ANNONS

Kladdkaka med saffransfudge

/

Åh, äntligen kan vi börja planera lite julbakning på allvar. Den här kakan är det godaste ever, alltså på riktigt. I alla fall om du gillar saffran och choklad. Den här kombon är liksom HELT magisk. En kladdkaka med saffransfudge uppepå är en riktig höjdare!


Kladdkaka med saffran och vit chokladfudge

3 ägg

3 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

2 dl vetemjöl

150 gram smält smör

1 krm salt

Glutenfri:

3 ägg

3 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

2 dl glutenfri mjölmix

1 dl pofiber

150 gram smält smör

1 krm salt

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader.

2) Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm.

3) Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan, vi vill ju ha den riktigt kladdig.

4) Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i de smälta smöret.

5) Häll i smeten i springformen. Ställ in i ugnen i cirka 25 minuter, den ska fortfarande vara kladdig invändigt. Jag hade min inne i 26 min.Jag kör aldrig varmluft utsn vanlig ugnsvärmen. När den är klar låter du den svalna.


Medan den står och svalnar så gör jag fudgen som ska vara uppepå kakan.Till själva fudgen som ska ligga uppepå kakan använder du dessa ingredienser.


Saffrans- och vit chokladfudge

1 1/2 dl vispgrädde

1 pkt saffran

150 g vit choklad

1 dl strösocker

3⁄4 dl sirap

50 g smör

Gör såhär:

1) Hacka chokladen grovt. Ett annat smart tips som jag såg att Jamie Oliver gjorde var att bara slå chokladkakan i bordskanten flera gånger när den ligger i förpackningen. Där spar man både tid och disk.

2) Koka upp grädde, socker, sirap och smör. Låt koka under omrörning ca 5-7 min.

3) Tillsätt saffran och den hackade chokladen. Rör och blanda samman ordentligt. Nu har du fått ihop en superhärlig fudgesmet som är alldeles krämig.

4) Häll chokladfudgen över kakan och ställ den i kylen tills fudgen stelnat. Kakan kan serveras som den är eller med en härlig klick vispgrädde.ÄT & NJUT! Lova mig det! Såhär ser den ut när den är klar sedan!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på min Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

14
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00