Kladdkaka med extra allt – OREO, Maltesers, popcorn och kola.

Kladdkakor var det ja! 

Antar att en och annan faktiskt planerat att baka en kladdkaka pÄ lördag dÄ det vankas kladdkakans dag!?

Det ska i alla fall jag göra, hÄller som bÀst pÄ att hitta pÄ en nyttigare variant som min mage klarar av. Vi fÄr se hur det gÄr med det?

Den hĂ€r som jag ska tipsa om nu gjorde jag i somras och den, mina damer och herrar, Ă€r ALLT annat Ă€n nyttig. MAJJ gadd! Den Ă€r tvĂ€rtemot skulle man kunna sĂ€ga. Den har EXTRA ALLT! 

   

LĂ„t mig fĂ„ presentera ”Kladdkaka super FLÖSCH de luxe!” En kladdig historia med topping som ger sĂ„ mycket hĂ€rliga smaker. Chokladigt möter krispigt, salt möter krĂ€migt kolasött. En dröm!

Recept:

3 Àgg

3 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

2 dl vetemjöl

150 gram smÀlt smör

1 krm salt

Dekoration:

1 burk karamelliserad mjölk

1 dl maltesers (chokladgodis)

1 pkt OREO kex

3 dl Indian popcorn (Estrella)

Gör sĂ„hĂ€r: 

SÀtt ugnen pÄ 175 grader. LÀgg i bakplÄtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter pÄ ca 24 cm. SmÀlt smöret och lÄt svalna nÄgot. Rör ihop Àgg och socker, du fÄr inte vispa utan bara rör ihop det dÄ det inte fÄr komma in sÄ mycket luft i kakan. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i det smÀlta smöret. HÀll i smeten i formen.

StĂ€ll in i ugnen i cirka 20-30 minuter, den ska fortfarande vara lite kladdig invĂ€ndigt. Min blir perfekt efter 26 minuter kan man sĂ€ga (varmluftsugn). LĂ„t kakan svalna nĂ„got och bred sedan ut ett tunt laget av karamelliserad mjölk. HĂ€ll sedan den karamelliserade mjölken i en bytta och vĂ€rm den i ca 30 sekunder i micron. LĂ€gg pĂ„ popcornen. Dela sedan maltesers chokladgodisarna pĂ„ hĂ€lften och lĂ€gg pĂ„ dom. Dela oreokakorna pĂ„ mitten och lĂ€gg pĂ„ dom. Avsluta sedan med att ringla över den uppvĂ€rmda karamelliserade mjölken. Ät och njut!

 

0
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anita
Anita
8 years ago

Nu har jag bestĂ€llt hĂ„roljan som du har tipsat om. Hoppas det hjĂ€lper. Mitt hĂ„r Ă€r sĂ„ frissigt och förstört, sĂ„ jag hoppas verkligen det kommer göra mig gott 🙂

Mitt liv 2.0 "Ett experiment pÄ min kropp"
8 years ago

Men herregud jag dör…:)
Vilken lÀckerbomb!!

http://chocochock.se
”Testar proteinpancakes”

NÀsta inlÀgg

SÄhÀr kan du sminka dig piggare och frÀschare fast du inte Àr det.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x