ANNONS

Glutenfria Rabarber & jordgubbsmuffins

/

IMG_0224
IMG_0227

Dessa godingar måste du testa. Att något så enkelt kan bli så herrans gott!? Testade att göra glutenfria muffins och hade inga förväntningar alls. Men det visade sig bli ett riktigt toppenrecept. Fyllda med rabarber och små bitar av jordgubbar visade det sig bli en toppenkombo alltså. Trist nog får jag sällan behålla glutenfria bakverk för mig själv. Haha…. Alla ska på och nalla.

RECEPT ca 12 st: 

3 ägg

2,5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

100 g smör

1 dl naturell yogurt

3 dl glutenfri mjölmix

1 dl potatismjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

10 jordgubbar

1 stång rabarber

Gör så här:

1. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt.

2. Smält smöret. Tjoffa jordgubbar och rabarber i mindre bitar.

3. Häll smör och yogurt i resten av smeten och vänd ner det.

4. Blanda mjölmix, potatismjöl, bakpulver och salt i en bunke.

5. Tillsätt lite i taget av mjölblandningen i smeten och vänd ihop det försiktigt.

6. Fördela i formar, lägg i några jordgubbs- och rabarberbitar i varje, grädda sedan i 175 grader i ca 15-20 minuter.

7. Pudra med florsocker strax innan servering. Du kan med fördel servera lite vaniljsås till också.

 

IMG_0230
glutenfria_muffins_rabarbermuffins_jordgubbsmuffins
IMG_0234

Kom ihåg att du smidigt kan följa mig på LÄNK ->
Follow//

2
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00