Ett dött djur på vår trapp….

Go´kväll!

Nu tänkte jag att jag skulle hinna skriva till dig innan jag blir alldeles för trött. Allergi tar kål på en alltså, jag har kapitulerat och har ätit allergimedicin igen. Får se hur magen reagerar nu? Imorgon ska jag till apoteket och kolla efter laktosfria allergitabletter och se om det finns något till mig istället. Klarar inte av att INTE ta medicin nu när jag är så påverkad av pollen. Visste du t ex att man kan få massa ledvärk av att vara allergisk mot pollen?

Usch hörni, jag måste berätta. Idag började dagen så sorgligt här hemma. Jag skulle släppa in katten och fick se att han släpat med sig en ekorre. Vet ni, ekorrar är det finaste som finns. Jag har ÄLSKAT ekorrar sen jag var liten. Jag ser dom så sällan och när jag väl ser dom blir jag alltid lite ”naaaaaaaw”. Där låg den död på vår trapp! Jag började verkligen gråta. SÅ otroligt sorgligt verkligen och ja, jag vet, jag är känsligast i norra europa men så är det.

Varning om du inte vill se en död ekorre säger jag. Scrolla ned några bilder i så fall.

IMG_1220

Hur fin? Lilla hjärtat så jag grät för dig. Så arg på vår kisse som är så grym. Men han kan ju inte hjälpa det heller, jaktinstinkten är för stark och får de chansen så tar de den. Även om de inte vill jaga byten för mat. Så ledsamt! 🙁

IMG_1222

Milo kom ut på trappen och ville se. Han blev också ledsen. Själv fick jag gråta i smyg, ville inte göra större grej av det än så. Detta är ju helt naturligt i naturen, förklarade det för Milo också. Vi tittade noga på ekorrens mage och bröst för att se om den andades men den var i himlen. Lite lustigt var det med sms:et jag skickade till Tony: ”Ska jag ta pulsen på den, vill ju inte begrava den levande :(” 

IMG_1221 IMG_1224

Men lille ekorren var död. Ingen andning alls. Vi tog en pion och plockade av bladen som vi gjorde en bädd av i en kartong. Sedan lade vi i ekorren där, på bädden av blomblad. Ikväll skulle vi begrava den tillsammans men nu är klockan för mycket och Milo ska gå och lägga sig. Vill inte han får med sig en ekorrebegravning i sömnen så begravningen får bli imorgon. Ekorren ligger fint i sin kartong i vår vedlåda ute så inget djur kommer och äter upp det. Även om det också är naturen gång så ska ingen äta på ekorren. Den är så oerhört söt. Sorgset var ordet.

IMG_1228

Idag var vi en sväng till Märsta och sedan till Sigtuna. Vi var och åt i hamnen i Sigtuna på ett ställe som hette

IMG_1236 IMG_1238

Kopparkitteln hette restaurangen vi åt på.

IMG_1231 IMG_1234 IMG_1235

Jag åt en vegetarisk planka, den kan jag verkligen rekommendera. Den var såååå god! Har du vägarna förbi Sigtuna och den här restaurangen ska du ta den. 🙂

IMG_1227

Mitt inne i en diskussion….. 😉 Pappa i sin iPhone. Så kul att han också äntligen börjat wobbla med iPhone. Det tog lång tid men till slut så. 😉

IMG_1237

The crew! 🙂 På väg mot glasskiosken efter maten. Alltså sommaren och detta gottande alltså? Nästa vecka har jag lovat mig själv att skärpa mig lite. Man kan inte sväva ut så mycket hela tiden. Jag mår ju inte bra av det heller…men varför är allt onyttigt så hiiiimla gott? ALLT är gott ju tammefasen. MEN, nä….skärpning.

Jaha, nu är det bara sofflocket kvar. Milo har somnat och vår lilla egentid kan börja. Dock så känner jag mig riktigt slut, allergi är tröttsamt. Fifan alltså! Måste göra en sanering i vårt sovrum igen. Ett fönster hade visst stått öppet, så fort jag kommer upp så nyser jag några gånger och näsan täpps igen totalt. Well well, så är det. Nu ska jag via loss lite, knäppa av mig bh:n bland annat. HUR SKÖNT ÄR INTE DET? Bästa bästa som finns på kvällen. 🙂 Piiiiiuuuuh är känslan, tätt följt av ”floff ”floff”. Hahaha….:D

Gonatt & kram Nina ♥

8
Subscribe
Notify of
guest

13 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Evelina
Evelina
7 years ago

Men nu börjar jag också gråta lite i smyg….vilken fin ekorre..Vilken fin bädd ni gjorde till den, där kommer den vila/sova sött.

Evelina
Evelina
7 years ago

Men nu börjar jag också gråta lite i smyg….vilken fin ekorre..Vilken fin bädd ni gjorde till den, där kommer den vila/sova sött.

Linda
Linda
7 years ago

Jättefint har ni gjort för den lilla ekorren, verkligen. Ja vad ska man säga, naturen är grym ibland. Men katter är underbara=).

Titti/Umeå/Huay Yang.
7 years ago

Lilla ekorren, så fin i lådan med blommor.
Naturens lag.
Kram Titti

aa
aa
7 years ago

Usch jag gråter också för sånt där, naturen är grym ibland. Katter är strikta rovdjur, därför som de har så stark jaktinstinkt. Man kan ju inte låta bli att önska att alla levande varelser vore ”gräsätare”, funkar såklart inte då rovdjur fyller ett syfte. Katter är ändå helt underbara, har just nu en spinnande katt i mitt knä samtidigt som jag skriver detta. =)

Titti/Umeå/Huay Yang.
7 years ago

Lilla ekorren, så fin i lådan med blommor.
Naturens lag.
Kram Titti

Berit
Berit
7 years ago

Ja det är gräsligt vad de släpar hem djur dessa katter. Deras instinkt är verkligen stark! Fint han fick det iaf..jag brukar mest hitta delar av djur :/

aa
aa
7 years ago

Usch jag gråter också för sånt där, naturen är grym ibland. Katter är strikta rovdjur, därför som de har så stark jaktinstinkt. Man kan ju inte låta bli att önska att alla levande varelser vore ”gräsätare”, funkar såklart inte då rovdjur fyller ett syfte. Katter är ändå helt underbara, har just nu en spinnande katt i mitt knä samtidigt som jag skriver detta. =)

Berit
Berit
7 years ago

Ja det är gräsligt vad de släpar hem djur dessa katter. Deras instinkt är verkligen stark! Fint han fick det iaf..jag brukar mest hitta delar av djur :/

Helena
Helena
7 years ago

Vad fint ni gjorde åt den söta ekorren <3
Jag tycker det är bra att du visar känslor så öppet inför dina barn,då blir det en naturlig sak för dom att också göra det. Du är en såå otroligt fin människa Nina!
Älskar din blogg då du skriver från hjärtat ditt.

Kramis

Helena
Helena
7 years ago

Vad fint ni gjorde åt den söta ekorren <3
Jag tycker det är bra att du visar känslor så öppet inför dina barn,då blir det en naturlig sak för dom att också göra det. Du är en såå otroligt fin människa Nina!
Älskar din blogg då du skriver från hjärtat ditt.

Kramis

Camilla
Camilla
7 years ago

Hej!
Kan rekommendera:
Acura 10 mg sugtabletter vid allergiska besvär i näsa och ögon, är de enda tab som jag lyckats hitta som är laktosfria.
Då jag själv har besvär med pollen och är extremt intolerant mot laktos, gluten och all sorts fisk och skaldjur.
Tyvärr är det inte alla apotek som säljer dem. Lycka till! Kramis

Camilla
Camilla
7 years ago

Hej!
Kan rekommendera:
Acura 10 mg sugtabletter vid allergiska besvär i näsa och ögon, är de enda tab som jag lyckats hitta som är laktosfria.
Då jag själv har besvär med pollen och är extremt intolerant mot laktos, gluten och all sorts fisk och skaldjur.
Tyvärr är det inte alla apotek som säljer dem. Lycka till! Kramis

Nästa inlägg

Vinn en vattenbehållare med tappkran!

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x