Julgodis – Saffransfudge med vit choklad och polkagrisar

Har du avklarat allt bakande och julgodiskokande?

Jag ska göra en kardemummakola och kanske lite mer chokladfudge men annars är jag klar. Tror jag. Ni vet ju hur jag tänker, har prestationsångest och sådär. Men faktiskt så har jag släppt det lite. Jag orkar inte hålla på…det blir bra så som jag fixar. Behöer inte hålla på ända in i kaklet liksom.

Här ska jag bjuda dig på en riktigt härlig omgång av fudge. Denna är så god så det är svårt att sluta äta faktiskt. Denna fudge är en saffransfudge med vit choklad och så är den toppad med hederliga polkagrisar. Alltså smakkombinationen är helt amazing. Du måste nästan testa.

recept_saffransfudge recept_saffransfudge recept_saffransfudge recept_saffransfudge recept_fudge_saffransfudge_vitchoklad_polkagrisar

RIktigt gul och härlig är den och så ser man de små saffransprickarna inuti. MUMMA! ♥

RECEPT:

1,5 dl socker
1,5 dl ljus sirap
1,5 dl vispgrädde
3 msk smör
1 tsk vaniljsocker
1 pkt saffran
100 g vit choklad

GÖR SÅHÄR:

Koka upp alla ingredienser utom choklad och saffran. Småkoka sedan i en tjockbottnad kastrull. Fudgen är som bäst när den når 118 grader ungefär. Men om du ska hålla ordning på nån tid så är det i ac 20-30 minuter eller tills att fudgen stelnar lite när du häller en tsk i ett kallt glas vatten. Strax innan fudgen kokat klart ska du ha i saffran. När fudgen är klar tar du av den från plattan och har i choklad. Krossa den lite när den ligger i förpackningen. Häll upp i en bakplåtpappersklädd liten plåt eller brödform. Jag använde brödform. Krossa polkagrisar och strö det över. Tryck i dom stora bitarna så de hamnar i själva fudgen. Låt svalna helt, skär sedan upp den i bitar.

IMG_5057

Jag rullade in mina i små bitar avv baklåtspapper och förvarar dom så i kylen. Dom håller sig i ungefär en vecka såhär.

4
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mitt liv 2.0
8 years ago

Fudge är gott och roligt att man kan variera smakerna i det oändliga.
Förra året gjorde jag på skumbananer. De blev knallgula och härliga 🙂
http://chocochock.se

Nästa inlägg

Andys Lekland kalas

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x