Julgodis – Fudge med vaniljdrömmar

Har du gjort något julgodis ännu? 

Eller är det kanske inte din grej? On du aldrig gjort det så tycker jag verkligen att du ska prova, det är så jäkla kul först och främst och sen är det faktiskt jädrans stimulerande att ha gjort sitt eget godis.

 
  

Den här fudgen är vansinnigt god. Varje gång jag bakat dessa så har det gått åt nästan direkt. De har legat i skålen och skrikit åt mig att äta äta äta…. 🙂 Du kan givetvis variera den hur du vill, just dessa har smulor av vaniljdrömmar uppepå. Mumsigt värre!!!

Recept:

3 dl vispgrädde

1 dl ljus sirap

2 dl strösocker

0,5 tsk ättikssprit

0,25 dl honung

50 gr smör

100 gr ljus choklad

5 st drömmar

Gör såhär:

Blanda vispgrädde, strösocker, sirap och ättikssprit. Låt koka ihop till 120 grader eller tills det klarar kulprovet. Blanda i smör och honung och låt det koka med 5-7 minuter. Hacka chokladen och låt det smälta med i smeten. Häll upp i en bakplåtspappersklädd liten plåt. Typ 15X20 cm. Smula över drömmarna och tryckt till lite med handen. Låt stelna lite snabbt i frysen. Dela sedan upp med en vass torr varm kniv. Förvaras i kylen.

1
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
OLIVIA | 17,5 årig tjej i mediebranschen
8 years ago

Ser farligt gott ut!

Nästa inlägg

Hur handlar du dina julklappar?

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x