Glutenfritt formbröd

Jag bakade ett glutenfritt formbröd häromdagen. Jag körde freebase så det stod härliga till… men det blev sjukt bra! Sååå gottt, och som jag skrev i morse så bara längtade jag efter att få äta brödet till frukost.

IMG_2922
IMG_2923

RECEPT 1 GLUTENFRITT FORMBRÖD:

½ pkt jäst
2 ½ dl mjölk
1 tsk salt
½ dl olivolja
2 msk honung
1 msk chiafrön
1 tsk fiberhusk
ca 5-7 dl mjölmix
(jag använder Finax röda, för icke glutenfritt använder du vanligt mjöl, ta lite mindre mängd bara)

Gör såhär:

1)  Smula jästen i en köksmaskin eller bunke.

2) Värm mjölken till 37 grader och häll det sedan över jästen och rör om tills det löses upp.

3) Häll i salt, olja, fiberhusk, ciafrön och honung. Rör om.

4) Häll i mjölet, lite i taget. Låt degen köra i ca 5 minuter i kökmaskinen. Degen är inte riktigt som en vanlig mjöldeg utan är lite kladdigare.

4) Ta en brödform och lägg i bakplåtspapper. Tryck ut degen i formen. Låt jäsa under bakduk i ca 45-60 min.

5) Pudra över lite mjölmix över brödet innan du gräddar det på 200 grader i 25 minuter.

IMG_2926

Följ gärna min FB-sida för inspo, mer recept och tips HÄR
Följ gärna min Instagram HÄR

  1. Pia skriver:

    Ska brödet stå i mitten eller på nedre falsen i ugnen?
    Funkar det lika bra att använda varmluftsugn?

    1. niiinis skriver:

      Jag brukar ha det lite längre ned. Jag brukar inte använda varmluft, gör du det så tänk på att ha lite lägre temperatur då.

  2. Matilda skriver:

    De ska jag prova. Du gör så bra bröd recept, lätt och enkelt, och sånt gillar jag. Har du något gluten och jäst fritt recept ligger och ”skräpar” ?

  3. Kan man utesluta chiafrön eller har de en betydande roll?

    1. niinis skriver:

      Nej, dom kan uteslutas.

      1. Toppen då ska jag testa detta brödet hoppas att det är lika gott som dina tekakor

  4. Helen skriver:

    Hej,
    Du är grym! Vilken recept världens godaste bröd.TACK!

    1. niinis skriver:

      Tack! Vad roligt att höra! ❤️

  5. Marie skriver:

    Nu har jag testat detta bröd som står och kallnar. Hur kladdig ska degen vara? Jag tror att min blev lite för stabbig men har aldrig bakat med glutenfritt mjöl tidigare så jag körde enligt recept.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..