ANNONS

Påskbrownie

/

Innan jag bloggar om vår dag så ska du få receptet på en fantastisk Påsk-Brownie. Den här kommer vara helt perfekt att bjuda på till någon av påskens alla firanden.

påskbrownie_brownie_påsk_nonstop
IMG_7620
IMG_7621

Det är alltså en browniebotten, uppepå det har jag gjort en riktigt krämig glasyr och sen är den toppad med nonstop i härliga färger. Garanterat poppis på efterrättsbordet i påsk. Familjen har ätit och den fick toppbetyg. Såå god fick jag höra. ♥ Härligt!

RECEPT:

125 g smält choklad (jag körde hälften mörk hälften mjölkchoklad)
100 g smält smör
3 ägg
3 dl socker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl

Glasyr:

75 gr smör
2 msk kakao
1 dl florsocker
1 äggula
2 msk vaniljsocker

Topping:

Nonstop godis

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 175°. Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad.
Rör ihop ägg och socker. Vispa inte då det inte ska komma in luft i kakan. Blanda i kakao, socker, vaniljsocker och mjöl. Smält smöret och häll i det. Rör om ordentligt. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form,  ca 24 cm. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. Den ska vara lite ”gungig” i mitten när du tar ut den. 
Låt kakan svalna. 

Gör glasyren:

Smält smöret. Ta av från värmen. Häll i resten av ingredienserna, sist har du i äggulan. Rör om ordentligt. Låt glasyren stelna till lite innan du breder på den på den avsvalnade kakan.  Avsluta med att lägga på nonstopgodiset.

IMG_7624

brownie_påskbrownie_påsk_recept_nonstop

recept_brownie_påskbrownie_påsk_nonstop

IMG_7636

recept_brownie_påskbrownie_påsk_nonstop

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00