Sjukdag och stjärnfall

Halloj!

Det är mörkt ute igen. Snacka om att det är som allra mörkast just nu…. Men vet ni, om man bara några dagar vänder det. Då går vi mot ljusare tider igen. Känns ju fantastiskt att vi snart är på rätt sida om ljuset igen. Jaha, hur har vår dag varit då? Jag har faktiskt fått en hel del gjort på datorn. Milo var riktigt hängig mitt på dagen men huvudvärk och så ville han bara ligga på soffan och vila. Tussen! ♥

IMG_4961

Då var det riktigt mysigt att ligga och lyssna på Sunes JUL i lurarna. Ni minns väl att jag berättade om Storytel för någon månad sen (inlägg HÄR)? Bästa bästa bästa…. Jag ÄLSKAR Storytel och ska härnäst börja lyssna på Martina Haags nya bok ”Det är något som inte stämmer.”

IMG_4964

Vi har pysslat också. Världens billigaste och enklaste pyssel. Bara sitta och klippa ut bilder ur reklamblad och klistra fast på ett papper.

IMG_4965

Vi har haft på oss myskläder och kollat barnkanalen.

IMG_4963

Det blir lätt lite rörigt när man är hemma såhär. Lunchtallrikarna på bordet, ritgrejer och pysselsaker framme.

IMG_4967 IMG_4971 IMG_4976

Jaha, å nu är det bara kväll kvar. Ljusen är tända och vi håller på och lagar mat här hemma.. Eller nu ljög jag, Tony lagar för jag känner mig också hängig. Hostan hänger i bröstet och luftrören känns sådär irriterade. Förkylningarnas tid är här på allvar. Så är det. Ska dricka massor med te ikväll och hoppas på att jag motar även den här Ollen i grind.

IMG_4980

Idag när man var sjukling fick man visst falukorv med smileys och sitt namn skrivet med korven. Vad gör man inte för att dom ska äta? Detta eviga jagande med att barnen ska få i sig mat….helst när dom är lite hängiga och borde äta. Men, jag har chillat lite med det där. Det brukar lösa sig ändå.  Vi brukar köpa Falukorv med hög kötthalt och glutenfria makaroner. När det är som mest kinkigt med mat brukar denna maträtten alltid vara något som går i. Tack & lov! Å gör det inte det så finns det ju alltid smörgås eller frukt…

stjärnfall

Måste ju berätta, i morse så gick Tony ut för att leta efter en vante som försvann när vi klev ur bilen. När jag stod i fönstret och tittade ut så pekade han mot himlen. Jag ringde honom (han hade mobilen med sig) och undrade vad han höll på med. ”Nina, kom ut…. jag har sett 4 stjärnfall hittills” nästan skrek han. Jag kastade på mig jackan och skorna och sprang ut på gården. Jag har nämligen, vad jag vet, aldrig sett ett ordentligt stjärnfall. När jag precis kom ut och började titta mot himlen så SÅG JAG ETT!!! Hurrraraaaaaa!!! ♥♥♥ Jag önskade mig för allt vad jag var värd, och jag hoppas att Tony som såg ett tiotal stjärnfall önskade sig ännu mer! Men så blev jag så besviken när jag såg att någon skrev att det var ett meteoritregn. 43 år och visste inte att det är det de faktiskt just betyder….

Blev tvungen att googla på stjärnfall faktiskt…. och fick då veta att det ju just är en meteorit (rymdföremål t.ex.) som små stenar eller satellitskrot som fallit ned igenom atmosfären. När meteoren når atmosfären börjar den brinna. Partiklarna rör sig mycket snabbt. Så snabbt att partiklarna blir glödheta av luftmotståndet så meteoriten lämnar efter sig en svans. Det är därför man ser ett starkt ljus, som man tror kan vara en stjärna. 

Ja men alltid lär man sig något nytt! 😀 Jag är i alla fall barnsligt lycklig över att jag äntligen såg ett stjärnfall!

Nu är maten klar så nu ska jag äta här. Ikväll blir det lax i ugn med kokt potatis och en kall sweet chili sås (mild). Hoppas du haft en fin måndag. Hörs vi inte mer ikväll önskar jag dig en fin kväll. ♥

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Maria
Maria
8 years ago

God kväll Nina!
Alltså fy vad ”vi” är dåliga. Dåliga på att säga hej och på att visa vår uppskattning för dig och din blogg. Den är fantastisk. Rolig och igenkännande. .
Jag är en av dom som kollar lite bloggar under dagen men ytterst sällan lämnar avtryck.
Nu får det vara slut på det…
Jag heter Maria och jag är 36 år. Jag lever i Lindome med min man och mina 4 barn…
Jag kommer säga Hej oftare.
Krya på er.
Kram Maria

Marie
Marie
8 years ago

Man blir aldrig för gammal för stjärnfall. Såg ett igår morse på väg till förskolan.
I somras var vi på en ö på västkusten när de förutspådde att det skulle komma massor av stjärfall. Så efter en härlig dag på stranden, lite fiske och nyrökt makrill till nattamat, satt vi ute och drack vin och tittade på stjärnfall. Snacka om perfekt avslut på en fantastisk dag!

Nästa inlägg

Krämig vegetarisk gryta med champinjoner och zucchini

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x