt annat tips så SHOOT!

IMG_2841

Jag har haft dessa små härligheter här hos mig tack och lov. Jag gjorde lite mellis till dom, det blev gansa så tippat toast. Det gillade dom båda två. Dock så lyckades jag bända sönder vår smörgåsgrill idag. Snyft! Nu måste jag lägga vår stora gjutjärnsgryta som tyngd uppepå för att få dom rostade. BLÖÖÖÖK!

smörgåsgrill

Nu har jag siktat in mig på denna, satt faktiskt och googlade på en smörgåsgrill nu när den andra pajade. Denna ser grymt bra ut. Inget som kan gå sönder och så finns det fler användningsmöjligheter. Det finns tydligen 3 olika grillfunktioner. Finns både kontaktgrill, öppen grill och med över/undervärme. Sen har den vändbara grillplattor med både räfflad och slät yta. Sen kan man ta loss själva plattorna och rengöra.

IMG_2843 Senast överförda67

IMG_2856

Hörrni, jag har fått massa frågor angående det här skåpet som vi köpte till vårt kök. Det funkar som ett sideboard med massa förvaring. Många har frågat vad det är för skåp och vilka luckor vi har?

billy

Det är dessa som vi köpt. Helt perfekta då de inte är så djupa. Dörrarna till heter OXBERG och passar till just BILLY.

IMG_2842

Ett utav våra mysiga fönster hemma i köket. Älskar ljuset i det.

IMG_2846

Senast överförda68

IMG_2854 IMG_2855

Kärleksörten står sig fortfarande, den har stått i veckor, hur häftigt. Här är det andra fönstret i huset.

IMG_2857

Idag planterade jag om lite basilika och timjan i lite större krukor och hoppas att de ska ta sig nu.

Senast överförda69

Nu har jag tänt upp ljus här hemma och fick hem min fina man. Jag skickade ett deppigt sms till honom idag, du vet när man bara känner att man vill vara ledsen till någon. Skrev förlåt först och att jag ville förvarna honom om att jag kanske inte skulle vara så glad när han kom hem.

IMG_2860

Han skickade ett peppigt sms tillbaka, han vet vad jag behöver när jag deppar ihop. När han kom hem hällde han upp ett fotbad till mig. Jag satt rödgråten i soffan…. ja, jag har lipat loss lite och deppat. PMS, inget serotonin i kroppen och refluxen från helvetet tog lite kål på mig idag.

IMG_2866

Han rakade mina håriga ben som jag totalt glömt bort sen i somras. Igår hemma hos Maria garvade vi läppen av oss åt mina blåbleka håriga ben. Det är verkligen skandal på alla sätt. Huuuu…. skärpning fru Hermansen.

IMG_2862

Han köpte med sig en blank tidning till mig också. ♥

Senast överförda71

IMG_2872

Han tog bort det gamla nagellacket på mina tånaglar och målade nytt (för första gången nånsin målade han nagellack). Han smorde in mina fötter och ben med min favvofuktkärm som jag skrev om igår i det här inlägget. Jag är som en barnrumpa över smalben, vader och fötter nu.

Han är så fin och omtänksam, han lyfter upp mig när jag deppar. Så tacksam över honom och känner mig så välsignad över att han finns för mig. Vi har sagt att vi ska gå och lägga oss tidigt ikväll och kolla Modern Family på Netflix. Det blir en perekt avkopplande fredagskväll. Just nu sitter jag och äter det finaste man kan äta en fredagkväll, havregrynsgröt….hahaha…

Kärlek till er alla! ♥ Hoppas ni får en mysig fredagkväll.

0
Subscribe
Notify of
guest

21 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Evelina
8 years ago

Tummen upp för mannen!! =) Hoppas morgondagen är mycke, mycket, mycket bättre för dig!!

Ursula
Ursula
8 years ago

Hej! När jag fårproblem med min mage. ..magkatarr så dricker jag ett glas ren grädde och på mig så hjälper det o inget kaffe på ett tag.

Jessica
Jessica
8 years ago

Jag har problem med magkatarr och halsbränna ofta och för mig hjälper två omeprazol om dagligen. Kolla för säkerhets skull om det är okej, jag här för mig att min läkare sa det till mig en gång, att är det inte lång tid så kan man ta två dagligen.

Anna
Anna
8 years ago

Men kan din karl klona sig?!?!!!??!! Sicken kärleksförklaring….jag blir typ helt lipig här! Vad jäkla fin han är! Alla tummar upp som bara finns…

Har inga husmors mot halsbränna men den uppsvällda magen har vi gemensamt. Jag har också rensat bort massor av saker i kosten men det blir bara marginellt bättre. Suck liksom. Men att massera magen mjukt, kanske utan något tryck alls, i en cirkel från nedre högra delen och upp i en båge sen ner över vänstra delen (i tarmens ”riktning”) kan vara skönt. Jag brukar dricka ört-te, antingen Kvällsro eller Pepparmynta. Låt gärna teet bli ljummet.

Har käkat omeprazol en kort tid men fick mer ont i magen av det. Om det svider tar jag Rennie.

Kram och hoppas det lättar <3

Camilla
Camilla
8 years ago

Ta två omeprazol du:) Jag köpte i Turkiet och de är på 40 mg så det är nog lugnt.. Jag tog två 20 mg tidigare ikväll och lever än:)

aa
aa
8 years ago

Jag fick tårar i ögonen, vilken karl du har Nina. Fin på utsidan och insidan precis som du.

Helena
Helena
8 years ago

Men gumman hur din mage bråkar med dig! Jag vet precis hur du har det, been there done it! Köööp ProbiMage å ta morgon å kväll i 2 dagar, sen en varje morgon. Låt bli kaffe alkohol och stark mat tills magen känns bra igen. Så fort jag varit utan den lilla kapseln i en vecka så börjar magproblemen igen… slår aaaldrig fel: -Hello! Magen ska pajas igen nu eller? I med ProbiMage och avhållsamhet från kaffe och div ett tag igen då. Krya på dej nu! <3

Camilla
Camilla
8 years ago

En fråga oxå… Var har du köpt flaskan med ljushållaren? Så fint !:)

Kajsa
Kajsa
8 years ago

Hej Nina! Efter två magmunsbråcksoperationer har jag fortfarande besvär av halsbränna ibland. Fick Esomeprazol utskrivet då jag inte tyckte att Omeprazol hjälpte så bra för just mig. Kanske värt ett försök att byta medicin? Halsbränna är vidrigt!!!

Helene i Götet
Helene i Götet
8 years ago

Fina Nina, tack för att du delar med dig i både ’lust & nöd’. har tyvärr inget bra knep mot halsbränna, men har också hållit på och loopat med kosten, varit hos homeopat etc etc. Håller på och läser ’Charmen med tarmen’ (:-)) av den duktiga och roliga tyska läkaren (glömde namnet precis) för att bättre förstå hur det funkar. Min erfarenhet och den är jag säkert inte ensam om nej, att när magen krånglar slår det så mot humöret och man blir lätt deppig.
Hoppas att du känner dig fin med dina nylackade tånaglar, nyrakade ben och att du får sova gott. Du kommer säkert att stråla imorgon ändå, för det inre goda ’läcker ut’ även om din mage krånglar. Heja dig och din man, kram Helene

Maria Nundahl
Maria Nundahl
8 years ago

Kram!

Carina
8 years ago

Hej Nina, Usch det är hemskt o ha så ont i magen. Har oxå haft problem i många år…
Men när jag börja läsa 56 kilos blogg o hitta kesoplättarna., Så har jag blivit hjälpt av att äta fiberhusk varje dag, i pannkaka eller kesoplätt. Krya på dej!

Moie
Moie
8 years ago

Läser din fina blogg då och då men kommenterar sällan. Men blir jag så rörd över hur fin din man är mot dig och hur ni är mot å med varandra!❤ Det är äkta kärlek och respekt. Aldrig ska vi acceptera något annat!

Medelhavskost hjälper mig med min krångliga mage

Sissi
Sissi
8 years ago

Men vilken kärleksfull och omtänksam man du har <3 Passar ju perfekt med Love på hans hand <3 . Allt Gott till Er <3

Carro
Carro
8 years ago

Men gud vad fint gjort av honom. <3

Lina
Lina
8 years ago

Hallå, har samma problem! Äter 40mg omeprazol dagligen sen flera år tillbaka. (får ej operera mitt magmunsbråck) Ibland när de blir värre av olika anledningar så undviker jag de du nämner och kolsyrad dryck.. Äter vitt bröd för de dämpar de sura,( jag har inga problem med att äta vitt bröd. Vet att vissa är känsliga mot just de.) vet att vissa kan äta banan också, men de kan även förvärra.. men ibland är de oavsett outhärdligt så då tar jag en brus tablett zantac utöver omeprazolen Utan tvekan de absolut bästa receptfria läkemedlet! Kan tom dricka vin när jag tar de 😉

Eva
Eva
8 years ago

Hej! Jag kommenterar i princip aldrig men har läst din blogg länge! Gillar verkligen att du skriver om livets alla sidor, både bra och dåliga! Känner igen mig i så mycket! Ibland är livet skitjobbigt, men vilken tur att du har en sån fantastisk man!! vi får kämpa på med våra bekymmer och besvär, någon gång kanske vi kommer få må bra?! Kram på dig! http://land.se/10-naturliga-satt-att-lindra-halsbranna/

Carina
Carina
8 years ago

Jag har själv brock på övre magmunnen och IBS, fick direktiv av doktorn att ta Omeprazol precis innan läggdags istället för på morgonen och det blev stor skillnad för mig. Lycka till och tack för en fin blogg❤️

Marie
Marie
8 years ago

Hej!

Vet hu jobbigt det är med magkatarr, har det också till och från. Fick tips om något som heter kefir-svamp. Denna var tydligen från Portugal och man ”matade” den med mjölk eller grädde. Så blev det kefir som hon åt istället för yoghurt. Låter helt galet men hon som hade den hade kunnat sluta med Omeprazol efter att ha ätit den där kefiren ett tag. Så det kan vara värt att testa. Det känns ju mer naturligt än att behöva äta tabletter. Finns tydligen lite olika efter att jag googlat så det kan vara lite svårt att veta vad som är vad.

Finaste Tony! Vilken kille. Jag lade upp mina fötter i sambons knä och försökte få lite massage. Gick sådär…. =)

Sylvia
Sylvia
8 years ago

Mäh herreguuud va gulligt gjort av din man!!! Tom nagellack! Vilken tur att ni har varandra – kärlek!!! Du har världens härligaste å ärligaste blogg – just därför gillar jag dig! Vardag å fest, högt å lågt, utan filter! Kram

Riitta
Riitta
8 years ago

Ett litet tips är att ta 1/2 tsk bikarbonat i 1 glas vatten mot halsbränna / reflux. Gör ej detta i samband med måltid utan vänta 1 timme för den hämmar matsmältningen annars.

Nästa inlägg

Totalt fast!

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x