ANNONS

Kolasnittar och schäslongen i vardagsrummet

/

Go´kväll bloggisar!

Åh, här är det kväll igen och klockan har rusat fram. Man fattar inte hur fort en dag kan gå ibland. Milo har haft en riktigt bra dag i skolan. Nya fröken var snäll sa han och så var det skoj att träffa alla klasskompisar igen. I morse stod han och tittade på mig och sa: ”Tänk mamma, nu börjar jag tvåan, min allra första dag som andraklassare.” Ja tacka fasen för att han också tycker att det går undan. Med den här farten är man ju panchis snart…. mamma som nybliven panchis säger att tiden går fortare och fortare för varje år så man vet vad man har framför sig. 🙂

IMG_2610
schäslong

Äsch, kassa bilder men ville bara visa att vi nu har schäslongen tillbaka och fotöljen står i Elliots rum. Åh vad jag saknat denna schäslong, en viss hårboll gillar den också. 🙂

IMG_2613

Idag började jag läsa den här boken. Jag har fått den från nånstans men minns inte varifrån såhär på rak arm. Men haalllegoooo vilken bok?! Jag är helt fast. Har bara läst några sidor men är helt ”hooked”. Den handlar helt enkelt om hur man ska lära sig att leva, att lära sig leva bra och lyckligt. Det är ju minst sagt ett ”mission” att ta tag i. Letade upp och hittade den på Adlibris ifall någon mer än intresserad av att lära sig leva. HÄRhittar du den. (adlink) Där står också lite mer info om vad boken kan ge dig.

Förutom att läsa så har jag ju också bakat. Tänkte att jag snabbt skulle bjuda dig på mitt bästa recept på kolakakor. Dom här är sååå goda. Det är verkligen busenkelt att svänga ihop kakor av det här slaget. Blanda till en deg, rulla ut till 2 längder, platta till och grädda i ugnen.

IMG_2595
IMG_2598
kolakakor

RECEPT:

100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 1/4 dl vetemjöl
1 krm bikarbonat
1 krm bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

1) Vispa samman smör och socker till en krämig smet.

2) Blanda sedan i resten av ingredienserna. Jobba ihop till en deg med händerna eller en slickepott.

3) Forma till 2 rullar, lägg på bakplåtspappersklädd plåt.

4) Platta till rullarna något och räffla sedan med en gaffel.

5) Skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 12-15 minuter.

6) Ta ut och skär ur snittar. Jag använde min degskrapa att trycka ut snittar med.

7) Låt svalna helt, förvara i burk. Går utmärkt att frysa.

Nu blir det TV i soffan här resten av kvällen. Hoppas du haft en fin dag! ♥

5

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00