Medelhavsväxter vid uterummet

Ni vet vårt uterum….. ja men fifan så kära vi är det lilla huset ute på gården. Vi har faktiskt ätit frukost där varje morgon. Vi dröjer oss kvar länge efter frukost och bara njuter av stunden där. Det är varmt och skönt att stänga in sig med skjutdörrarna, även om morgnarna varit lite kyliga så känns inte det där inne.

Häromdagen åkte vi till Blomsterlandet och skulle införskaffa oss medelhavsväxter. Du har väl inte missat hur trendigt det varit denna sommar? Jag har i varje fall sett det i var och varannan trädgård. Det ser så himla lyxigt och härligt ut tycker jag. Lite som att man sitter på någon härlig altan i Grekland. Jag kan ju INGENTING om medelhavsväxter insåg jag när jag kom till butiken. Däremot kunde dom ALLT. Haha….tur det, vad hade jag annars kommit hem med? 🙂

blomsterlandet 2

Camilla hette tjejen som hjälpte oss. Hon satte ihop olika konstellationer och så lärde hon mig precis hur jag ska ta hand om dom nu. Det kan behövas med tanke på att jag ju är totalt kass med mina ickegröna fingrar. Hon kunde allt och hade hur mycket medelhavsväxter hemma som helst.

blomsterlandet

Tony är så rolig…. när vi var på väg ut så sa han: Ställ er här nu så jag får ta en bild på er. 😀 Kul ju… I bild har vi också Andreas som är butikschef på Blomsterlandet. Jag har ju tidigare samarbetat med dom när vi hjälpte fina Madde att få ett nytt hem efter att hon förlorade sin Jonas.

Fiiina va? Närmast här har vi en väderkvarnspalm. Den bara ÄÄÄÄLSKAR jag! Den är sådär maffig och ger en känsla av att man sitter med en paraplydrink nånstans på någon fantastisk söderhavsö. ♥

IMG_2478

IMG_2469 IMG_2470

Den här fina påminner om ett olivträd men är inte det. Nu minns jag inte namnet på den, men den blommar sådär fantastiskt med lila blommor och t ex i Grekland så växer sig dessa riktigt maffiga.

IMG_2471 IMG_2475

Den närmast hitåt vet jag inte heller vad den heter men jag tror det är en dvärgpalm. Vår lilla knubbis. 😀 Den ger också den där medelhavskänslan med sina palmblad som står sådär maffigt.

Nu måste jag bara ge dig det bästa tipset EVER! Detta är kanske vad som kommer göra att jag aldrig mer kommer att ha ihjäl en blomma mer!? Tänk, vilken lycka!

IMG_2477

MOISTURE METER! Den här rackarn sticker du bara ner i blomman så känner den om den behöver vattnas eller inte. Den här börjar bli torr nu så den behöver vattnas lite. Ämen sååå bra! Den kostar 99 spänn och finns på blomsterlandet. Löp och köp typ!

För övrigt så ska dessa medelhavsväxter sedan förvaras i vår källare i vinter. I höst kan de stå i uterummet men när det blir kall vinter klarar de sig bäst i någon form av dvala i en källare med vattning bara lite då och då. Ska bli spännande att se om jag klarar det? Jag ska göra mitt absolut bästa i alla fall. Annars får jag springa till Camilla och be henne hjälpa mig och få liv i dom igen. 🙂 Man ska i alla fall inte bli rädd när de tappar bladen, alltså olivträd och min blommande medelhavsväxt tex. De kommer tydligen tillbaka. Oftast klarar de en liten köldknäpp, detta kan i sin tur göra så att de får en liten knäpp att börja om från början och blomma igen. Sen tar man upp dom lite senare i vår så kommer de att blomma ut igen. Ja herreminjee, jag är ju nästan ett proffs på dessa växter nu…eller host host!? Det återstår att se? 😉

Nu är inte sommaren slut även om det känns så. Jag fyller år den 18:e augusti och förra året satt jag i en liten klänning i trädgården på min födelsedag så ge inte upp hoppet. Jag tänker sitta och zippa på en drink under palmen på min födelsedag och låtsas som jag är i Grekland eller på Mallorca, sådeså!

1
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Camilla
Camilla
7 years ago

Så fint det blev bougainville heter den rosa blomman som du köpte

Hypokondrikern
Hypokondrikern
7 years ago

Hejsan Nina!
Såg dig i ett gammalt klipp från ett TV program angående hypokondri. Kände igen mig sååå i det du sa. Jag är tyvärr världens hypokondriker och går säkert till läkaren varannan månad i alla fall. Det är olika saker varje gång. Allmän sjukdomskänsla (sjukt läskigt – tänker leukemi eller något), hjärtklappning, synförändringar, födelsemärken… Ja, allt mellan himmel o jord har jag sökt för. Min man är dessutom läkare vilket gör att han ör liiite trött på dagliga frågor kring hälsa. Oftast säger han ju att det inte är ngn fara, så har slutat lita på honom. Skriver till dig lite för att höra hur det gick med hypokondrikerförbundet? Och hur gick det för dig med din hypokondri, är du fri från den? Jag har gått kbt vilket har hjälpt en del, men fri från hypokondri lär jag ju inte bli! Hoppas du drar igång föreningen för hypokondriker för vore sååå skönt att prata med andra som känner likadant! Stor kram o tack för en fin blogg

Camilla
Camilla
7 years ago

Så fint det blev

AnsoAnna
AnsoAnna
7 years ago

Tror minsann att det är en bouganvilla växt :).
Fint det blir vid uteplatsen!
Kram o god natt

B-M
B-M
7 years ago

Köpte också palmer i början av sommaren för att ha bredvid spa-badet. Men de blev förstörda direkt av solen… Har inte haft hjärta att kasta dem ännu, men de är inte fina. Skulle också behöva lära mig mer om medelhavsväxter! Dina är jättefina, och jag håller tummarna för att de klarar sig 🙂 Kram

Niiinis
Niiinis
Reply to  B-M
7 years ago

Jag kan kolla upp detta med Camilla? Återkommer…. Kram

Nästa inlägg

Bästa underlaget

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x