ANNONS

Ge mig 3 saker att vara tacksam för!!!

/

Godmorgon torsdag!

Hoppas att ni sovit gott? Jag fick ihop några timmars sömn i alla fall. Jag fick precis lite ”tigerbalsam-massage” för mina spända muskler och så har jag andats i 5 minuter. Jag kallar det att andas numera. Nu har jag kört i några dagar och det är faktiskt otroligt avslappnande.

Igår drog vi och hämtade ett bord i Västerås. Vårt köksbord är sålt och jag har med ljus och lykta letat efter ett runt köksbord modell större. Vet ni att det fasen inte finns att få tag på numera? IKEA har runda, men de är alldeles för ”små”. Andra butikskedjor har några större men då är de inte alls min stil. Så, vi har letat kan man säga. Ska hela vår familj få plats så måste det vara lite större. Förr fanns ett stort runt bord på IKEA, ett med iläggsskiva. Det var nämligen också ett krav. Att det ska gå att få större för middagsgäster. Det bordet som fanns på IKEA har de slutat tillverka, men så hittade jag det på blocket! Hurrrraaa! För en piss i Mississippi köpte vi det igår och nu ska jag sätta tänderna i det. Ska måla om det nu och har lite idéer om vad jag vill göra med det. Du ska självklart få se när det är klart! 🙂

 


Visste du förresten att i USA så kör dom mycket med thankful Thursday? Det tyckte jag var en bra grej att införa.

 

Exakt så är det! Börjar man verkligen med att vara tacksam för det man har och inte hela tiden är missnöjd med det man INTE har så öppnar sig nya världar. Plötsligt ser man på saker helt annorlunda. Plötsligt inser man hur rikt liv man har istället. Hur mycket man faktiskt har att vara glad och tacksam för. Känns livet riktigt jäkla piss så kan man börja med att vara tacksam för att man andas. Eller att man kan gå, se, höra…. Dessa saker är lätta att hitta att vara tacksam för. Sedan utvecklas det där. Plötsligt börjar man vara tacksam för småsaker. Som att man fick till ett perfekt kaffe på morgonen, att morgonbestyren gick smidigt, att det börjar bli ljusare, att man har en parfym som doftar gott, att man har ett par sköna byxor på sig eller trivs i den tröjan man har på sig för dagen.

Man kan öva på det här. I början när jag skulle hitta saker att vara tacksam för så var det svårt på nåt sätt. Barnen såklart…men sen var det svårt att hitta självklara saker. Jag började skriva i en bok.

 

Denna blev min tacksamhetsbok. Roligt nog så hittade jag den såhär en dag. Milo hade skrivit lite på den också. 🙂 Hahaha….först blev jag ledsen men sen blev jag faktiskt glad. Den kan inte bli finare. ❤️ Den här fina boken med vitt skinn kan du köpa hos min fina vän Nette. HÄR hittar du den!

Började med några saker. Sedan blev det fler och fler.  Det är faktiskt helt otroligt hur mycket man har att vara tacksam över. Man lär sig att reflektera över sina dagar på ett bra sätt, lär hjärnan att hitta de fina sakerna i livet liksom. Nu har jag slarvat att skriva i min bok men ska börja nu igen. Perfekt dag att sätta igång igen då det är thankful Thursday ju.

Nu ska jag sätta igång med morgonbestyren här. Men du, börja med att skriva 3 saker som du är tacksam för här bland mina kommentarer så kickstartar vi den här dagen med positiv boost! Ett krav har jag, dina barn vet jag är det finaste du har (om du har några), men det ska inte vara så ”självklara” saker. Jag vill att du hittar andra saker idag. Ur din vardag….

Jag börjar:

Jag är tacksam för att olyckan igår inte blev större än den blev. Att vi båda var oskadda och kunde skratta åt saken i efterhand även om det blev materiella skador, men materiella skador går att fixa! 

Jag är tacksam för att jag snart ska få måla vårt nya runda köksbord som vi så länge önskat att vi ska få, nu har vi det hos oss!

Jag är tacksam för att jag hittat ett kontor att sitta i om dagarna, känner mig inte så ensam längre och är så tacksam för stegen och pratet i korridoren utanför min dörr. 

DIN TUR!!!

Ps: Sprid gärna!!! 

17
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00