Heldag i Romme

Alltså……

…..har någon kört över mig med ett tåg? Aj, aj och aj. Min kropp värker i varje muskel. Jag drog dessutom på en praktvurpa och kroppen fick sig några rejäla törnar. Knäckte till i nacken gjorde det också, konstigt nog har jag känt mig lite mer följsam efteråt så kanske var det något som hoppade rätt t.o.m? Men den där vurpan känns i kroppen kan jag lova.

Men, vilken dag vi fick?! Wow, vädret var helt fantastiskt alltså! Vilken tur vi hade verkligen då det imorgon ska bli mulet.

 

Mysbyxmundering på för hela slanten. Thedde och kompis i bil två, annars hade inte alla skidor fått plats.

 

Ombyte i bakluckan på bilen. Milo i underställ och såååå spänd av förväntan. ”Kan jag fortfarande åka mamma”undrade han? Vi förklarade att första åket brukar alltid vara lite ovant och ”knackigt” men sen brukar det gå snabbt att komma in i det.

 


  

Här var vi redo att snart bege oss upp i backen. Thedde i sin finska hockeytröja han fått av sin mormor och morfar. Han är en stolt halvfinne min pojk. ❤️ Milo ser upp till sina bröder och älskar att vara i deras sällskap. Thedde och hans kompis var nog det roligaste idag. 🙂

   

Vi började med knappliftarna upp i en lite mindre backe för att ”värma upp” Milo lite.

 

Allt gick fint ner. Lite osäkert sådär de första åken men sen lossnade det. Jag har ett skitbra knep. Det är när man står med sina stavar och håller dom vågrätt framför sig. Milo står bredvid och håller i stavarna också och så brassar vi ned tillsammans. Så gör vi tills han känner sig säker att släppa. Grymt! Det är rätt krävande för den som ska hålla tillbaka och bromsa farten, men jag tänker att det nog är grym träning. I alla fall så känns det så nu. 🙂

 


Fantastiska vyer! Det kan vara så vackert såhär på fjället.

 


  

Alla får plats! 🙂

 

Rödblommiga tog vi sen en lunch på Wärdshuset. Gulasch, spaghetti och köttfärssås och pannkisar med jordgubbssylt och grädde. Hör på det här: De hade glutenfri pasta med soyaköttfärssås!!!! Såååå bra och cred till Wärdshuset! Gott var det också.


  

Efter lunch var det på igen. Sitta i liften och upp på toppen. Tycker det är lite småobehagligt när liften stannar och det gjorde den faktiskt varje gång idag när vi åkte. Som tur var så tog det inte så lång tid varje gång, inte som sällskapsresan när de får hala sig ned själva. Haha….

 


I lite för stora skidbrallor för mig men detta var min skidoutfit. Fick lite frågor om det förut. Scott jacka som jag fick av mamma o pappa i julklapp förrförra året. Everest skidbrallor som är för stora numera. Men jag gillar stort. I skidbacken får inte skidbrallor sitta åt. Hjälmen från Salomon, skidglasögon från Cebe.

  

Jag tog en egen liten stund i Matsäcksstugan med varm oboy som jag gjort själv. Alltså på kakao, såååå mycket godare. Riktigt mysigt att sitta där en stund och vila.

 

Jag tog knappliften upp och mötte upp de andra i backen sen. Det blev ett sista åk innan det blev dags att åka hem.

Långkallingar och raggisar i bilen. Jag somnade och snarkade på till vi nästan var hemma.

Nu vill jag bara fortsätta sova, har just ätit en laxmiddag här hemma och ska lägga mig tillrätta i soffan och hoppas att det onda försvinner. Du, ha en fin kväll. Imorgon är det finfredag!

 1. Erica skriver:

  Heja Thedde! Han vet att det finska hockey laget är bäst!!
  Hakkaa päälle suomen poika!:)

  1. Niiinis skriver:

   Ettei ruotsi sua voita!! 🙂

 2. Erica skriver:

  Heja Thedde! Han vet att det finska hockey laget är bäst!!
  Hakkaa päälle suomen poika!:)

  1. Niiinis skriver:

   Ettei ruotsi sua voita!! 🙂

 3. Åh vilka fina foton! Och vad kul det verkar ha varit! Det var ca 100 år sedan jag åkte skidor men jag önskar jag kunde ta mej i kragen och fixa det för mina barn med!
  Kram och trevlig helg!

  1. Niiinis skriver:

   Gör det, det är sååå kul för hela familjen. VI älskar det verkligen! KRAM

 4. Åh vilka fina foton! Och vad kul det verkar ha varit! Det var ca 100 år sedan jag åkte skidor men jag önskar jag kunde ta mej i kragen och fixa det för mina barn med!
  Kram och trevlig helg!

  1. Niiinis skriver:

   Gör det, det är sååå kul för hela familjen. VI älskar det verkligen! KRAM

 5. Skatan skriver:

  ÅH! Nån gång ska jag också prova på att åka utför. Har inte provat .. men än är det inte för sent… En punkt på min ”bucket-list”

  Hade skidor ( långfärds) någon gång på 1900- talet. Stel som en en jäkla pinne- och totalt osmidig. Jag kan fortfarande ”höra” morsans röst när hon skulle coacha mig: – BöjpåknänaböjpåknänaböjpåknänaböjpåknänaBÖJPÅKNÄNABÖÖÖÖJPÅKNÄÄÄNA…

  Det sjuka är att jag blir alltid så jäkla sugen på att åka skidor varje år när jag ser Vasaloppet..Jag *host host* ser hur jag åker Vasaloppet- slurpar blåbärssoppa – och äter slätbulle- kanske till och med blir lite intervjuad av Jacob Hård och hur snoret ligger som en mustasch på överläppen, vinkar ini i kameran och säger lite andfådd – första flanken var lite svår, men sen efter första stigningen släppte det och jag kom in i andra andningen, får jag hälsa? .!

  HAHAHAHAHA.. älskar att jag ”erkänner” det här hos dig.. 9 MIL!!?! Kom igen Skatan

  ( men måste gilla mig själv ändå för bristen på självinsikt- i min dröm- glider jag och stakar jag mig som om jag vore född Skiddrottning- samma Skata som inte stått på ett par lagg sedan årskurs 3.. muhahahahah)

  Ha en trevlig helg!

  Å du .. du är så jäkla snygg! Fräsch! Vacker! Ser stark ut! Keep it up.

  1. Niiinis skriver:

   Tack igen! 🙂 Du är den skönaste bruttan! Vem vill inte träffa Jakob Hård liksom?! 🙂 Tuppen jaaaaag!

   Du skulle hört mig i backen igår… kanske lägger jag upp det klippet här sen. 🙂

   Tack finaste Skatan!

   KRAMAR ♥♥♥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..