Godmorgon 1:a maj

Godmorgon ny månad, och den månad som oftast ger oss en förvarning om sommar. Åh så härligt med Maj. ❤️


Jag skäms nästan när jag säger att vi gick upp kvart över 10 idag. Jag har varit vaken flera ggr tidigare men alltid dåsat om. Det var superskönt, så himla skönt att bara få slappna av sådär. Har sovit lite dåligt några nätter så jag behövde nog ”repa” mig lite.

Här sitter jag och äter frukost nu. Har gått över på nästa projekt i livet. Det första var att utesluta gluten och laktos ur min kost. Det har jag nu lärt mig och det är ytterst sällan (typ aldrig) jag får i mig något av det. Jag undviker det så mycket jag bara kan. Såhär ett halvår efter jag påbörjade det kan jag säga att min mage är bättre, jag går på toa som normala människor, inte lika mycket värk i kroppen, känner mig inte alls lika deprimerad som jag var ett tag, mycket mindre ångest och allmänt skönare känsla i kroppen.

Jag äter inte heller rött kött. Jag lever på quorn, soya, kyckling och fiskprodukter. Ibland, men bara ibland äter jag lite skinka på en smörgås. En köttbit har jag heller inte ätit på ett halvår, eller vanligt köttfärs. Här märker jag massor med skillnad. Alltid när jag ätit kött har jag fått ont i magen.


Nu är det nästa utmaning. Att få bort vissa mjölkprodukter. Det här har jag sparat till sist då jag vet att detta kommer vara den största utmaningen för mig. Alltså bort med mjölk,  yoghurt äoch andra mejeriprodukter även om den är laktosfri. Här kommer jag inte vara lika strikt men jag ska verkligen försöka. Fått lite tips om vad som är gott och jag kan tipsa om att lätt Soyamjölken är riktigt god i kaffe. Havremjölken funkar utmärkt att göra smoothie på som jag gjorde i morse och den hår soyayoghurten är riktigt god. Igår vispade jag soyavispgrädde till vår efterrätt och den var super! Ska testa lite olika sorter på allt också så får vi se hur det känns och om jag hittar lite favoriter? Uppdatering om ett halvår kanske.


Nu ska vi strax åka till svärisarna en sväng. Vi ska nog grilla något. Får bli kycklingkorv och glutenfria korvbröd för mig.

Tog inte så mycket bilder igår, han. Hann liksom inte. Nån fick jag ihop som jag tänkte visa sen. Hoppas du hade en mysig dag/kväll igår.

Kram Nina ❤️

0
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna-Lena i frankrike
7 years ago

Vad duktig du är som äter mindre kött! Jag blev halvvegetarian för ungefär ett halvår sen (äter fortfarande fisk och skaldjur).
Jag gör det först och främst för djuren och miljöns skull. Men det är så mycket annat positivt som kommer med den här nya dieten. Jag har aldrig varit sjuk så sällan som jag har varit nu, min mage är mycket bättre, är i princip aldrig dålig i magen, jag får smaka en massa nya maträtter och jag har märkt hur lätt det är att äta mat utan kött.
Dessutom så spenderar jag mindre pengar på mat! haha!

Carro
Carro
7 years ago

Hej Nina
Ver att du är nötallergiker, men är du även allergisk mot mandlar? Om inte så är mandelmjölk ett bra alternativ, särskilt i smoothies eller t ex chiapudding (om du äter det).

Carro
Carro
7 years ago

Hej Nina
Ver att du är nötallergiker, men är du även allergisk mot mandlar? Om inte så är mandelmjölk ett bra alternativ, särskilt i smoothies eller t ex chiapudding (om du äter det).

Nästa inlägg

Godmorgon Valborg!

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x