Nyttig NUTELLA – ”Fusknutella”

”Sing halleluja….sing haaaalleluuuja”….. här trallar jag som bästa Dr Alban över att jag nu gjort en hel burk med nyttig ”fusknutella” som t.o.m JAG  kan äta. Jag som inte tål nötter har ju fått släppa tanken på Nutella för längesen. Den minsta i familjen ÄÄÄÄLSKAR nutella. Skulle han få så skulle han ha det på allt. På makaronerna, på alla smörgåsar, i yoghurten, på potatisen. Ja men tammetusan överallt alltså! 🙂 Min stora utmaning har varit att förbjuda honom att äta Nutella i veckorna. Det är fullt av socker och skit och kan jag så håller vi det till helgerna. Dock så är det lite sorgligt när måndagen kommer och han står där med sina sorgsna hundögon och ber om att få Nutella på sin smörgås och jag får säga NEJ.

Men nu, nu jäklar i min lilla låda har jag gjort ett nyttigt recept på”fusknutella”. Man kan absolut ha hasselnötter i detta om man vill men av rent egoistiska skäl ville jag göra den så jag också kan avnjuta det på t ex smörgåsen. Vilket LYX!

IMG_7896 IMG_7909

Recept på 1 burk nyttig ”fusknutella”

2,5 dl solrosfrön
1 mogen avokado
1 nypa salt
1 msk honung
3 msk kakao
2 tsk vatten

Gör såhär:

Mixa solrosfröna till ett mjöl. Det ska vara så fint som det bara går. Häll det i en degbunke. Skala avokadon och ta bort kärnan. Gröp ur den med en sked i bunken. Häll i salt, honung och kakaon. Ta en handmixer och mixa det till en fin slät smet. Klicka i det i en glasburk med lock.

IMG_7905 IMG_7908 IMG_7910 Nyttig nutella utan nötter

Det absolut bästa med allt var att……

IMG_7911

…..HAN tyckte det var gott!!!! Wieeeeeee….. Nutella på mackan varje daaaaag! 🙂

3
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pudding
Pudding
8 years ago

Hur lång hållbarhet är det på denna ”Nutellan”?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Pudding
8 years ago

Ska ta reda på det, kan tänka mig en vecka ca.

Pudding
Pudding
8 years ago

Hur lång hållbarhet är det på denna ”Nutellan”?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Pudding
8 years ago

Ska ta reda på det, kan tänka mig en vecka ca.

vera
8 years ago

Åh vad gott! Måste prova receptet nästa vecka! 🙂

vera
8 years ago

Åh vad gott! Måste prova receptet nästa vecka! 🙂

Nästa inlägg

Bilder från vårt sovrum

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x