Glutenfria scones och härlig lördag!

Morning LÖRDAG!

Oh happpy day…. va? Lördag är väl bara härligt rakt igenom. Jag vaknade tidigt och gick faktiskt upp och bakade lite scones. Åh dom blev så vansinnigt goda idag. Lite krispiga på ytan, saftiga inuti och bara fasligt goda. Du måste testa att baka dessa. Sorry för att jag alltid försöker peppa dig att baka, men jag blir varje gång så övertygad om hur gott det är med hembakt och hur lätt det faktiskt är. Det här sconesreceptet är det liksom bara att svänga hop så är det klart. Hur enkelt kan det bli?

recept_glutenfria_scones_glutenfritt_bröd recept_glutenfria_scones_glutenfritt_bröd recept_glutenfria_scones_glutenfritt_bröd

RECEPT 2 kakor á 4 scones på varje!

2  tsk fiberhusk eller psyllium
2,5 dl filmjölk
2 dl bovetemjöl
(vill du använda vanligt mjöl byter du ut mjölmix och bovetemjöl till 3 dl vanligt mjöl)
2 dl mjölmix
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
75 g rumsvarmt smör

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 250ºC.
Börja med att röra ner Psyllium i filmjölken och låt blandningen stå och svälla i några minuter.
Mät upp mjölmix, boetemjöl, bakpulver och salt. Tillsätt smör och blanda samman till en grynig massa.
Tillsätt filmjölkblandningen och arbeta snabbt samman till en deg.
Dela degen i 2 och forma dessa till runda kakor.
Jag brukar blöta händerna för att kunna hantera degen då degen är rejält kladdig.
Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt och skåra dem korsvis med en mjölad kniv eller degskrapa. Nagga dem därefter med en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen, 250ºC i ca 8-10 minuter.
Serveras nygräddade! FASLIGT GOTT!

grönt_the_med_kolabitar rice_lattemugg_lösthe lattemugg_rice

Till dessa goda mackor dricker jag grönt the i mina underbara lattemuggar ifrån RICE.

IMG_6391

Godast är dessa scones med ost och smör. Kanske man ska ha lite sylt emellan men jag spar mig med det söta till kvällen. Ikväll är det ju mello igen! 🙂

Vår lördag står helt öppen här. Tony  är trött och sliten så han ska få sova ut ordentligt. Sicken jäkla fru man är va? 😉 Inte nog med att familjen vaknar till nybakta scones, man låter dom sova ut också. 🙂 Men man får igen det på ett eller annat sätt ju. Vet ni? Imorgon har jag och Tony varit förlovade i 10 år. Helt otroligt att det är 10 år sen som Tony friade den där fredagkvällen. Ska berätta mer om det i nästa inlägg…

Här inne ska du få recept på lite roligt att baka till imorgonn när det är alla hjärtans dag. Sen ska du få ett skönhetstips också. Nu ska jag sätta mig tillrätta i soffan, ta en smörgås till och kolla Nyhetsmorgon.

Ha en härlig lördag fina du! ♥

0
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kina
Kina
8 years ago

Scones som är så gott men som jag gör alldeles för sällan. Men det ska ändras på i morgonbittti, då ska jag testa ditt recept. Med Bregott ost och aprikosmarmelad. Ha nu en härlig lördag!!:-)

Kina
Kina
8 years ago

Scones som är så gott men som jag gör alldeles för sällan. Men det ska ändras på i morgonbittti, då ska jag testa ditt recept. Med Bregott ost och aprikosmarmelad. Ha nu en härlig lördag!!:-)

Nästa inlägg

Fredagsmys!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x