Bröd i stekpanna

Godmorgon alla härliga!

Just kommit hem från en morgonpromenad, det var både blåsigt och kallt. Brrrrr…. Ska åka och handla lite nu och sen blir det långfrukost vid morgon TV.

Tänkte snabbt tipsa dig om ett perfekt bröd att baka såhär på helgen. Det går jättefort och så blir det riktigt smaskigt.


Detta bröd bakar du i gryta så du behöver ingen ugn.

RECEPT 1 BRÖD:

2,5 dl vetemjöl (spar 0,5 dl till utbakningen)

1 tsk salt

½ tsk brödkryddor

2 tsk bakpulver

1 ägg

1 msk honung

ca 1 dl mjölk

Gör såhär: 

1) Börja med att blanda de torra ingredienserna i en bunke. Häll i flytande honung (har du inte flytande kan du bara värma vanlig honung i mikron).

2) Knäck i ägget. Rör om när du knäckt i ägget.

3) Häll i mjölk. Jag är lite osäker på mängden här då jag körde på känsla. Men det ska bli en smidig deg.

4) Mjöla sedan bakbordet och jobba ihop degen ytterligare. Är den för kletig här har du bara i lite mer mjöl. Degen ska vara mjuk, följsam och smidig.

5) Platta sedan ut degen till en platta på ca 1½ cm. Mjöla plattan väl både på över och undersidan.

6) Värm en gjutjärnspanna (stekpanna eller gryta, funkar även med teflonpanna). Jag hade min först på lite högre värme, men sänkte sedan till medelvärme.

7) Lägg i plattan i grytan och låt stå och bli gräddad. Håll koll så den inte bränns. Efter ca 5 minuters gräddning på båda sidor klippte jag till en rund bit bakplåtspapper och la brödet på det i grytan. Ville ha upp en fin färg och lite hårdare yta men sen vill jag bara grädda den rakt igenom, därav inget bakplåtspapper från start.

8) Sammanlagt gräddade jag i ca 15 minuter. Skär upp brödet och ät med smör eller vad du nu vill ha på…….. sååå gott!

13
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elisabeth
Elisabeth
7 years ago

Det här lät ju jättesmaskens, måste överraska mina grabbar någon helgmorgon . Tack för härlig blogg o många recept

Liselotte Fahlström
Liselotte Fahlström
6 years ago

Låter gott & enkelt men kan man göra detta med glutenfritt mjöl istället ?

Ulla-Britt Saxevall
Ulla-Britt Saxevall
3 years ago

Så otroligt gott bröd. Det var inte sista gången jag gjorde det. Vi åt upp halva direkt. Kommer att göra den över öppen eld i stugan också i gjutjärnspanna
Tack för bra recept överhuvudtaget. Använder dina recept ofta.

niiinis
niiinis
Reply to  Ulla-Britt Saxevall
3 years ago

Så härligt att höra!!! Tack snälla! Kram

Ylva Möller
Ylva Möller
3 years ago

Följer dig troget. Detta var extra plus för mig. Har sökt recept på gott stekpannebröd som jag kan använda på båten. Detta verkar helt perfekt. Tack 🌹

niiinis
niiinis
Reply to  Ylva Möller
3 years ago

Åh så roligt att höra! ❤️

Nästa inlägg

Halloweenbakverk

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x