Semmelwraps med saffran

Hörni, idag kom jag på att det är exakt 2 månader kvar till jul. Om bara en månad kommer jag stå med huvudet djupt nere i jullådorna och rota efter våra julsaker till julpyntet. Ja, ni som följt mig ett tag vet ju hur mycket jag älskar julen. Julen för mig är som att ljuset återkommer efter en väldigt lång och mörk höst. Jag älskar allt som har med julen att göra, bakning, matlagning, inredning och julklappar. Jag har redan börjat småpeta lite, jag veeeet att ni är många som säkert inte alls vill kännas till vid julen ÄNNU men jag bara måste peta lite….

Som dessa underbara wraps! Åh, dom är så goda och så fina så man skulle vilja spara en för hela året och bara njuta av den året runt. 🙂

saffranswraps_semmelwraps_saffran

RECEPT 16 wraps:

5 dl mjölk
2 påse saffran
50 g jäst
2 krm salt
1 tsk mortlad kardemumma
2 dl strösocker
250 g créme fraiche 15%
100 g mjukt smör
Ca 13-14 dl vetemjöl special

Fyllning:

500 g mandelmassa (ta mer om du gillar mandelmassa)
1/2 dl mjölk

Gör såhär:

1) Värm mjölk och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.

2) Tillsätt salt, strösocker och créme fraiche.

3) Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl, jag kör min i köksmaskinen och låter den alltid jobba i minst 5 minuter när jag fått i alla ingredienser.

4) Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.

5) Dela upp degen i 16 bitar, kavla ut varje mitt till en rund platta som är ca 2 mm tjock. Se till att ha lite mjölat bakbord för att få loss plattorna sedan. Grädda på bakplåt med bakplåtspapper i ca 2-3 minuter. De får inte bli FÖR gräddade för då blir de för hårda för att kunna böja de till wraps sedan. Låt wrapsen sedan svalna under en bakduk.

6) Fyll de sedan med mandelmassaröran och spritsa grädde över mandelmassan.

7) Vik ihop till en wrap, klä in i bakplåtspapper och trä ett snöre runt. Du ska alltså kunna äta wrapsen direkt ur baplåtspappret, som en tunnbrödsrulle nästan. 🙂 ÄT & NJUT! ♥

Följ mig på min FB-sida för mer tips och recept HÄR.
Följ mig på min Instagram HÄR.
Följ mig på Bloglovin HÄR. 

68
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Caroline
Caroline
6 months ago

Ääääälskar verkligen semmelwraps! Blev så lycklig över ditt recept.
Men blir ju så många, tyvärr.
Går detta recept att dela på utan det stör ”degprocessen”? 16st är väääldigt många om man är 2 personer som äter 😁. Eller kan man frya färdig gräddade med bakplåtspapper mellan?

Tack för helt underbara recept 💛

Nästa inlägg

Tacogratäng

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x