Så sminkar du dina ögonbryn

Ögonbryn!

Ja jag fick önskemål om ögonbryn. Många är vi som noppat dom sönder och samman på det glada 90 talet gissar jag? Det har i alla fall jag. Sååå dumt! Jag som hade så himla fylliga och härliga ögonbryn och så bara noppade man dom till små streck. Fifan alltså! 🙂

läsarämne 3

Såhär….. en sak ska man komma ihåg. Ögonbryn är viktigare för utseendet än vad man tror. Ögonbrynen är nämligen det som ramar in ansiktet. Har man inga ögonbryn kan det lätt se ut som att ögonen flyger upp i taket. Ögonen som är en sån markant detalj i våra ansikten behöver markeras med ett par ögonbryn. Så dom är viktiga, väldigt viktiga! Dessutom är det de billigaste ansiktslyftet man kan göra, att sköta våra ögonbryn. Låt säga att du har ögonbryn som växer en bra bit ned på locket. Skulle dom plockas och fixas så skulle det ta bort 10 år…lätt! Det är helt sant! Det lyfter otroligt mycket att plocka bort strån som växer långt neråt ögonlocken och att faktiskt forma brynen. Kan man inte själv så finns det fantastiska salonger som kan hjälpa en. Nu ska du få en liten guide på hur man får sig ett par snygga ögonbryn. Vi börjar med formen!

Här har du lite riktlinjer på ansiktsform och optimala ögonbryn till respektive ansiktsform. Detta är ingen regel som är skriven i sten, bara ett litet riktmärke om man nu är intresserad.

Detta är också ett bra sätt att utgå ifrån för att hitta en bra form på sina ögonbryn.

Jag får ofta frågor om mina ögonbryn och hur jag gör dom. Jag tänkte tipsa lite om hur jag gör så kanske det kan hjälpa någon att komma på sitt sätt att fixa sina bryn.

Någon gång på 90 talet var det superinne att ha väldigt smala ögonbryn. Då kan man säga att vi var en hel drös som förstörde våra ögonbryn. Jag hade nämligen superfylliga jättesnygga ögonbryn innan jag började noppa dom till förbannelse. Ju mer man noppade desto mindre kom det tillbaka. Idag får jag fuska fram ettpar ögonbryn om jag ska ha några då jag noppat bort så himla mycket genom åren. Såhär gör jag!

Hittade denna tutorial som är snarlik med hur jag gör mina.

1) Fattiga ögonbryn med väldigt lite strån. Precis som mina.

2) Fyll i formen med en ögonbryns penna. Jag tycker den här ögonbrynspennan från Clarins är bra.

Clarins Eyebrow Longwearing

3) Fortsätt att fylla i formen med pennan tills hela brynet är ifyllt.

4) Applicera sedan ögonbrynsskugga för att fixera dit ögonbrynet ordentligt. Det är själva skuggan som gör att det sitter bättre också. Här nedan ska du få tips på en grym produkt. Det är ett kit som innehåller allt du kan tänkas behöva till dina ögonbryn. 3 brynfärger (kan även användas som matta ögonskuggor), 1 matt hudtonsfärgad ögonskugga, Vax (att tillrättalägga ögobrynen, svart mini-pincett,  mini-borste,  duo-applikator (vinklad pensel och skumgummi-applikator) Appliceringstips medföljer i kartongen. HÄR hittar du detta kit.

ögonbrynskit

5) Ha på concealer både över och under ögonbrynet. Detta markerar ögonbrynet perfekt. På detta sätt kan man också jämna till ojämnheter i brynet.

6) KLART!

Serum efterfrågades, jag har nu letat upp ett serum som ska förlänga, förtjocka och stimulera hårsäckarna i ögonbrynen. Det hittar du HÄR. 

0
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Svahnholmen
Svahnholmen
8 years ago

Tack snälla! Ögonbrynskittet blir nog en julklapp till mig själv :)! För det har jag förtjänat!

Cissi
Cissi
8 years ago

Tack!
Var hittade du bilden med steg-för-steg-guiden? SÅ likt en vän.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Cissi
8 years ago

Den hittade jag för två år sen, men minns verkligen inte var? I USA tror jag. 🙂

Nästa inlägg

VIKTSNACK

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x