Tunnbröd i stekpanna

Glutenfritt tunnbröd i stekpanna, jag säger bara NOMNOMNOM! Så smaskigt och gott och helt perfekt till frukost såhär på en helgmorgon. Det här brödet är vansinnigt gott och du kan variera påläggen i all oändlighet. Dessutom kan du göra detta bröd till små minipizzor, passar perfekt till det också. Bara till att ha på tomatpure, skinka, champinjoner och mozzarellaost t ex. så har du en härlig minipizza.

IMG_8716 IMG_8718 IMG_8719

RECEPT 6 bröd:

3 dl bovetemjöl (funkar med vanligt mjöl också)
2 dl havremjöl
(jag fyllde en shaker med havregryn och mixade med handmixer)
½ tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk brödkryddor
1 tsk malen kardemumma
2 dl creme fraiche
1 dl mjölk
1 msk honung

Gör såhär:

Börja med att mixa havregrynen så det blir till ett mjöl. Blanda sedan alla torra ingredienser i en bunke. Ha sedan i 2 dl creme fraiche, mjöl och honung. Blanda samman allt och släng snabbt ihop detta till en smidig deg. Den kommer att vara lite kladdig men allt är i sin ordning. Mjöla ett bakbord med det mjölet du haft i. Rulla degen till en lång ”korv” och dela den sedan i önskat antal bröd. Platta till, eller kavla ut (det gjorde jag) till ett bröd som är ca 1 cm tjockt. Jag gjorde mina bröd lite tunnare för att jag ville ha dom tunna, du gör som du vill. Strö över lite lite mjöl på själva plattorna innan gräddning. Värm en panna på spisen, tänk dig medelvärme (kanske lite varmare). Det behövs inget smör eller nåt utan bara en torr panna. Grädda bröden i ca 1 minut på varje sida, brödet ska ha fått färg utan att vara bränt. Ät dom gärna när de är lite varma, smöret ska liksom drypa lite härligt sådär. YUMMY!

2
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Kalas & frukost

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x