Bra mellanmål

Någon frågade angående min vikt och hur jag lever idag? Jag får ofta den frågan och det beror ju på att jag kämpat med vikten en del sen jag fick Milo. Helt ärligt så har jag taggat ned lite med vikten. Det gjorde jag nog efter att min mage pajade ur och det blev mer viktigt att äta sånt som den klarade och inte att fokusera på vikten.

Sedan jag slutade med både gluten och laktos har jag gått ned i vikt. Varför vet jag inte men så är det. Nu på senare tid har jag också veckorna som (så gott som) sockerfria och på helgerna får man äta som man vill i stort sett. Detta har visat sig funka bra både för mage och för vikt. Visst skulle jag bli glad om jag gick ned ytterligare 5 kilo men jag fokuserar mer på att må bra än på vikten faktiskt. Det har gjort massor för mig, det är jäkligt jobbigt att leva med ett ”vikt-ok” på axlarna hela dagarna, genom veckorna och genom åren. Det gör att man alltid känner sig lite missnöjd med sig själv, lite misslyckad liksom. Det är ingen angenäm känsla och absolut inget man ska gå omkring och känna. När jag släppte taget lite om viktfokus så bara gav det sig på nåt sätt. Visst, jag försöker ju att inte äta kaka varje dag liksom, eller supergräddiga såser varje dag, men det beror mest på att jag fokuserar på att tänka hälsosamt, inte tänka smalt och banta.

Bara att ändra fokus kan göra mycket.

”Äta och tänka hälsosamt”

eller

”Tänka banta och gå ned i vikt”

Känn på det lite. Smaka på meningarna. Visst är det skillnad? Att tänka banting, hålla sig ifrån, hålla igen. Det tankesättet är just ”ATT MAN INTE FÅR”. Men att tänka hälsosamt och fokusera på sin egen hälsa och friskhet klingar mer ok, som att du bara ska tänka att din kropp ska må bra. Jag vet inte, men för mig är det en VÄSENTLIG skillnad. Berätta gärna hur du tänker.

Nu vill jag dock tipsa dig om två snabba mellanmål som är kanon att äta på eftermiddagen. Dels så håller man sötsuget borta, dessutom står man sig till kvällsmaten och sist men inte minst är du hälsosam och snäll mot din kropp. Dessa mellanmål är båda nyttiga, dessutom innehåller det mycket protein som är bra för mättnadskänslan. Alltså blir du mindre sugen och håller dig bra ifrån att vilja äta sött.

 mellanmål_kvarg_banan_solrosfrön_kaffe_mjölk
Mellanmål 1

1 dl naturell kvarg

1/2 skivad banan

1/2 tsk kanel

1 msk solrosfrön

(En kopp kaffe med mjölk)

 mellanmål_keso_blåbär_kanel
Mellanmål 2

1 dl keso

färka eller frysta blåbär

1 tsk kanel

0
Subscribe
Notify of
guest

20 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helene i Götet
Helene i Götet
8 years ago

Hej Nina, tacl för dina goa inlägg. jag är hemma sjuk idag, och piggar upp mig med att läsa din blogg. Verkligen bra mening ’Äta och tänka hälsosamt’; jag är med dig till 110% på den. Jag håller själv på med att komma tilbaka till min storlek som jag hade för ett år sedan och jag har helt enkelt ’fikat’ mig till den nya vikten. Jag älskar att fika och kommer alltid att göra, men minskar ned och fikar jag ska det vara riktigt gott, typ dina underbara recept. På lördagarna gör jag ngt smaskigt, i lördags gjorde jag egna ’GB Sandwich’ efter ett recept i Allas nr 10; MUMS (det är min favvoglass). men om ’gubbarna’ på jobbet som vanligt bjuder på vetelängd när det är fredagsfika, står jag över, inte värt kalorierna;-) Dvs vara mera kräsen med sockret och mjölet, och tex mellis på kvarg etc är toppen. Skånemejeriers kvarg med citron eller vanilj är SÅ god. Krya dig och desinficerad kram från mig

Niiinis
Niiinis
Reply to  Helene i Götet
8 years ago

Tack för fina ord! ♥

Egna GB samdwich! MUMMA! ♥

Bra jobbat med vikten…

KRAMAR tillbaka!

Helene i Götet
Helene i Götet
8 years ago

Hej Nina, tacl för dina goa inlägg. jag är hemma sjuk idag, och piggar upp mig med att läsa din blogg. Verkligen bra mening ’Äta och tänka hälsosamt’; jag är med dig till 110% på den. Jag håller själv på med att komma tilbaka till min storlek som jag hade för ett år sedan och jag har helt enkelt ’fikat’ mig till den nya vikten. Jag älskar att fika och kommer alltid att göra, men minskar ned och fikar jag ska det vara riktigt gott, typ dina underbara recept. På lördagarna gör jag ngt smaskigt, i lördags gjorde jag egna ’GB Sandwich’ efter ett recept i Allas nr 10; MUMS (det är min favvoglass). men om ’gubbarna’ på jobbet som vanligt bjuder på vetelängd när det är fredagsfika, står jag över, inte värt kalorierna;-) Dvs vara mera kräsen med sockret och mjölet, och tex mellis på kvarg etc är toppen. Skånemejeriers kvarg med citron eller vanilj är SÅ god. Krya dig och desinficerad kram från mig

Niiinis
Niiinis
Reply to  Helene i Götet
8 years ago

Tack för fina ord! ♥

Egna GB samdwich! MUMMA! ♥

Bra jobbat med vikten…

KRAMAR tillbaka!

Kim - Mamma till 2 & GRAVID
8 years ago

Du är så klok! ❤️

Niiinis
Niiinis
Reply to  Kim - Mamma till 2 & GRAVID
8 years ago

Kim - Mamma till 2 & GRAVID
8 years ago

Du är så klok! ❤️

Niiinis
Niiinis
Reply to  Kim - Mamma till 2 & GRAVID
8 years ago

Svahnholmen
Svahnholmen
8 years ago

Har kämpat med vikten i hela mitt liv. Har nu äntligen lyckat bli av med mina gravidkilon, tog bara 11 år ;)! Väg nu mindre än jag gjort på 20 men känner mig inte nöjd ändå? Varför är man så? Min man har älskat mig i alla storlekar men jag känner mig sällan vacker eller fin ändå:(. Varför är det så svårt att tycka om sig som man är? Tips på gott mellanmål är keso, banan, apelsin och mycket kanel. El köra två frusna bananer i matberedaren med 2tsk kakao, blir som chokladglass! Mums

Niiinis
Niiinis
Reply to  Svahnholmen
8 years ago

Åh, ja det är ett gissel det där med att aldrig känna sig nöjd. Jag tror att det då handlar om något annat med sig själv man inte är nöjd med. Förstår du. Att själen kanske inte mår bra t ex. Man projicerar oftast andra saker som att tro att det handlar om vikten. När man sen går ned i vikt och man fortfarande inte är nöjd kan det ju vara ett tecken på att det kanske är nåt annat man inte mår bra med.

Tack för tips på gott mellis!

KRAM

Svahnholmen
Svahnholmen
8 years ago

Har kämpat med vikten i hela mitt liv. Har nu äntligen lyckat bli av med mina gravidkilon, tog bara 11 år ;)! Väg nu mindre än jag gjort på 20 men känner mig inte nöjd ändå? Varför är man så? Min man har älskat mig i alla storlekar men jag känner mig sällan vacker eller fin ändå:(. Varför är det så svårt att tycka om sig som man är? Tips på gott mellanmål är keso, banan, apelsin och mycket kanel. El köra två frusna bananer i matberedaren med 2tsk kakao, blir som chokladglass! Mums

Niiinis
Niiinis
Reply to  Svahnholmen
8 years ago

Åh, ja det är ett gissel det där med att aldrig känna sig nöjd. Jag tror att det då handlar om något annat med sig själv man inte är nöjd med. Förstår du. Att själen kanske inte mår bra t ex. Man projicerar oftast andra saker som att tro att det handlar om vikten. När man sen går ned i vikt och man fortfarande inte är nöjd kan det ju vara ett tecken på att det kanske är nåt annat man inte mår bra med.

Tack för tips på gott mellis!

KRAM

Josefin Andersson
Josefin Andersson
8 years ago

Hej Nina! Jag slutade också med gluten i Augusti förra året och mår så himla mycket bättre i magen. Jag brukar blanda kvarg med keso och lite vaniljsocker. Jag äter det med lite varma frysta bär. Sååå gott 🙂 testa om du inte har gjort det. Tack för en fin blogg och alla recept. Kram!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Josefin Andersson
8 years ago

Låter gott! Tack själv för du läser. KRAM

Josefin Andersson
Josefin Andersson
8 years ago

Hej Nina! Jag slutade också med gluten i Augusti förra året och mår så himla mycket bättre i magen. Jag brukar blanda kvarg med keso och lite vaniljsocker. Jag äter det med lite varma frysta bär. Sååå gott 🙂 testa om du inte har gjort det. Tack för en fin blogg och alla recept. Kram!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Josefin Andersson
8 years ago

Låter gott! Tack själv för du läser. KRAM

Susanne
Susanne
8 years ago

Hej! Tror inte heller på förbud när det gäller mat. Har aldrig fungerat för mig. Bättre att äta och tänka hälsosamt som du skriver .

Niiinis
Niiinis
Reply to  Susanne
8 years ago

Ja men precis, alla förbud gör ju att man vill ha det ännu mer.

Susanne
Susanne
8 years ago

Hej! Tror inte heller på förbud när det gäller mat. Har aldrig fungerat för mig. Bättre att äta och tänka hälsosamt som du skriver .

Niiinis
Niiinis
Reply to  Susanne
8 years ago

Ja men precis, alla förbud gör ju att man vill ha det ännu mer.

Nästa inlägg

Pinnbröd till grillad korv

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x