Trallen börjar ta form…..

Godmorgon finisar! ❤️

Ja bygget av själva trallen började ju på allvar i Lördags. Med tanke på hur vädret är nu så är jag glad att den hann klart i helgen. Tony har jobbat som en liten gris med det här projektet, jag med inflammerad axel….. ”not so much”. Men tur att Beijne kompis kom över i lördags och hjälpte till så att de kunde påbörja projektet.

Såhär såg gräsplätten ut innan. Här är bara betongplintarna utsatta för att se ungefär hur den ska stå. Detta var ett utrymme som står sådär härligt lummigt till, alltså inget ställe man utnyttjar men föööör mysigt för att inte liksom.

Plintarna grävdes ned i marken och är sååå bra om man inte orkar gjuta plintar själv. Så smidigt att bara gräva ned. Visste knappt att det fanns ju. 

Sedan har det reglats upp och mätts. Allt ska ju helst vara i någon form av samma höjd så vi inte sitter som i det lutandet tornet i Pisa när vi myser i uterummet. Såhär i efterhand tycker inte Tony att det var alls svårt. Tony är ingen snickarkille alls, tvärtom så har han nog inte gjort sånt här själv för att han trott att han inte kan. Men vem som helst kan bygga sin egen trall säger han nu. Kanske att man kan behöva lite hjälp när man ska måtta in plintarna och så, men med rätt redskap så fixar man det också. XL-Bygg  i Enköping kan vara till stor hjälp om man behöver.

 

Detta är underredet till var själva uterummet ska stå, sedan har vi valt att ha 3 meter framför själva uterummet för att kunna ha solsängar och eventuellt även kunna sitta ute och äta. Jag drömmer om ett sån bubbelkopp där också…. men det blir inte ännu i alla fall. Har sett att det finns lite billigare sådana så längre fram kanske? Drömma får man faktiskt. 🙂

I nästa inlägg ska du få se när trallen är helt klar! Åh det blev så bra, bättre än jag hade vågat hoppas på faktiskt! ♥ Har fått en hel del kommentarer och mejl ifrån er där ni är många som funderat på ett eget litet uterum i trädgården. Hoppas att ni ska få lite av inspiration ni också, själv letar jag massor på nätet. Nu ska ju jag spika hur det ska se ut liksom. I nästa inlägg får du se hur trallen ser ut när den är klar.

Inlägget skrivet i samarbete med XL-bygg i Enköping. 

0
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
AnsoAnna
AnsoAnna
7 years ago

Vad kul att det snart är klart. Ser fram motroligt att se bilderna sen.
Kram o god natt

Nästa inlägg

Skilsmässa!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x