Glutenfria Lussebullar (Naturligt glutenfria)

Jo  men jag måste dela med mig av ett glutenfritt recept också…

…har fått massa frågor om jag har glutenfria lussebullar och igår tog jag fram ett recept här hemma. Gjorde på ”fri hand” men jag ska försöka komma ihåg vad jag hade i. 🙂 Ett ”naturligt” glutenfritt blev det i alla fall. Alltså ingen mjölmix utan med naturliga glutenfria mjölsorter. Det är dessutom laktosfritt.

IMG_4316 IMG_4317 IMG_4319 IMG_4321 IMG_4322 IMG_4324

RECEPT ca 24 ST:

5 dl laktosfri mjölk
2 påsar (1 g) saffran
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 dl rårörssocker
250 g laktosfri créme fraiche 15%
100 g mjukt smör
ca 6 dl rismjöl
ca 1 dl potatismjöl
ca 3 dl bovetemjöl
1 msk  fiberhusk eller physilliumfröskal

Gör såhär:

Värm mjölk och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.
Tillsätt salt, socker och créme fraiche. Tillsätt mjukt smör, rismjöl, bovetemjöl, potatismjöl och fiberhusk, lite i taget. Knåda degen väl. Den kommer att vara kladdig, alltså krämig på något sätt och kladdig. Allt är i sin ordning, låt den jäsa så i drygt en timma, ju längre desto bättre.

Ta sedan och mjöla händerna med rismjöl och dela degen i 24 bitar. Rulla bitarna till ormar och forma dem som S. Fyll på med rismjöl på händerna lite då och då eftersom degen är så pass kladdig. Lägg bullarna på en bakplåt med baklåtspapper. Grädda på 225 grader i 8-10 minuter. Ta sedan ut dem och låt svalna. Jag smorde dem sedan med agavesirap med lite lite vatten utblandat. Sött och gott!

11
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Saffransbullar med vit choklad

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x