Kassler och broccoligratäng
Gratänger är så himla enkelt att svänga ihop samtidigt som det blir mycket av det som räcker. Här har du en gratäng som är supergod!
KASSLER OCH BROCCOLIGRATÄNG, 4 port
Ingredienser:
800 g Broccolibuketter
200 g Kassler
1 st lök
1 vitlöksklyfta
250 g Cocktailtomater
2 tsk olivolja
3 dl Matlagningsgrädde
2 msk Majsstärkelse
1 dl riven ost
1 msk Persilja
1 msk Oregano
Gör såhär:
1) Lägg broccolin 1 minut i kokande vatten, låt de sedan rinna av.
2) Hacka lök och vitlök, dela tomaterna och strimla kasslern.
3) Hetta upp oljan i stekpanna, fräs lök, vitlök, kassler och tomat i några minuter, slå i grädden och strö på redning.
4) Lägg broccolin i en ugnsfast form, skeda på kasslerfräset och smaksätt med salt och svartpeppar. Strö på ost och örter.
5) Tillaga gratängen i ugn, 200° i 15 minuter. Servera tillsammans med rårivna morötter och ris.