ANNONS
Integritet på Tailsweep

Bästa pepparkaksdegen

/

Fick en fråga om pepparkaksdeg?!

Jag har ett recept som jag brukar baka efter och jag tycker det är bra. Man får ut ca 120 pepparkakor på det så man har till heeeeela julen och alla glöggmingel. 🙂 Nu ska jag dock investera i lite roliga pepparkaksformar tänkte jag. Det är en sån skillnad att baka pepparkakor när man får lite roliga figurer av det, för att inte tala om hur kul Milo tycker att det är?! 🙂

Hur roliga pepparkaksformar?!  Går ju givetvis att göra vanliga kakor av också. Men jag tycker det är lite kul att det finns lite annorlunda så det inte alltid är samma lika på papparkakorna. Dessa pepparkaksformar kan du beställa HÄR. 


Här ska du få pepparkaksdegsreceptet:

250 g smör

2 dl strösocker

1 ägg

1 dl sirap

2 msk kanel

1 1/2 msk nejlikor

1 1/2 msk ingefära

1/2 msk bikarbonat

2 msk vatten

8 dl vetemjöl

Gör såhär:

Koka snabbt upp socker och sirap. Ta av från plattan, lägg i smöret och låt det smälta med. Låt allt kallna. Blanda ned kryddor, ägget och bikarbonat. Blanda i mjöl och arbeta till en deg. Jag brukar göra detta i min köksmaskin med kakkroken. Är det så att den känns för lös brukar jag ha lite mer mjöl. Rulla sen in degen i plastfolie och låt ligga i kylskåp i ca två timmar.

Baka ut pepparkakorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 5 min i 225°.

Kristyr:


15

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00