Godmorgon härliga första advent

Godmorgon FÖRSTA ADVENT!

Ja men ÄNTLIGEN! Nu fick vi tända vårt härliga första adventsljus. Äntligen är vi på väg mot årets härligaste högtid, julen! Ni som läst här en längre tid vet ju att jag bara ÄLSKAR julen. Det känns dessutom som att jag älskar den mer och mer för varje år som går. Jag har ju skrivit rätt mycket om julen genom åren, har ju t.o.m skapat egna kategorier för julen. Här kommer lite länkar till det, JULEN 2010, JULEN 2011, JULEN 2012, JULEN 2013, JULEN 2014.

I morse gick jag upp i ottan, vaknade redan kl halv 4 dessvärre men idag var det inga problem alls, det var ju första advent. Jag satte på Spotify och Michael Bublés julskiva. Sen bakade jag min glutenfria limpa. Jag gick runt och tände ljus överallt och så fick jag äntligen smycka adventsstaken. Jag har ju som ni vet gått ALL IN på rött i år. Känns fortfarande jefligt konstigt ska jag ärligt säga. Lite som att snart flippar jag ur och gör om allt till vitt igen….men vi får se?

IMG_4340 IMG_4341 IMG_4342 IMG_4344

Milo fick tända det första ljuset i morse. Det var så mysigt när hela huset doftade nybakt bröd, Michael Bublé sjöng så fint och så satt vi och åt frukost. Sååå mysigt!

IMG_4351 IMG_4352 IMG_4362 IMG_4363

IMG_4353

Uppe på sideboardet harjag också en liten advetnsstake, bara siffrorna som saknas till den. Dom kommer upp idag.

IMG_4358IMG_4361

Här har vi då allt det röda, ovant som sagt! 🙂

Nähä, nu ska vi ta tag i dagen. Jag skulle vilja åka på loppis eller auktion idag. Jag vill göra egna kakfat och klistra ihop, det är så fint att servera bakverk och kakor på såna. På auktioner brukar man hitta såna. Sen får jag se om vi får över några på lite fika här idag, jag har ju som sagt fyllt frysen så lite behöver tömmas. 🙂

Vi hörs sen igen! ♥ Ha en mysig första advent.

1
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kina
Kina
8 years ago

Här vaknade man tidigt oxå. Blev inga saffransbullar igår kväll,boken och tröttheten tog över. Men nu är jag i fullgånget med baket!! Ett filmtips var och såg ”en underbar jävla jul”igår klart sevärd och många skratt blev det! Ha en fin första advent du me.

AnsoAnna
AnsoAnna
8 years ago

Vilken mysig morgon.
Jag har också mer rött än jag nånsin haft tidigare. Men det känns himla fint o bra :).

Agneta
Agneta
8 years ago

Trevlig advent hela familjen!

Th
Th
8 years ago

Trevlig advent! Hoppas du haft en fin dag 🙂 härliga bilder när milo ska tända första ljuset..nu ser jag fram emot alla mysiga bilder du brukar bjussa på under adventjul!! ( har följt dig ett par år nu å vet att rött till jul är ovanligt i ditt fall men tycker det verkar passa utmärkt i nya huset) kram på dig ❤

Jennie
Jennie
8 years ago

Hej Nina!
Trevlig advent.. 🙂
Är nyfiken på den mörka/svarta korgen där du har den 4 vita blockljusen i? Var är den köpt? Tål den att även ha brinnande ljus i? Även när det brunnit en bit?
Tacksam för snabbt svar!
Tack för en härlig blogg!
// Jennie

Niiinis
Niiinis
Reply to  Jennie
8 years ago

Den är grå, det är en blomkruka från IKEA i plåt typ. Så ja, den tål brinnande ljus finemang. 🙂

Nästa inlägg

Lördagsmys de luxe

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x