Jordgubbstårta – Midsommartårta

Nu när solen skiner som aldrig förr passar det väl utmärkt med lite tips att baka inför Midsommar. Vad är väl mer somrigt än en jordgubbstårta? Inget skulle jag vilja säga. Ja sillen kanske… men jordgubbstårta och svenska flaggan på midsommar är väl typ ett måste. Den här jordgubbstårtan är busenkel att baka och härligt saftig.Den smakar verkligen sommar i ett litet nötskal.

IMG_0325 recept_jordgubbstårta recept_tårtbotten_jordgubbstårta_midsommartårta

RECEPT

Tårtbotten: 

3 ägg
1,75 dl strösocker
0,75 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1 ½ tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver

Fyllning:

Vaniljkräm på båda lagren.

Topping:

5 dl grädde
jordgubbar
myntablad

Gör såhär:

Börja  med botten. Klä en springform med bakplåtspapper, gör även kanter av bakplåtspappret så botten får växa sig riktigt hög i formen. Springform på 15-20 cm är lagom för denna botten. Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg och socker ljust och luftigt, jag lät min smet vispa i köksassistenten i ca 10 minuter. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta ned det i äggsmeten för en riktigt smidig och len smet. Vänd försiktigt med slickepott, inte röra hårt utan vända alltså. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills bottnen är helt torr när du känner med stick. Låt svalna och dela i tre delar. Ett tips är att kyla den lite i kylen eller kanske t.o.m slänga in i frysen en stund. Då kan du den i 3 härliga lager som ser sådär proffsiga ut. Fyll tårtan med vaniljkräm. Spackla sedan tårtan med grädde. Spritsa lite fina mönster uppepå och toppa med några jordgubbar. Somrigt och sååå gott!

6
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

I love you solen!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x