Pyroman Nina

Halloj i stugorna!

Mår ni bra eller knackar söndagsångesten på dörren? Här har det varit fullt upp precis hela dagen. Jag har bakat, jag har lagat lunch och så har jag målat. Milo har lajat inne, ute och med grannen. Tony har lagat middag, burit ved och så har vi kollat skidor. Det har varit skidor hela långa dagen faktiskt. Jag har också fått hem ett av de stora barnen, han har varit ute och flängt hela långa helgen. Man får vara glad att man ser dom alls….så gladeligen for jag iväg och hämtade honom när han hörde av sig om skjuts.

IMG_7192 IMG_7209

Här är en sneakpeek på det som jag bakade idag. Recept på det kommer givetvis i veckan. Tony ska få lite gottis med sig till jobbet imorgon, vi göder dom istället för oss. Hehe… Vi har smakat och smaskat till fikat. Men imorgon är det måndag så då måste allt sånt här ut ur huset. Annars ropar det i kylen. 🙂

kakelugn IMG_7216

Den sista veden är inslamlad och klar. Nu blir det inget mer sen, ba´sattnivet. Det blir vår när detta bränts upp. Japp, vi säger så! 🙂

IMG_7219 IMG_7221

Nu har jag tänt en brasa, dock så får vi nog vänta nån dag tills veden torkat. Det hann ju snöa på den när den låg ute så nu ryker den mest. Alltså, bråka med en eld som aldrig tar sig kan få mig galen alltså! Som jag kan hålla på ibland alltså, men sen är jag envis som helskotta så jag ger mig inte förrän jag fått igång den. Får ta den tiden det tar helt enkelt för att få fyr. Men ska jag vara ärlig så börjar jag bli riktigt skillad på att tutta brasor numera. Måste vara mina små pyroman-fasoner från min barndom som sitter i.

Jag och min kompis hade en fetisch på att tutta på torra grästuvor. En gång ordnade vi visst en skogsbrand. Vi blev så fruktansvärt rädda när elden bara spred sig, vi försökte verkligen släcka den. Men det gick inte…. brandkåren kom, men fegisar som vi var gömde vi oss hemma och låtsades som vi inte visste nånting. Som tur var blev det ingen större skogsbrand men ändå… snacka om pyromanisar till ungar. Vi var alltid med när killarna sköt smällare också, skulle vara coola och stoppa en smällare i bakfickan och sånt. Men alltså, AJ….jag hade ont i ena skinkan en hel vår. Ja herreminjee…

Nu ska jag fortsätta titta på den där serien som började på fyran. Ha en fin kväll! ♥

1
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

VECKOMATSEDEL

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x