Kladdkaka med extra allt – OREO, Maltesers, popcorn och kola.

Kladdkakor var det ja! 

Antar att en och annan faktiskt planerat att baka en kladdkaka på lördag då det vankas kladdkakans dag!?

Det ska i alla fall jag göra, håller som bäst på att hitta på en nyttigare variant som min mage klarar av. Vi får se hur det går med det?

Den här som jag ska tipsa om nu gjorde jag i somras och den, mina damer och herrar, är ALLT annat än nyttig. MAJJ gadd! Den är tvärtemot skulle man kunna säga. Den har EXTRA ALLT! 

   

Låt mig få presentera ”Kladdkaka super FLÖSCH de luxe!” En kladdig historia med topping som ger så mycket härliga smaker. Chokladigt möter krispigt, salt möter krämigt kolasött. En dröm!

Recept:

3 ägg

3 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

2 dl vetemjöl

150 gram smält smör

1 krm salt

Dekoration:

1 burk karamelliserad mjölk

1 dl maltesers (chokladgodis)

1 pkt OREO kex

3 dl Indian popcorn (Estrella)

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i det smälta smöret. Häll i smeten i formen.

Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter, den ska fortfarande vara lite kladdig invändigt. Min blir perfekt efter 26 minuter kan man säga (varmluftsugn). Låt kakan svalna något och bred sedan ut ett tunt laget av karamelliserad mjölk. Häll sedan den karamelliserade mjölken i en bytta och värm den i ca 30 sekunder i micron. Lägg på popcornen. Dela sedan maltesers chokladgodisarna på hälften och lägg på dom. Dela oreokakorna på mitten och lägg på dom. Avsluta sedan med att ringla över den uppvärmda karamelliserade mjölken. Ät och njut!

 

0
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anita
Anita
8 years ago

Nu har jag beställt håroljan som du har tipsat om. Hoppas det hjälper. Mitt hår är så frissigt och förstört, så jag hoppas verkligen det kommer göra mig gott 🙂

Mitt liv 2.0 "Ett experiment på min kropp"
8 years ago

Men herregud jag dör…:)
Vilken läckerbomb!!

http://chocochock.se
”Testar proteinpancakes”

Nästa inlägg

Såhär kan du sminka dig piggare och fräschare fast du inte är det.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x