Glutenfritt långpannebröd

Idag åt vi det här underbara brödet till frukost. Ett glutenfritt långpannebröd med solrosfrön, såååå mumsigt!!!

IMG_7746

RECEPT 1 LÅNGPANNEBRÖD:

1 pkt jäst
3 dl vatten
3 dl mjölk
3 dl havregryn
1½ msk honung
3 tsk salt
1 dl fibrex
4-5 dl glutenfri mjölmix
solrosfrön

Gör såhär:

Koka upp mjöl, vatten och havregryn. Låt svalna till 37 grader. Smula jästen i en degbunke. Häll i havregrynsblandningen över jästen och lös upp den. Häll i honung och salt, fibrex och glutenfri mjölmix, häll i mjölet i lite i taget. jobba ihop degen till en något kladdig deg.

IMG_7739 IMG_7740

Lägg i bakplåtspapper i en ugnsform. Min är 20×30 cm ungefär. Platta ut degen i formen. Strö över solrosfrön. Skär fyrkanter i brödet. Låt jäsa under plastfolie i ca 1 timme. Sen skjuts in i ugnen i 250 grader i ca 25 min.

Ät & njut!

IMG_7747 IMG_7743 IMG_7752 IMG_7757 IMG_7759 IMG_7761 IMG_7764

3
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Agneta
Agneta
8 years ago

Mums , vad gott det såg ut!

Agneta
Agneta
8 years ago

Mums , vad gott det såg ut!

Nästa inlägg

Sent hej!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x