Ge mig 3 saker att vara tacksam för!!!

Godmorgon torsdag!

Hoppas att ni sovit gott? Jag fick ihop några timmars sömn i alla fall. Jag fick precis lite ”tigerbalsam-massage” för mina spända muskler och så har jag andats i 5 minuter. Jag kallar det att andas numera. Nu har jag kört i några dagar och det är faktiskt otroligt avslappnande.

Igår drog vi och hämtade ett bord i Västerås. Vårt köksbord är sålt och jag har med ljus och lykta letat efter ett runt köksbord modell större. Vet ni att det fasen inte finns att få tag på numera? IKEA har runda, men de är alldeles för ”små”. Andra butikskedjor har några större men då är de inte alls min stil. Så, vi har letat kan man säga. Ska hela vår familj få plats så måste det vara lite större. Förr fanns ett stort runt bord på IKEA, ett med iläggsskiva. Det var nämligen också ett krav. Att det ska gå att få större för middagsgäster. Det bordet som fanns på IKEA har de slutat tillverka, men så hittade jag det på blocket! Hurrrraaa! För en piss i Mississippi köpte vi det igår och nu ska jag sätta tänderna i det. Ska måla om det nu och har lite idéer om vad jag vill göra med det. Du ska självklart få se när det är klart! 🙂

 
Visste du förresten att i USA så kör dom mycket med thankful Thursday? Det tyckte jag var en bra grej att införa.

 

Exakt så är det! Börjar man verkligen med att vara tacksam för det man har och inte hela tiden är missnöjd med det man INTE har så öppnar sig nya världar. Plötsligt ser man på saker helt annorlunda. Plötsligt inser man hur rikt liv man har istället. Hur mycket man faktiskt har att vara glad och tacksam för. Känns livet riktigt jäkla piss så kan man börja med att vara tacksam för att man andas. Eller att man kan gå, se, höra…. Dessa saker är lätta att hitta att vara tacksam för. Sedan utvecklas det där. Plötsligt börjar man vara tacksam för småsaker. Som att man fick till ett perfekt kaffe på morgonen, att morgonbestyren gick smidigt, att det börjar bli ljusare, att man har en parfym som doftar gott, att man har ett par sköna byxor på sig eller trivs i den tröjan man har på sig för dagen.

Man kan öva på det här. I början när jag skulle hitta saker att vara tacksam för så var det svårt på nåt sätt. Barnen såklart…men sen var det svårt att hitta självklara saker. Jag började skriva i en bok.

 

Denna blev min tacksamhetsbok. Roligt nog så hittade jag den såhär en dag. Milo hade skrivit lite på den också. 🙂 Hahaha….först blev jag ledsen men sen blev jag faktiskt glad. Den kan inte bli finare. ❤️ Den här fina boken med vitt skinn kan du köpa hos min fina vän Nette. HÄR hittar du den!

Började med några saker. Sedan blev det fler och fler.  Det är faktiskt helt otroligt hur mycket man har att vara tacksam över. Man lär sig att reflektera över sina dagar på ett bra sätt, lär hjärnan att hitta de fina sakerna i livet liksom. Nu har jag slarvat att skriva i min bok men ska börja nu igen. Perfekt dag att sätta igång igen då det är thankful Thursday ju.

Nu ska jag sätta igång med morgonbestyren här. Men du, börja med att skriva 3 saker som du är tacksam för här bland mina kommentarer så kickstartar vi den här dagen med positiv boost! Ett krav har jag, dina barn vet jag är det finaste du har (om du har några), men det ska inte vara så ”självklara” saker. Jag vill att du hittar andra saker idag. Ur din vardag….

Jag börjar:

Jag är tacksam för att olyckan igår inte blev större än den blev. Att vi båda var oskadda och kunde skratta åt saken i efterhand även om det blev materiella skador, men materiella skador går att fixa! 

Jag är tacksam för att jag snart ska få måla vårt nya runda köksbord som vi så länge önskat att vi ska få, nu har vi det hos oss!

Jag är tacksam för att jag hittat ett kontor att sitta i om dagarna, känner mig inte så ensam längre och är så tacksam för stegen och pratet i korridoren utanför min dörr. 

DIN TUR!!!

Ps: Sprid gärna!!! 

51
Subscribe
Notify of
guest

18 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nina
Nina
8 years ago

Jag är tacksam för att det ” bara” är feber, hosta som jag vabbar min son för.

Jag är tacksam över mitt hem trots att det borde städas…

Jag är stolt över att jag nästan alltid är positivt.

Tinis
Tinis
8 years ago

Hej Jag letar oxå ett runt större bord med iläggsskiva och det är inte lätt 🙁 Vad heter bordet du hittade? Ska se om jag har lika stor tur som du.
Ha en härlig dag, kram

Niiinis
Niiinis
Reply to  Tinis
8 years ago

Norden hette det då…. jag har sökt på runt bord ikea och då ploppade vårt upp på blocket. Kollade lite snabbt om jag hittade några på blocket nu och hittade. Vet inte var du bor alls…. men här har du det jag hittade:

http://www.blocket.se/kalmar/Ikeabord_Norden___4_stolar__Olle__64895237.htm?ca=10&w=3

http://www.blocket.se/kalmar/Bord_fran_Ikea_64333065.htm?ca=10&w=3

Lycka till i ditt letande! 🙂

Kram ♥

the girl
the girl
8 years ago

1:
Bara 1 barn blev sjuk i halsfluss. Alla är fortfarande friska !

2:
Jag ska genast ändra en sak i mitt hem som du har gjort i ditt. Den känslan är positiv !

3:
Jag ska , fast att jag är 30 + år snart åka iväg till en affär med båda mina föräldrar. Som man gjorde för över 20 år sedannsom barn. Vilken grej kände jag när jag vaknade. Det är väl glädje ? En stund med båda mina föräldrar 🙂

Deseree
Deseree
8 years ago

Jag är tacksam för att jag har ett fint men stökigt hem.
Tacksam för att hela familjen åker iväg med äldsta dottern på danstävling ihelgen
Tacksam för att köks renovering äntligen är på gång

Viveka
Viveka
8 years ago

Tacksam för varje dag som jag, trots mina krämpor, kan stiga upp ur sängen.
Tacksam för att min dotter kommer hem idag för att vi ska baka tillsammans.
Tacksam för att jag sedan 5 år är rökfri.

Anna-Lena i Frankrike
Anna-Lena i Frankrike
8 years ago

Jag är tacksam för

Att jag har möjlighet att bo i ett annat land än det jag föddes i

Att jag har ett jobb och tak över huvudet. Det är det inte alla som har

Min ”soon-to-be” ex-make som har gjort vår separation ”enkel”.

🙂

Agneta
Agneta
8 years ago

Något som slår mig ibland ,jag läser endel bloggar,är att ni dem flesta har era mammor kvar i livet.Något att vara tacksam för.Min mamma dog i bröstcancer en månad innan min andra son föddes.Jag saknade henne som mest när mina killar var små och fick vattkoppor.Då ville jag ringa henne. Så livet själv borde hyllas mer,det är verkligen inte för alltid. Kram kram

Lisoball
8 years ago

Jag hakar på. Har med en bok som det var på tok för länge sen jag skrev i…!
I dag är jag tacksam:
Att jag vågade ta steget att prova antidepressiv medicin som fått mej på ”rätt spår”.
Att barnen äntligen börjat äta efter magsjukan delux som härjat här hela veckan.
Att solen skiner å jag ska få springa utomhus i dess sken.

Kina
Kina
8 years ago

Oj jag är tacksam för mycket. Men här kommer tre tacksamheter i mitt liv.
1. Jag är tacksam för att jag har tak överhuvudet och ett trivsamt hem. 2. Jag är ofta tacksam att jag hade turen att födas i detta land. 3. Jag är tacksam för att trots att livet är svårt,tungt och mörkt i bland,så försöker jag att oftast vara positiv. Ja det var mina tre saker att vara tacksam över. PS så är jag tacksam över att din blogg oftast är uppdaterad till mitt morgonkaffe! Ha en bra torsdag!

Lotta
Lotta
8 years ago

Åh, jag har också Blocket-fyndat! Igår hämtade jag hem en något rufsig Emma-fåtölj, som vi ska ge lite kärlek och nya kläder i helgen. DET är jag tacksam för! Har så länge velat ha en i mitt vardagsrum. Jag stickar nämligen väldigt mycket, och då är det så bra med just Emma, som inte har så mycket armstöd att bråka med. Att jag kan sticka, är jag också väldigt tacksam för, för det är mitt ”andas”- otroligt rogivande. Sen är jag tacksam över min man som just skickade över en bild på ett litet bord han gjort åt mig, som jag ”kan ha kaffekoppen på när jag stickar”

Härligt med Thankful thursday! Kram på dig!

Marie
Marie
8 years ago

Ja det var det här jag menade, när jag påtalade här på bloggen hur mycket du hade att vara tacksam över. Istället för att oroa dig hela tiden. Både du o andra tog det som ett påhopp. Har väl svårt att uttrycka mig i skrift, eller nåt.
Jag själv är tacksam för att jag orkade gå en härlig runda idag.
Tacksam över att min mor ställde upp med ekonomisk hjälp när min son behövde ett nytt skrivbord o stol i sitt rum.
Tacksam över att min son älskar att gå till skolan o att det går så bra för honom där ändå han har jobbigt med så mycket annat.

Maria Nundahl
Maria Nundahl
8 years ago

1. Jag är tacksam för att jag längtar efter min man som är i USA och jobbar.
2. Jag är tacksam för att mina föräldrar alltid ställer upp vilket verkligen har behövs nu i vabuari när maken inte är hemma..
3. Jag är tacksam för att det finns härliga människor som delar med sig av sitt liv i bloggar! Känner man sig ensam så finns ni där – Tack Ninis!

Svahnholmen
Svahnholmen
8 years ago

1. Jag har ett roligt jobb med fantastiska arbetskamrater.
2. Jag längtar hem till min familj varje dag.
3. Har äntligen sparat ihop till en resa till Kreta i sommar

Carro
Carro
8 years ago

Jag tänker ofta tacksamhetstankar men har nog aldrig skrivit ner dem. Men here goes:
* Jag har ett jobb, tak över huvudet och mat på bordet.
* Jag och min familj är friska.
* Jag är tacksam över att bo i Sverige. Trots att systemen inte funkar 100 % alla gånger, så har vi mycket att vara stolta över och förbättra/bibehålla.

AnsoAnna
AnsoAnna
8 years ago

Jag är tacksam för att:
– min äldsta dotter klarade sin ryggoperation så bra förra året
– vi har en underbar insynsskyddad baksida som vi spenderar mycket tid på om somrarna
– att mitt kompisgäng har tjejmiddagar varannan månad sen många år tillbaka

En bonustacksamhet – att du delar med dig av sig själv i din blogg som jag läser varje kväll ♡.

Kram

Maria S
Maria S
7 years ago

Jag är tacksam för
1. att jag äntligen har insett att inte alltid sätta andra framför mig själv.
2. att jag börjat med mindfullnessövningar.
3. att jag sett ett vackert norrsken med min ena dotter.
Nu ska jag leta reda på ett höte/ bok som jag ska skriva mina tacksamheter i.

Viveka Petersson
Viveka Petersson
2 years ago

Varje kväll tackar jag för att jag har:
Tak över huvudet
En mjuk, varm säng
Mat på bordet

Nästa inlägg

Världens godaste BANANBRÖD

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x