Uterum och poolhus – Skånska Byggvaror

Då har jag precis kommit hem från pressvisningen på härliga Skånska Byggvaror och Plantagen i Barkarby. Det var en härlig liten tillställning de fixat och jag kan lova att INTE längtar jag MINDRE till sommaren nu! Åhhhh…..jag har fått så mycket inspiration nu!!! Jag har egentlilgen haft lite dålig koll på just Skånska Byggvaror. Jag har vetat att de funnits och så, men jag har inte vetat hur mycket grejer det faktiskt finns där. Typ allt!

IMG_8444

Jag hastade iväg i morse, första lämna Milo sen åka vidare mot storstaden. På mig hade jag min favorit kimono frånFEMME (såg att den kostade från 135 kr nu), jeans från Lager 157 och skor från Din Sko.

IMG_8450 IMG_8449 IMG_8448

Jag blev helt såld på dessa uterum! Ni vet mitt poolhus jag ”byggde” förra sommaren. Det här är typ samma sak men 100 ggr mer avancerad och 100 ggr mer hållbar. De är alltså fristående så man kan ställa dom var som helst i trädgården. Den här hittar du HÄR. 

IMG_8453 IMG_8452

IMG_8510

Vi fick en härlig genomgång om förvaring, om inne och ute-listan när det kommer till trädgård m.m.

Innelistan trädgård:

Belysning, vi ska se vad vi gör i våra trädgårdar på sommaren! 🙂 Hur som haver så är det många ställen som det blir riktigt mörkt på även om det är sommar. På innelistan finns nu belysning i alla dess former!

Vildvuxet gräs, borta är de fashistiosa nedklippna JÄMNklippta gräsmattorna. Istället ska det vara vildvuxet, långt gräs. Vi snackar typ äng. Det första som slog mig var fästingar och allergi, men vad vet jag?! Det gäller kanske att grannarna också vet att det är långt gräs som gäller i sommar. 🙂 😉

Färg, storblommigt. Ja, tänkt dig bilden här ovan. Lite 70-tal. Mycket färg. Stora yviga blommor i rosa och orange.

Tonårsrummet i trädgården. Ja vafall kanske du undrar? Men vi har ju  mer och mer flyttat ut våra hem i trädgården. Möbler, belysning och kök får flytta ut. Det nya hetaste är nu att tonårsrummet flyttar ut. Du vet när tonåringen har en egen liten hörna där det kan solas, grillas nån korv och ha kompishäng. Låter supertrevligt!

Vi snackar också badkar i växthuset! Jag fick en bild på näthinnan direkt. En jäkligt romantisk sådan. Skymning, ett badkar, två glas champagne, jordgubbar, kandelaber med ljus, härliga stora blomvaser med blommor. POFF sa det sen när jag insåg att jag ska kliva ur badkaret i ett växthus. 😀 Haha, näää….men det är säkert ASHÄFTIGT!!!

Hundkex! Ja blomman hundkex alltså. Den ska man ha överallt. Tur, för jag älskar den. Tycker den är urvacker. 🙂

Utelistan trädgård:

Buxbom! ”Hem och kasta” som han sa när han körde den här genomgången. Haha! Det är i alla fall SVINUTE!

Perfekt klippta gräsmattor! Här hör jag hur alla småbarnsfamiljer i sverige ba: ”Piiiiiuh”! Fine by me liksom! Gör ingenting att det inte behöver vara perfekt klippt för mig.

Någon form av bollväxt med skaft, minns inte namnet nu. Men den växten var superinne förra året. Kasta! 😉

Pilträd! Och jag som verkligen ville skaffa mig ett pilträd. Haha!

förvara smart

Förvaringsdrottningen var också där och pratade om förvaring. Med oss fick vi denna bok! 🙂


IMG_8456IMG_8454

IMG_8457

IMG_8458

IMG_8459

Vi blev bjudna på fantastiskt god lunch, blev faktiskt tvungen att fråga vart det var ifrån för det var så sjukt gott! Å så har jag glömt det nu! 🙁 Vart är minnet? Får skylla på PMS! Som sig bör, när det är skånskt- så blev det en ”spettekaka” till efterrätt. 😉

IMG_8462skånska_byggvarorIMG_8460 IMG_8466

Åter till dessa uterum! Ämen det här skulle vara heeeeeelt perfekt där vi hade poolhuset förra sommaren. Tänk vad mysigt att sitta i ett sånt här och mysa? Man kan ha loungemöbler, eller en matgrupp eller kanske både och. På kvällen när det blir kallt drar man igen dörrarna och kryper in under en filt så är man befriad från både mygg, knott och kyla. Ämen GE MIG!! Sååå najs! Fler kompletta uterum hittar du HÄR.

skånska_byggvarorskånska_byggvarorIMG_8474 IMG_8472 IMG_8469

I detta fristående uterum skulle det inte vara fy skam att sätta sig och äta!

skånska_byggvaror skånska_byggvaror IMG_8479 IMG_8476

Eller varför inte som det här? Som är som ett extra vardagsrum. Man kan ju också isolera dessa så att de fungerar även på vintern! ♥ Love it!

skånska_byggvaror_växthus skånska_byggvaror_växthus IMG_8491

Nåt som också är trendigt är det här med växthus. De används ju numera inte bara till att odla i.

IMG_8486

Med tegel upp på väggarna och lagt golv med mattor blir det plats för umgänge.

skånska_byggvaror_växthus skånska_byggvaror_växthus skånska_byggvaror_växthus IMG_8509

Eller varför inte som ett ställe för att sitta och äta. Längst in i växthuset stod det tre pallkragar med lite odlingar.

Nä, nu är jag riktigt sugen på ett sånt fristående poolhus eller uterum som det kallas. Variationerna man kan beställa dessa i är ju oändliga. Ja, du kan beställa det på på nätet, du behöver alltså inte åka till ett varuhus och köpa det om du inte har möjlighet. Dessutom kan man bygga ihop dom själv! Krävs ingen snickare, bara att man inte har tummen mitt i handen, är lite praktiskt och ”trixigt” lagd och har lite tålamod.

Det blir ju som ett litet projekt liksom! Ja, jag blev inte mindre sugen på sommar nu, det kan jag ju säga! 🙂 Du är välkommen vår och sommar! Helst med mig zippande på ett glas bubbel i ett av dessa uterum. 😀 ♥

 

1
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
7 years ago

[…] ha äng i trädgården, så nu har vi en jefligt trendig trädgård skulle man kunna säga. HÄR kan du läsa om trenderna med […]

trackback
7 years ago

[…] ha äng i trädgården, så nu har vi en jefligt trendig trädgård skulle man kunna säga. HÄR kan du läsa om trenderna med […]

Nästa inlägg

Pressvisning

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x