Nutellakladdkaka med vit choklad – NUTELLADAGEN

Godmorgon! 

Fredag, underbara fredag. Du är här igen med en härlig helg i bagaget. Det enda vi har planerat är att Milo ska på bowlingkalas på söndag och efter det far vi till Stockholm på galapremiär av Bajsfilmen – Dolores och Gunellens värld. Den kommer vi nog alla gilla. 😉

 

Visste du att det är Nutelladagen idag. Tänkte chocköppna denna morgon med den här galet goda Nutellakladdkakan med vit choklad. Lika bra att tjuvstarta fredagsmyset. 😉

RECEPT:

3 ägg

3 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

2 dl vetemjöl

1 dl Nutella

150 gram smält smör

1/2 tsk salt

100 gr vit choklad


Gör såhär: 

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm. Smält smöret och låt svalna något, blanda i nutellan i smöret. Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i smörblandningen. Häll i smeten och lägg på vita chokladbitar. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter, den ska fortfarande vara kladdig invändigt. Min blir perfekt efter 23 minuter kan man säga. (varmluftsugn) Låt sedan svalna i kylen så den blir sådär härligt krämig invändigt.

Nu dags för morgonbestyren, idag ska vi väl anstränga oss lite extra då det är fredag va? 🙂 Hörs snart igen! ❤️

1
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kina
Kina
8 years ago

Så gott det ser ut! Ha en härlig fredag!:)

Jenny
Jenny
8 years ago

Hej!
Tack för tips! Ska nog ta och göra den idag. Men skippar varmluften på min ugn för enligt kladdkakeproffset Mia Öhrn ska man inte ha varmluft när man bakar kladdkaka. Och mina kladdisar blir bäst utan. Ha en trevlig helg nu, låter superkul med biopremiär! Kram!

Nästa inlägg

Morgonrocks-mys

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x