Godmorgon Måndag!

Halloj måndag!

Usch, idag mår jag skit. I förra veckan fick jag svar på lite prover som jag tagit. Har känt mig urlakad och låg, yr och andfådd. Alla prover var bra förutom järnvärdet, hade samma för ett par år sedan. Jag äter ju inte kött längre…. dessutom äter jag omeprazol som hämmar järnupptaget och så lider jag av IBS. En tarm som inte funkar optimalt gör att man inte tar upp järn lika bra. Så det är inte alls konstigt att jag är helt tom på järn, både HB och mina järndepåer var låga. Jag har ätit lite järn, men alldeles för lite och alltid i samband med frukost då jag äter som mest kalciumrikt. Kalcium hämmar också upptaget av järn. Så mina järnvärden var helt kassa. Inte konstigt att jag varit trött, låg, orkeslös, yr, deppig och haft dåligt minne. Så nu har jag börjat ta tillskott av järn men det är en djungel i vad man ska ta? Jag har ätit både Niferex och Duroferon tidigare och min annars så känsliga mage pajar fullständigt av det. Nu har jag ätit hemofer som funkat fint för magen men det är alldeles för lite järn för mig som ska bygga upp det. Min pappa kom hem med en stor flaska järnsaft från Hälsokostaffären i helgen, men det är också alldeles för lite. Jag ska äta minst 100 mg järn varje dag. Huuu…. så jag har googlat lite på morgonen här, kollat hur mycket man kan ta och så. Men jag blir fasicken inte klok. Ska gå till hälsokostaffären idag och rådfråga dom. Jag går alltid till Hälsokraft här i vår lilla småstad – dom är såå bra. Tänker att dom säkert kan hjälpa mig. Får se vad jag får för tips!

IMG_0813 IMG_0814

Igår fick vi ett ryck och åkte en snabbis till Erikslund. Fick med oss största hjärtat också. Alltid glädjande när han följer med.  Det blev ett besök på IKEAs restaurang just innan de stängde.

IMG_0817 IMG_0820 IMG_0830 IMG_0831

Lekplatsen hade förnyats och den var han ju tvungen att testa. SÅKLART! Vi var tredje sista bil att lämna garaget på Erikslund. Det var ju lite nytt. Har aldrig varit kvar så länge. 🙂

Jaha, idag har jag maken här bredvid mig i soffan jobbandes. Han jobbar hemifrån idag då han har så förbannat ont i örat. Vi är lite kantstötta här hemma idag. Ingen som verkar må supertoppen, förutom Milo då. Kompisen har kommit hem igen som varit borta en vecka så han är taggad till tänderna på att få spela fotboll och köra kompihäng. Passar nog det här opigga gänget ypperligt tänker jag.

Jag har målat om vårt köksbord (IGEN). Haha… kan inte riktigt bestämma mig med det rackarns bordet. Nu är det i alla fall helvitt. Kändes som det lös upp hela köket. Ska också rycka tag i pappa nu i veckan, han ska ju hjälpa oss att lacka köksluckorna vita. Längtar så tills det är helt vitt i köket. Kommer bli så fiiiint!

Men du, vi hörs sen igen. Idag ska du få recept på en jordgubbs cheesecake, perfekt till midsommar t e x. Sen blir det recept på en snabblunch och så ska jag väl hinna med ett erbjudande till dig. Som alltid lite bilder från vår vardag också.

Hoppas Du får en fin dag!

Kram Nina ♥

0
Subscribe
Notify of
guest

22 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Maja S
Maja S
7 years ago

Håll inte på och joxa själv.
Se till att få ett recept på järn ifrån läkaren.
De tabletterna innehåller mer järn än de som säljs receptfritt.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Maja S
7 years ago

Har redan fått det….

Maja S
Maja S
Reply to  Niiinis
7 years ago

Bra 😀

Leverpastej är också mycket järn i.
Jordgubbar 😛

Niiinis
Niiinis
Reply to  Maja S
7 years ago

Tål inte jordgubbar men idag ska jag åka och handla allt järnrikt (som jag tål) som finns. 🙂

Maja S
Maja S
7 years ago

Håll inte på och joxa själv.
Se till att få ett recept på järn ifrån läkaren.
De tabletterna innehåller mer järn än de som säljs receptfritt.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Maja S
7 years ago

Har redan fått det….

Maja S
Maja S
Reply to  Niiinis
7 years ago

Bra 😀

Leverpastej är också mycket järn i.
Jordgubbar 😛

Niiinis
Niiinis
Reply to  Maja S
7 years ago

Tål inte jordgubbar men idag ska jag åka och handla allt järnrikt (som jag tål) som finns. 🙂

Kajsa
Kajsa
7 years ago

Hej Nina! Skrev inte läkaren ut järnpreparat? När jag hade extremt lågt järnvärde under längre tid och jag skulle opereras fick jag järn intravenöst på husläkarmottagningen. Detta görs när inget annat funkar då det är lite riskfyllt… Hoppas du piggar på dig snabbt! Kör en klassiker idag: Blodpudding, lingonsylt och apelsinjuice! Ska ju hjälpa till att få upp järnvärdet!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Kajsa
7 years ago

Jodå, jag har både Niferex och Duroferon hemma. Tur jag gillar blodpudding.

Kajsa
Kajsa
7 years ago

Hej Nina! Skrev inte läkaren ut järnpreparat? När jag hade extremt lågt järnvärde under längre tid och jag skulle opereras fick jag järn intravenöst på husläkarmottagningen. Detta görs när inget annat funkar då det är lite riskfyllt… Hoppas du piggar på dig snabbt! Kör en klassiker idag: Blodpudding, lingonsylt och apelsinjuice! Ska ju hjälpa till att få upp järnvärdet!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Kajsa
7 years ago

Jodå, jag har både Niferex och Duroferon hemma. Tur jag gillar blodpudding.

Ulrica
7 years ago

Om du redan ätit duroferon regelbundet och inte blivit avhjälpt så kan jag garantera att inga hälsokostpreparat heller kommer att hjälpa dig. Jag LOVAR, been there, done that! Kräv av läkaren att få börja ta järninjektioner med Venofer. Det gör jag var fjärde månad nu och har äntligen börjat komma i fas. Kräv även att dina ferritin-värden SKA ligga minst över 80 hela tiden, allt under det är lågt när du har den problematiken. Vill du bolla med mig så slå en pling eller knalla över, jag känner att jag snart vet ALLT om järnbristanemi :(.
Stor KRAM <3

Niiinis
Niiinis
Reply to  Ulrica
7 years ago

Nä såhär, jag åt Niferex en vecka. Pajade. Sen åt jag Duroferon en vecka….pajade. Så mitt alternativ hittills har varit att få i mig 100g järn per dag. På ett eller annat sätt. Järninfektioner var inte aktuellt. Skönt att du är på banan med ditt problem med järnet. Kram

Ulrica
7 years ago

Om du redan ätit duroferon regelbundet och inte blivit avhjälpt så kan jag garantera att inga hälsokostpreparat heller kommer att hjälpa dig. Jag LOVAR, been there, done that! Kräv av läkaren att få börja ta järninjektioner med Venofer. Det gör jag var fjärde månad nu och har äntligen börjat komma i fas. Kräv även att dina ferritin-värden SKA ligga minst över 80 hela tiden, allt under det är lågt när du har den problematiken. Vill du bolla med mig så slå en pling eller knalla över, jag känner att jag snart vet ALLT om järnbristanemi :(.
Stor KRAM <3

Niiinis
Niiinis
Reply to  Ulrica
7 years ago

Nä såhär, jag åt Niferex en vecka. Pajade. Sen åt jag Duroferon en vecka….pajade. Så mitt alternativ hittills har varit att få i mig 100g järn per dag. På ett eller annat sätt. Järninfektioner var inte aktuellt. Skönt att du är på banan med ditt problem med järnet. Kram

Lotta
Lotta
7 years ago

Snälla Nina, ta en hutt Femineral varje dag!!Snäll mot magen och piggnar till gör man rejält. Hade med lågt järn samt ibs-mage som du, men med Femineral så piggnade jag till rejält och inget magont. Beställ det från ex apotea. Kram

Niiinis
Niiinis
Reply to  Lotta
7 years ago

Ska kolla upp det direkt! Tack & kram

Lotta
Lotta
7 years ago

Snälla Nina, ta en hutt Femineral varje dag!!Snäll mot magen och piggnar till gör man rejält. Hade med lågt järn samt ibs-mage som du, men med Femineral så piggnade jag till rejält och inget magont. Beställ det från ex apotea. Kram

Niiinis
Niiinis
Reply to  Lotta
7 years ago

Ska kolla upp det direkt! Tack & kram

Ann-Marie L
7 years ago

Men jag fick sprutor med järn när jag hade så, har du undersökt det….

Ann-Marie L
7 years ago

Men jag fick sprutor med järn när jag hade så, har du undersökt det….

Nästa inlägg

Night night

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x