Smördegsknyten med vaniljhallon

Du ska nu få tips på världens enklaste och snabbaste efterrätt. Elliot här hemma sa att detta var det godaste han någonsin ätit. Tony kastade  i sig en och hummade: ”Åh fifan så goda!” Så här hemma har dessa verkligen fått toppbetyg!

IMG_0447 IMG_0452

RECEPT:

4 smördegsplattor
hallon
2 msk rårörssocker
2 tsk vaniljsocker
florsocker
1 ägg

Gör såhär:

Tina smördegsplattor. Jag köpte färdiga på ICA. Ha i några hallon i mitten av plattan, häll på ½ msk rårörssocker på varje och ½ tsk vaniljsocker. Vik sedan ihop den till ett knyte. Jag tog en gaffel och tryckte till kanterna så de skulle hålla. Lägg knytena på bakplåtspapper. Vispa upp ägget och pensla knytena. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10-15 minuter. De ska få en gyllengul färg. Pudra med florsocker och servera. Går bra att servera som de är eller med en klick glass. GUDAGOTT och så sjukt enkelt!

IMG_0449 IMG_0451

26
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cicci
Cicci
3 years ago

Kan man göra dem i förväg eller måste de ätas direkt?

niiinis
niiinis
Reply to  Cicci
3 years ago

Dom är godast när dom är helt nygjorda.

Nästa inlägg

Student och kompishäng

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x