Kladdkakemuffins – Glutenfria

Dags för dagens recept!

Vi fick ju en galet god kladdkaka hos Carro som jag bara blev tvungen att testa. Jag gjorde om receptet lite så det passade mig bättre. Så igår innan vi for iväg på kalas så slängde jag ihop dessa härligheter. MUMS säger jag bara. Testa för bövelen. Man kan ABSOLUT inte tro att de är glutenfria. Du som ratar glutenfritt eller tänker att det bara är till för de som är glutenallergiker. Tänk om! Du kan baka minst lika gott med glutenfritt! Igår sa jag inget på kalaset om att den var glutenfri, ingen sa nåt utan tog den nog som en helt vanlig kladdis. Den var sådär härligt kladdig i mitten och bara alldeles underbar. Jag hade i rätt mycket salt för att få lite saltig smak, det är fantastiskt gott det! Herreminjee…. ♥

recept_glutenfri_kladdkaka_i_formar recept_glutenfri_kladdkaka_kladdig_kladdkakemuffins recept_kladdkakemuffins_glutenfria_kladdiga IMG_3890

Nu syns det inte hur härlig kladdig den är i mitten men lita på mig, MUMS säger jag bara!

RECEPT 12 små kladdkakor i form:

150g smält smör
3 dl rårörsocker
3 ägg
0,75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker eller pulver
0,75 tsk salt
2,5 dl rismjöl
Gör såhär:
1. Vispa ihop alla ingredienserna till en tjock härlig smet. Vispa inte med elvisp utan rör om med en handvip. Det räcker, vi vill inte ha så mycket luft i kakan utan denna ska ju vara lite bastant och kladdig
2. Häll smeten i 12 formar och ställ in i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 15 min.
2
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Annika
Annika
8 years ago

Hej! Kan man ersätta rismjölet med nåt annat glutenfritt typ mandelmjöl? / Annika

Nästa inlägg

Nytt namn på Instagram

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x